Zaradi eksplozije okuženih s koronavirusom v Domu starejših občanov Ljutomer so se odločili, da bodo nekatere zdrave stanovalce premestili na novo lokacijo.

Danes dopoldne so predstavniki murskosoboške območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje z direktorjem Doma starejših Ljutomer Tomislavom Nemcem, sodelavci ljutomerskega zdravstvenega doma in predstavniki Bioterm Mala Nedelja opravili ogled tamkajšnjih glamping vil.

Ocenjevali primernost glamping vil

Ocenjevali so primernost hotelskih sob za premestitev zdravih stanovalcev iz doma starejših v glamping vile.

Po naših informacijah so glamping vile ocenili kot primeren za selitev, ki naj bi bila mogoča za 15 do 20 stanovalcev doma v Ljutomeru. Pred selitvijo bodo morali soglasje za začasno premestitev podati še svojci in vodstvo doma naj bi njihova soglasja že pričelo pridobivati.

Pri selitvi pomoč civilne zaščite

Ob sodelavcih doma starejših in bližnjega zdravstvenega doma naj bi pri selitvi sodelovala tudi civilna zaščita, gasilci pa naj bi pred namestitvijo starejših poskrbeli še za dezinfekcijo sob in spremljajočih prostorov. Podobne postopke so pred nekaj dnevi že izvajali tudi v prostorih zdravstvenega doma. Za zdaj sicer še ni znano ali bo selitev možna že danes ali jutri dopoldne.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Pohvalno.

GA. MARJETA (nepreverjen)

KAAAJ. NE MOREM VERJETI

Debil mmm (nepreverjen)
Mjxok (nepreverjen)

Ka do zaj selili kda je tak verjetno ze celi dom okuzene... zaj do na konci na 2 mestaj mele okuzene namesto ka bi na 1 meste bili pa to stavbo redno izolerate, nej ka do zaj se tej bauge starce selili pa vlacile se pa ta..

lut (nepreverjen)

Selijo se zdravi in pokretni, največ 30 ljudi. Vse ostalo ostaja v domu in se ne seli.

huda teta (nepreverjen)

Turistične zmogljivosti bodo sedaj lepo zasedene. Posel teče dalje. Plača država.
Medij pa bi vsaj lahko korektno poročal.
In že spet katastrofa. Že spet se oglaša županja in hvali neke lokalne medicince, ki nimajo nič pri tem.
Upam, da si kdo prebere najbolj bran slovenski medij, kjer so lepo zapisali, da so strokovnjaki iz NIJZ ocenili objekt, kot primeren in so zato prižgali zeleno luč.
In spet hoče županja pristaviti svoj piskerček in si dela promocijo.
Žalostno, da počne take stvari. Naj pusti ljudi, ki se trudijo in so za to pristojni in plačani, da naredijo svoje delo in naj ne serje po nekem "fejstbuku".
Občina je v tem primeru pič..n dim.

abc...... (nepreverjen)

In še nekaj je zanimivo. Županja je ta dva medicinca, ki ju brez osnove hvali, kar sama povišala in jima podelila znastvene naslove. Duh je dobil doktorat in Škrgetova magisterij. To je možno samo v Lotmerki.
Olgica, to vžge samo pri tvojih podaniki, ki imajo spomin zlate ribice.

In reply to by huda teta (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Sicer ni slabo vendar dvomim v neko večje število neukuženih kateri zdaj ne kažejo znakov obolelosti jih pa bodo za kakšen dan pa bo naprej ista pesem.

huda teta (nepreverjen)

Mediji ste tudi eno veliko sranje. Gor na veliko prilepite EKSPLOZIJA. In grem gledat, če je kje kakšna eksplozija. In vidim, da spet delate slona iz muhe. Kot že ves čas tega virusa mediji napihujejo stvari in kopipastajo en od drugega ter delajo paniko med ljudmi.. Kaj drugo tak ne zmorejo.

Cigomigo (nepreverjen)

Dajte jih na Püščo

abf (nepreverjen)

Zakaj ni nobenega zapisnika ali pa porocila o ocenjevanju hotelskih sob, pravtako niso znani nobeni kriteriji za vrednotenje ustreznosti.

stric (nepreverjen)

Kaj pa tebe briga zapisnik. To je stvar NIJZ !!!!! Oni so državna institucija, ki o vsem tem odloča.

In reply to by abf (nepreverjen)

Jojhnk (nepreverjen)

Ocitno do lepi penezi obecani ka de rajsi penzijoniste tam meli kak pa turiste. Po prvom maju al pa se prej de se zdravilisca itak odprla.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice