Poslanec NSi Jožef Horvat je na Vlado RS naslovil pisno poslansko pobudo v zvezi s stečajnim postopkom podjetja AHA Mura in poplačilom njegovih upnikov.

Po več poskusih prodaje nepremičnin in premičnin je upravitelj 19. 7. 2017 sklenil pogodbo o prodaji dela nepremičnin in premičnin s kupcem iz Celja, in sicer s podjetjem INPOS.

Znesek kupnine, dosežen z unovčenjem stečajne mase po pogodbi z dne 19. 7. 2017, znaša 2.011.000,00 evrov, od tega znaša posebna stečajna masa 1.984.251,06 evrov. Kot je zapisal Horvat, je posebne razdelitvene mase 1.414.215,22 evra. Znesek, ki naj se mu vlada odpove po pobudi Horvata pa znaša 294.305,42 evra. Gre za delno poplačilo upnika RS, in sicer Ministrstva za gospodarstvo (55.588,13 evrov) in Ministrstva za finance (238.717,29 evrov). 

Poslanec NSi Jožef Horvat je tako vlado pozval k temu, da se odpove zgoraj omenjenemu  delu kupnine od prodaje nepremičnin in premičnin Aha Mure. Kot je izpostavil, je iz omenjene delitvene mase, ki jo je predlagal upravitelj dolžnika Aha Mura d.o.o., razvidno, da nekdanji delavci Mure ne bodo poplačani niti z enim samim evrom.

»Z veliko verjetnostjo lahko sklepam, da delavci ne bodo dobili nič tudi od nadaljnje prodaje nepremičnin in premičnin, pa čeprav so prav ti delavci dolga desetletja gradili nekdanjo Muro, ob stečaju pa so bili brutalno vrženi na cesto in osramočeni. Za mnoge usode družin in posameznikov vemo, za večino ne vemo,« je ogorčen poslanec NSi.

Horvat ob tem apelira na vlado in pravi, da bo v primeru sočutja do delavcev, stvar uredila tako kot je potrebno in se odpovedala delu kupnine.

"Če bo vlada pokazala pravo voljo in sočutje do delavcev, bo pobudi lahko ugodila, tudi z eventuelno spremembo zakona," je v pobudi še zapisal Horvat.

Spomnimo, da je vlada Republike Slovenije leta 2011 sprejela sklep, da dodeli finančno spodbudo podjetju Aha Moda d.o.o., in sicer za investicijski projekt "Vzpostavitev sodobnih poslovnih procesov in revitalizacije blagovne znamke Mura". Višina finančne spodbude je znašala slabih šest milijonov evrov. Delavci od te pomoči niso imeli nič. Podjetje je tri leta kasneje pristalo v stečaju, delavci pa na cesti.

S spleta

Komentarji (36)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
123 (nepreverjen)

Strinjam se da se ta del kupnine nameni za bivše pomoči potrebne zaposlene. Ne bo pa držalo da od teh 6 miljonov delavci niso imeli nič. Imeli so dodatne 3 leta dela in v tem času so se nekateri upokojili, drugi poiskali nadomestno zaposlitev tretji pa kakor kdo.

Tujec 2

Tega poslanca Jožeka tako forsirate na tem portalu, da je to že malce utrudljivo. Bomo namesto Petra zdaj vsak teden brali o Jožeku ? Volitve se bližajo in Jožek mora pridobiti naivne ovce, da ga bodo ponovno izvolile za poslanca, zato nenadoma takšna briga za nekdanje delavke in delavce in lepe besede. Človek bi pač rad še štiri leta sedel v parlamentu, govoričil in govoričil ( je poslanec, ki največ govori - napravi nič in prejemal visoko plačo. Kot poslanec bi moral vedeti, da je z zakoni točno določeno, kako se razdeli tak denar !!!!!!!!!!!!!!! Raje bi se naj bolj pobrigal in vprašal, kam je šlo 18 milijonov evrov, ki so prišli iz Ljubljane v Prekmurje za razvoj Pomurja. Koliko novih delovnih mest za nekdanje delavke in delavce Mure in ostale nezaposlene bi se dalo ustvariti s tem denarjem ! Tu je pa tiho, ne upa mijavkati ! Populist eden ! Sam gobec ga je ! In pleša na glavi, kar pomeni, da je zelo pameten !!!???

MHH (nepreverjen)

Tujec 2, tij si ži gvišno bul v političnij vodaj, kak se v vse razmiš! Toga pa ne skapejraš, ka či poslanec nema od svojij prekmurskij poslancof podpore, nega nikaj. Lehko se Horvat razčesne, ovi pa samo sidijo, pa drejmlejo. Horvat bar gene, šteri je pa tvoj as, ka najbole miga? Mijslin na Prekmurce v parlamenti! Tujec 2, rejsan si čeden - edni bi pravli, tak, ka bi lehko štiri noge meu :)

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Kot za Jožeka, tudi za tebe in vse ostale državljane veljajo zakoni ! Ti si glih ena taka ovca, ki je in še bo temu Jožeku nasedla in ga drugo leto ponovno volila. Zdaj pa povej, kaj je ta tvoj Jožek v vseh teh mnogih letih, ko sedi v parlamentu in vleče veliko plačo, storil dobrega zate, Prekmurce, Slovence ! Kaj je tvoj Jožek " geno " ? Povej, da te čujemo ! Po mojem skromnem mnenju trenutno Prekmurci v parlamentu nimamo " velikega " poslanca. In dokler bo sistem tak, da bomo volili stranke, ki same določijo kandidate, in ne posameznikov, ga tudi ne bomo imeli !!!!!!!!!

In reply to by MHH (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Volitve se bližajo. Naši politiki vsak dan lansirajo kakšno populistično idejo, za pridobivanje glasov volilcev. Ko jih boste ovce ponovno izvolile vas bodo ropali dalje. Beee, beee!

goostt (nepreverjen)

In tudi neka "barbika" je hodila pred leti nekaj razlagat nam delavcem Mure in sedaj pričakuje, da jo bomo ponovno izvolimo za predsednika ??

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Poslanec Jožek,
daj, ti se odpovej eni svoji plači in jo daj meni. Zaradi ene plače ne boš lakote natepaval, meni bi pa fejst pomagal.

Tujec 2

Res dobro zapisano.

In reply to by butalec (nepreverjen)

22222222222222… (nepreverjen)

Ja pa tes i ti kaj bokši ka ščeš ka bi poslanec glij tebi dau svojo plačo. Zakoj jo ne bi rajši dal deci.
Mogoče nemaš za cigarete pa šnops.

In reply to by butalec (nepreverjen)

sonka (nepreverjen)

še prve odpravnine nismo dobili.....dolgujejo mi okrog 4000 evrov...da bi potem še drugo odpravnino dobila ob zadnjem stečaju....ma to lahko samo sanjamo.....da neboste lačni in žejni na moj račun...

smrkci (nepreverjen)

Eh ti Horvat,če misliš da si iz Akacije da sedaj kaj pripomoreš za Prekmurskega delavca,ki ga je politika iztrebila in uničila,saj si pa ti tudi bil v Muri in si isto kradel kot tvoji kolegi in politiki,sedaj nam pa ponujaš nek tringet.Prekmurskega delavca in navadnega smrtnika ste izropali do kosti,in ste rekli da se naj prehranjujemo iz rastovega lubja,kaj misliš da bi te volil na volitvah drugo leto,ker nam ponujaš ta tringet,nikoli nikogar v tej izropani državi ker ste vi vsi politiki in mafija veliki lažljivci,hinavci in kradljivci.

Jože sukic (nepreverjen)

Od kod pa bido živeli državni paraziti.

V Sloveniji vsak četrti drzavni xxz na hrbtu delavca.

V evropi dela za enega državnega 7-8 delavcev v gospodarstu, pri nas pa trije delavci za enega državnega parazita.

V evropi je mnogo manjša razlika v plačah med delavcem in javnim sektorjem, ker je preprosto manj parazitov na delavskih žuljih.
Poslanci so si izplačali dodatje brez plačila davkov.

Preberi. Poslanci ni vas sram. Autor_Simčič bivši dacar_ danes xx ??

Lopovi eni večji kod drugi.

22222222222222… (nepreverjen)

g.Sukič oglaša se ti eden izmed teh parazitov javnega sektorja in imam vprašanje.Kdo pa so ti paraziti, ali so to vsi zaposleni v js ali pa so to določene ciljne skupine ? Sam sem v js hišnik in imam pri ogromno dela 700 eurov plače.

In reply to by Jože sukic (nepreverjen)

Jože sukic (nepreverjen)

Birokrati..politiki ministrstva.. izgoreli policajski upokojenci pri cca peddesetih ala jevšek ki ni bil sposoben kriminaliste vodit, itd itd.

Kopruvnikara že leto dni prosim BIROKRATOMETER " imajo ga kuharji v šolah " čistilke samo birokrati ne.
Enega zakona niso sposobni spisat po volji naroda le po volji tajkunsko politične mafije. Učitelji tri mesece za katedrom devet se pripravljajo..

In reply to by 22222222222222… (nepreverjen)

gorički-c (nepreverjen)

Zdaj pa ena od tistih, da rešavajo zadevo tisti keri so jo sprodocirali , ka je nej Horvat bil v službi v Muri pa zakoj je takrat nej rešavo zadevo te je delo za svoj žep pa zdaj pravtako tako da se mi gnusijo taki ljudje in takšne novice, katere objavljate kot neko rešitev je pa samo sol na rane, ki so jo povzročili t.i osamosvojitelji za svoje žepe in rodbino in pajdaše.

bbraleccc_ (nepreverjen)

Vsi, ki napadate Horvata da je dal to pobudo, se rajši vprašajte, zakaj pa ostali prekmurski poslanci nič ne predlagajo? Saj jih večina podpira sedanjo Vlado in bi lahko tak in podoben predlog podprli. A žal se bodo samo "slinili" kak "Ate je pravo".

gorički-c (nepreverjen)

Pa ka braniš takšne ka so napravili tao svinjarijo, pa ka ma vlada z privatno firmo te bi se naj brigo da je bil zaposleni nej ka ponavlja kak papagaj "denar je plaha ptica" samo v njegvon žepi je nej plaha ptica kdo se pa bolj slini kak tej bivši muralist?

In reply to by bbraleccc_ (nepreverjen)

Jože sukic (nepreverjen)

Kod lipicanski konji ob strani na očeh..
Poslanci"" vi ste tukaj da dobite plačo in nimate kaj razmišljat.

In reply to by bbraleccc_ (nepreverjen)

Jože sukic (nepreverjen)

Kod lipicanski konji ob strani na očeh..
Poslanci"" vi ste tukaj da dobite plačo in nimate kaj razmišljat.

In reply to by bbraleccc_ (nepreverjen)

Tujec 2

bbraleccc, da si poslanec Jožek na hrbtih teh ubogih žensk, ki so po desetletjih trdega dela izgubile delo, nekaj plač, vse pravice, ki iz dela izhajajo, je nizkotno dejanje. Na hrbtih teh ubogih žensk ( in tudi moških ) iskati ovce ( eno je v tebi že našel ), ki ga bodo drugo leto zopet izvolile, zmore samo najbolj pokvarjen človek, ki vidi samo evre v svojem žepu, za drugo mu ni mar. Ni vreden, da se pes na njega poščije.

In reply to by bbraleccc_ (nepreverjen)

financiranje i… (nepreverjen)

financiranje in naložbe v znesku od 5.000 do 10.000.000 € s 3% letno. Za več informacij se obrnite na nas:
E-pošta: [email protected]
Tetičković Marjan

klantoš (nepreverjen)

V Avstriji, je najprej poplačan delavec in potem drugi paraziti, če kaj ostane. V Slovenistanu je pa obratno. Banda hudičeva.

Vanek - pos(r)anec (nepreverjen)

Ges san prouti !

Lari fari (nepreverjen)

Ka pa ci bi te "borec" za delavske pravice predlago zakon, ka so delavske terjatve izvanredno nad nad prednostne? Ker zdaj ste si ze zmislili nad prednostne pa zavarovane pa neven kakse terjatve... delavske "prednostne" so pa na zadnjon mesti. Gamad populisticna.

T (nepreverjen)

Dobet predlog.

T (nepreverjen)

Kdo je pa pospravil 6 miljonof?

joško x (nepreverjen)

Naj vsaj prispevke za penzijo (do polne delovne dobe 85 let ki bo za nekaj časa) plačajo ali pa jih država odpiše, saj je država - politika kriva, da muri ni trebalo plačati prispevkof in da ne raziščejo kam so šli miljoni. Upajmo, da bo še fsaj ARUM (Mura z mađarske strane) dobro delala in počasi plačala firmi, ki bo odplačala kupnino. Če se tak dela, mora vse vrag zeti, pa potem lahko delamo tujcem. merkator, laško, fruktal, mlekarna lj, radenska... Ni več zavednih slovencof, pa so se baje borili v vojni eni, kaj pomaga, če nam pametni tujci povejo za kolko naj delamo, kaj naj jemo, kolko je še zadosti kvalitetno pivo za nas, še dobro da lahko volimo NAŠE voditelje (ki nam povejo če rabimo prekmurci odstavni pas, če je zadosti dolga čakalna doba leto pa pol, če so gasilci in vojaki dovolj pogumni, če treba natu nameniti več denarja...).

stric (nepreverjen)

horvat ti se tudi lahko odpoveš pol letni plači in nimas zajamčene plače kot delavci in delavke mure..

Prekmurec3 (nepreverjen)

Ob vašij komentaraj me je sran ka san prekmurec. Vupan ka toga ne štejo v Ljubljani, ker do se še bole smijali z nas. Ste absolutno blesavi narod. Sak o vsakon samo slabo. Bruha se mi...

Tujec 2

Ne moreš o slabem človeku dobro pisati !

In reply to by Prekmurec3 (nepreverjen)

Prekmurec3 (nepreverjen)

Na podlagi tvojih komentarjev Tujec 2, bi lahko bil ti simbol oz. živi kip slabega človeka. Verjetno nezaposlen kavčar, z socialno pomočjo, ter prazno, veliko glavo. Verjetno si sovaščan, ali bivši sodelavec, da veš toliko povedati o Horvatu. Drugače si tega žal ne znam razložiti. Če si kaj od tega, ti lahko vsi skupaj, družno, zapojemo pesem... "Če faušija bi gorela..."
Pravzaprav je smešno, da je tvoje komentarje mogoče zaslediti pri večih temah in večina tvojih komentarjev je negativnih, nesramnih. Kar je še najbolj zanimivo, da poznaš skoraj vsakega človeka. Verjetno si svetovljan, katerega lahko iščemo z lupo. Skoraj sigurno pa si... neolikan tepček, bebček. Amen

Tujec 2

Ker vidim, da si zelo malo obveščen o tem, kaj se v naši državi dogaja in, da si pred kratkim začel brati komentarje, ti bom objasnil par stvari: Star sem 68 let, upokojenec, imam 42 let delovne dobe, kar pomeni, da sem 42 let plačeval kar visoke prispevke ( imel sem zelo dobro plačo ) v pokojninsko, zdravstveno in druge blagajne. Zato je tista tvoja o socialni pomoči čisto mimo ! Ker sem v penziji, imam veliko, veliko časa, da berem več časopisov, gledam prenose sej državnega zbora, sej državnih teles, ..........., se pogovarjam z ljudmi ( ne v oštariji za šankom ), zato pač nekaj vem, za razliko od tebe. In veliko, veliko govorov tega poslanca v državnem zboru sem slišal ( saj je poslanec, ki največ govori ). Tako dolgo je " palamutil " in " palamutil ", da je na koncu sam pozabil, kaj je sploh hotel povedati. In kot dolgoletni poslanec bi moral vedeti, da se takšen denar deli strogo po zakonih ! Ker se pa bližajo nove volitve, in hoče Jožek biti še štiri leta poslanec, lovi na hrbtih ubogih nekdanjih delavk in delavcev Mure, takšne naivne ljudi kot si ti, da ga drugo leto ponovno izvolite. Pri sprejetju marsikaterega zakona, ki danes tepejo navadne ljudi, je bil tvoj Jožek zraven ! Amen.

In reply to by Prekmurec3 (nepreverjen)

Prekmurec3 (nepreverjen)

A, tij si Karčijof... ti si tisti za šteroga mij mladi delamo, ka ste vij nekda prejk preveč spokrali... Verjetno si bul direktor kakše zadruge, štera je šla vragi kda si tij po 42 letaj delovne šau v penzijo. S tebo pa vragi tudi zadruga. Ka si spokral vse ka si lejko.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Pokliči 112. Hitro !

In reply to by Prekmurec3 (nepreverjen)

Prekmurec3 (nepreverjen)

Tak kak tij znaš o vseh vse, tudi mij znamo vse o tebi. 112 je tvojin letan primerna številka ;)

In reply to by Tujec 2

22222222222222… (nepreverjen)

Ej Vanek , Vanek Suldo Suldasti

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice