Po družbenih omrežjih je v zadnjih dneh krožil zapis, v katerem so prijatelji družine triletnega Jana Pelcla iz Dragotincev prosili za pomoč. Jan nujno potrebuje operacijo na srcu. Boleha namreč za prirojeno srčno napako. 

Janova zgodba

Jan se je rodil s prirojeno cianotično srčno napako tetralogijo fallot. To so štiri napake na srcu. Pri 5. mesecih so mu opravili prvo operacijo v Nemčiji. Po operaciji je uspešno okreval in njegovo stanje je kazalo vse boljše. Letos na kontrolnem pregledu se je očetu Leonu in materi Niki ponovno sesulo življenje. Janu se stanje drastično poslabšuje in potrebuje dodatno operacijo srca.

Triletnik je že od 16. oktobra hospitaliziran v ljubljanskem kliničnem centru. Stanje se mu poslabšuje. Naši kirurgi so operacijo zavrnili, češ da operacija ni nujna. Vendar je nemški kirurg, ki je Jana operiral prvič drugačnega mnenja. Tudi Zavod za zdravstveno organizacijo Slovenije (ZZZS) ni hotel kriti stroškov operacije, v višini 40 tisoč evrov in okrevanja v Nemčiji. Zato sta se obupana starša obrnila na javnost in zaprosila za pomoč.

Danes, ko smo na našem portalu želeli deliti Janovo zgodbo in z vašo pomočjo zbrati znesek, potreben za operacijo. Nam je družinska prijateljica sporočila, da se je akcija za zbiranje prispevkov končala.

Zaradi resnosti stanja bo operacija prej

Predviden datum za operacijo v Nemčiji je bil 10. oktober. Vendar bo Jan zaradi resnosti zdravstvenega stanja operiran že v ponedeljek, in sicer v ljubljanskem UKC-ju. Pot v Nemčijo, bi ga dodatno oslabela in ogrozila njegovo življenje. Poseg srca bo opravil kirurg iz Nemčije, saj v Sloveniji nimamo kirurga za tovrstne operacije. Tudi ZZZS je po ponovni prošnji privolil k plačilu posega. Tako bosta starša ves denar, zbran v akciji, darovala drugemu otroku, ki ima prav tako težave na srcu in čaka na operacijo.

Prijateljica Ines se zahvaljuje v imenu staršev vsem za pomoč in darovana sredstva.

Malemu Janu želimo čimprejšnje okrevanje!

*Fotografija Facebook

Komentarji (3)

Gost (ni preverjeno)

Raje doniram mladim in zdravim romom, kot pa bolnemu otroku!!!

Gost (ni preverjeno)

Država pa raje daje mladim muslimanom, kot pa našim bolnim otrokom!!!

Gost (ni preverjeno)

Res bi si nekateri morali izvesti možganske preglede ter izmeriti vaš inteligenčni kvocient. Barabe pokvarjene !!!. Kakšna je pa razlika med otrokom kateri je kristjan in kateri je musliman-nobena oba sta otroka potrebna pomoči. Sem kristjan ter se sramujem takih kristjanskih bratov in sester.

Starejše novice