Slika je simbolična.
Naslednji teden se bodo pričele zimske počitnice za šolske otroke. Čeprav so počitnice »zimske«, se bodo zaradi vremena težko veselili snežnih aktivnosti, ampak jim vseeno ne bo dolgčas.

V številnih ustanovah v Pomurju so za otroke pripravili različne aktivnosti, zagotovo bo vsaj ena od teh pritegnila vašo pozornost. 

Otroci se bodo lahko zabavali na primer z ogledom kina ali pa s sodelovanjem v kateri izmed delavnic.

Počitniški kino v Gledališču Park

Za vse filme v sklopu počitniškega kina v gledališču park je cena vstopnice štiri evre.

V ponedeljek, 26. februarja, ob 10. uri, je na sporedu film »Miraculous Pikapolonica in Črni maček«. Gre za animiran in sinhroniziran film, ki traja 107 minut. Priporočena starost za ogled je nad sedem let.

V torek, 27. februarja, ob 10. uri, je na sporedu film »Roza in kamena škratinja«. Gre za animiran in sinhroniziran film, ki traja 75 minut. Priporočena starost je nad pet let.

V sredo, 28. februarja ob 10. uri, je na sporedu film »Lassie: Nova pustolovščina«. Film je sinhroniziran in traja 91 minut. Priporočena starost za ogled je nad sedem let.

V četrtek, 29. februarja, ob 10. uri, je na sporedu film »Dnevnik Pauline P.«. Film je sinhroniziran in traja 96 minut. Priporočena starost za ogled je nad sedem let.

V petek, 1. marca, ob 10. uri, je na sporedu film »Kaj pa Ester?« Gre za slovenski film, ki traja 83 minut. Priporočena starost za ogled je nad 14 let.

Vir: Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

Galerija Murska Sobota

V Galeriji Murska Sobota vabijo osnovnošolce na dve ustvarjalni delavnici, ki bosta v ponedeljek, 26. februarja, od 10. ure do 12. ure, in v torek, 27. februarja, od 15. do 17. ure.

Likovne delavnice je inspirirala trenutna razstava lanskoletnih Prešernovih nagrajencev, to sta umetnika Nikolaj Beer In Herman Gvardjančič.

Cena posamezne delavnice je tri evre.

Prijave zbirajo v galeriji, na naslov [email protected] ali po telefonu: 041 782 705.

Mladinski, informativni in kulturni klub Murska Sobota

Foto delavnica

V ponedeljek, 26. februarja, in v torek, 27. februarja, so v MIKK pripravili foto delavnico. Začela se bo ob 12. uri v prostorih Mikka.

Na počitniško delavnico fotografije vabijo mlade fotografske navdušence, ki želijo nadgraditi svoje znanje o fotografiji (teoretične osnove, praktično fotografiranje, obdelava fotografij). Če imate svoj fotoaparat ali pametni telefon, ju kar prinesite s sabo.

Delavnica je brezplačna, primerne za mlade v starosti od 13. do 29. let, zaradi lažje organizacije prosijo le za predhodno prijavo na njihovo elektronsko pošto [email protected]

Ustvarjalne počitniške delavnice

V sredo, 28. februarja, in v četrtek, 29. februarja, pa so v MIKK pripravili ustvarjalne počitniške delavnice. Trajajo od 12. ure do 14. ure.

Ustvarjalne počitniške delavnice se izvajajo pod mentorstvom likovne pedagoginje Petje Kolenko.

Delavnice so brezplačne, primerne za mlade v starosti od šest do 16 let, zaradi lažje organizacije vas prosijo le za predhodno prijavo na elektronski naslov: [email protected]

Vir: Mladinski, informativni in kulturni klub.

Pomurski muzej v Murski Soboti

Osnovnošolce vabijo na tridnevne muzejske delavnice, ki bodo od torka, 27. februarja, do četrtka, 29. februarja, med 10. in 13. uro, v Pomurskem muzeju Murska Sobota.

Na stalni razstavi si bodo otroci ogledali cimprano hišo, nato pa bodo s pomočjo embalaže izdelali leseno hiško s slamnato streho, ki bo služila za ptičjo krmilnico. 

Spekli bodo tudi ptičke iz testa, s katerimi so nekoč krasili ženitovanjski kruh. Ogledali si bodo še ulično razstavo o motornih dirkah in si izdelali namizno igro o tekmovanju motociklov po Murski Soboti.

Cena delavnice znaša: deset evrov.

Potrebne so prijave na elektronski naslov: [email protected] ali na telefonsko številko 059 366 621. 

Društvo kreativne mladine pripravlja kreativno ustvarjanje za otroke AnifajnART

Kreativno ustvarjanje je delavnica, kjer otroci skozi zabavne tehnike raziskujejo svoj notranji svet. Spoznali bodo svojega notranjega kritika in se ga naučili sprejeti, utišati ali premagati. 

Delavnica poteka v četrtek, 29. februarja, ob 16. uri.

Z različnimi likovnimi tehnikami bodo izražali svoja čustva, misli in ideje. Skozi umetnost bomo razvijali sočutnost do sebe in empatijo do drugih. Kreativno ustvarjanje je namenjen otrokom starim od sedem do 14 let.

Znanje risanja ni potrebno. Vsi materiali za ustvarjanje so zagotovljeni. Pridite v starih udobnih oblačilih, ki se lahko popackajo.

Kreativno ustvarjanje poteka dve uri.

Prijavite se lahko preko elektronske pošte [email protected] ali na telefonsko številko 031 338 023.

Zimske počitnice v družbi konj v Konjeniškem centru Dvorca Rakičan

Od ponedeljka, 26. februarja, do srede, 28. februarja, se lahko prijavite na doživetje s konji, ki je primerno za otroke od pet do 12 let. 

Cena za en dan znaša 50 evrov na otroka, za tri dni pa 130 evrov na otroka.

V četrtek, 29. februarja, pa je v planu Poni dan, ki je primeren za otroke od treh do sedem let in poteka od 9. do 14. ure.

Poni dan stane 50 evrov na otroka.

Prijavite se lahko preko elektronske pošte: [email protected] ali preko telefona: 051 482 484.

Kreativni počitniški vrtiljak

V Muzeju Špital v Gornji Radgoni so ponovno združili moči in pripravili raznolik, pester, poučen in predvsem zabaven program za otroke med šestim in desetim letom starosti. Program vključuje tudi prehrano.

Program traja od ponedeljka, 26. februarja, do petka, 1. marca.

Otroke boste lahko pripeljali od 7. ure v Muzej Špital, prevzeli pa v Mladinskem centru ob 16. uri. V tem času pa se bodo otroci zabavali in preživeli teden počitnic, kot si jih želi in zasluži vsak otrok.

Število mest je omejeno, prijave zbirajo na e-naslovu [email protected] ali po telefonu 02 564 88 85.

Starejše novice