Foto: Andrej Pezdir
Dostavljalec hrane je na spletu objavil zapis, kjer je v petih točkah strnil, kako mu policija in mestno redarstvo vsak dan otežujeta delo.

Na Facebooku se je pojavil zapis dostavljalca hrane v Ljubljani. Ta je v petih točkah strnil, kako mu policija in Mestno redarstvo dnevno otežujeta delo.

Težave strnil v pet točk

V prvi točki dostavljalec kritizira hitrost policije na cesti in razlaga, da se na cesti vedejo, kot da zanje prometni predpisi ne veljajo.

V drugi točki poudarja problematiko parkirnih mest. V Ljubljani mnogo restavracij nima prostora za parkiranje, zato so dostavljavci primorani parkirati daleč od restavracij. 

»Na avtu imam znak podjetja, za katerega delam, vklopim štiri smernike in tečem po hrano. Kljub temu me na avtu čaka listek s kaznijo, ker nisem plačal za parkiranje, čeprav me ni le nekaj minut,« razlaga dostavljalec in posebej izpostavlja McDonalds na Železniški postaji, kjer si je prislužil kazen v višini 160 evrov, ob tem pa dodaja, da policisti v času malice mirne vesti točno na tem mestu pustijo avto, da oddajo naročilo v McDonaldsu. Enako naj bi počelo tudi Mestno redarstvo.

»Delam samo še za to, da plačujem te kazni,« pravi dostavljalec in poudarja, da recimo poštni dostavljalci lahko za dostavo parkirajo kjerkoli.

V tretji točki razlaga, da se mu je pokrila žarnica na avtomobilu, s katerim dostavlja hrano in da mu je policija, še preden je luč uspel zamenjati, že napisala kazen. »A sam že sedem mesecev videvam policijsko marico, ki ji prav tako ne dela ena izmed sprednjih luči, pa se kljub temu ves čas vozi po ulicah,« zapiše.

Nato se je dotaknil situacije s protesti. V četrti točki poudarja, kako je v času protesta pristal v cestni zapori, policija pa je odvrgla solzivec, ki je prletel v dostavljalčev avtomobil.

V zadnji, peti točki izpostavi situacijo kolega dostavljalca, ki je sicer begunec. Ta naj bi sedel pred restavracijo na Kongresnem trgu in čakal na hrano. Še preden se je začel protest. Čeprav je bilo zaradi delavske uniforme očitno, da je dostavljalec in da pred vrati restavracije čaka na hrano za dostavo, naj bi ga policisti popisali in pregledali, ter ga »obravnavali kot potencialnega huligana«.

Anonimni dostavljalec je na koncu zapisal: »Imam občutek, da delam samo za to, da plačujem kazni, ki jih dobim, medtem ko delam. Mogoče pa teh policistov niti ne zanima državni proračun, ampak samo dobijo kot posamezniki kak bonus, če napišejo dovolj kazni.«

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vdfbghzjui (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

stop breaking the law

Ja ja (nepreverjen)

TO JE VERJETNO TA, KA NA SOBOTAINFO VOZI MALICO.

Josep (nepreverjen)

No dobro,če je mi ne dela luč,kazni nemre dobiti ampak opozorilo,ka more zamenjati žarnico!

cepleni (nepreverjen)

Hojsovi policaji morajo čim več ljudi kazniti in zapreti.

Ich (nepreverjen)

Če je negdo napisal pravila se jih pač moramo držati, kako navadni državljani tako dostavljalci.

heh (nepreverjen)

pozabo si dodati tako tudi policaji

In reply to by Ich (nepreverjen)

realistka (nepreverjen)

Ich - pa policija in redarji tudi. Ste sploh prebrali članek?

In reply to by Ich (nepreverjen)

Bučkoe (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mislite,da je ta zapis resničen? Morda spet podtaknjeno s strani KUL

realnoo (nepreverjen)

V KOLIKOR GRE ZA ANONIMKO ME NE ZANIMA.
TAKSNO ANONIMKO SI LAHKO VDAK IZMISLI:)

Bindi (nepreverjen)

Klasika, ljudje pri nas ne verjamejo, da je to res. Kaj pa vedo o dostavi v LJ? Nič. Sobocanka, ki dela v LJ kot dostavljalka hrane, mi je že avgusta povedala, kako je, njene izkušnje so iste. Vse je žal res. Tudi sama vidim, kako policisti mirno delajo prekrške, za katere kaznuje druge.

Komedija (nepreverjen)

Aja , in v čem je problem , sorry , res nisem vedel , da ti ti jebeni dostavljalci hrane ne rabijo spoštovati nobenih predpisov .

Pillle (nepreverjen)

Petek, 15.10.2021. ob 13.15, relacija Maribor - Murska Sobota, vozim 134 km/h ( za 4 km/h laže števec) po avtocesti.
Mimo mene po oceni z najmanj 150 km/h policijska škoda.
Toliko o naših vzornih policajih. 👎🏻

Ulaknego (nepreverjen)

Policaji 95% nam samo delajo sranje 5% jih pa jih je še poštenih.

bobek55 (nepreverjen)

smotani, pa naj se pritoži na postaji ali nadzornemu, ne medijem.

anton77 (nepreverjen)

Zatou pa ge niti pomijslin nej, ka bi si dal dostavlati hrano domov... Ka zavolo moje manjousti nikak najebe???? Ne, fala, me je mijno apetit!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice