Podjetje Hakl IT , ki ga obvladuje Stanko Polanič, je dobilo 959 tisočakov evrov vredno vzdrževanje aplikativne programske opreme za Lekarno Ljubljana.

Kot poročajo Finance, je Lekarna Ljubljana, ki jo vodi Marko Jaklič, izbrala murskosoboško podjetje brez javnega razpisa. Posel je bil namreč dodeljen po pogajanjih s Haklom IT kot edinim ponudnikom. Iz obrazložitve naj bi bilo razvidno, da ima Hakl IT izključne pravice na programski opremi, ki jo uporablja Lekarna Ljubljana. Vsa preostala podjetja v obvladujoči lasti mestne občine Ljubljana sicer prehajajo na informacijski sistem SAP, so še zapisali na finance.si.

Donirali tristo tisočakov

Lastniki podjetja Hakl IT so Boris Hakl, SGP Pomgrad, Panvita in Imo-rent, medtem ko ima prvi skupno podjetje Hakl & Hakl z Urošem Haklom iz Pristopa. Na slednje podjetje je Polanič prenesel večinski delež Regala, sicer enega izmed ključnih podjetij v njegovi (posredni) lasti. Kot poroča revija Manager, naj bi s podjetjem sklenil opcijsko pogodbo. Polaničeva podjetja so lastniško prepletena, pomemben del je P & S Investments s sedežem v Gibraltarju. Podjetje Urbani center, ki prav tako sodi v okvir Polaničevega imperija, je leta 2009 mestni občini Ljubljana doniralo več kot tristo tisoč evrov. Donacija je bila namenjena Zavodu Tivoli in vrtcu Ciciban.

Vir: finance.si

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
testis

vaj, te se nejte nekšoga novinarstav, či nemate nika svojoga za napisati pa samo kopejrate ...
sramota

talicc

Ka si spregledno, ka spodi piše: "Vir: finance.si" ?
Drugo bi bilo, če bi se keri od novinarov spodi podpiso. Se ti ne zdi?

frodo

me zanima, če bodo imeli programerji kaj od tega "posla"

lokalpatriot

če doniraš 300.000 € je logično ka ideš mimo razpisa :)

RobertRu

Pozitivno, naj se samo pejnezi stekajo v Mursko Soboto pa Prekmurje Republiko!

Pohvalno!

Meni je to dobra novica, pa če je vir Finance ali CNN-

smrt

Hehehe, lokalpatriot....... Podjetniki pravijo, da brez takšnih donacij v slovenskem gospodarstvu sploh ne gre več skleniti posla.....

Daddy_Cool

Verjetno bi bilo bolše, če bi kakšna ljubljanska firma dobila posel. Potem bi oni pa bili lopovi, mi pa sirotinje, odrezane od Slovenije.

Marijan Smode

@frodo: me zanima, če bodo imeli programerji kaj od tega "posla"

Ja, za 3 mesece njin se pogodba podugša :)

Starejše novice