Zlonamernež je na območju Lendavskih goric nastavil desko z žeblji, ki bi za obiskovalce gozda lahko predstavljala veliko nevarnost.

Ob vznožju enega izmed lendavskih gričev, ki je le streljaj oddaljen od katastrske meje s Čentibo, so občani naleteli na desko, ki je bila prebita z žeblji in obrnjena na hrbtno stran.  

Prišlo bi lahko do hudih poškodb

Kdo je nastavil ta zelo nevaren predmet, ni znano, je pa namen njegovega početja uničevanje lastnine in povzročanje poškodb, tako pri živalih kakor tudi pri ljudeh. Vsekakor ne gre za nedolžno zadevo, saj bi posledice tega dejanja bile lahko tudi tragične. V lanskem letu so bili že primeri na območju Lendave, ko je bila čez gozdno pot od drevesa do drevesa napeta jeklena vrv.

Zaenkrat na srečo še v Sloveniji ni bilo pričevanj o hujših nesrečah, do katerih pa bi zaradi takšnih dejanj lahko prišlo.

Lastniki gozdov v konfliktu z drugimi uporabniki gozdnih poti

Gorski kolesarji in obiskovalci z drugimi prevoznimi sredstvi v gozdovih znajo na gozdnih poteh naleteti na bodeče žice in žeblje, saj prihajajo navzkriž z lastniki zemljišč in gozdov.

Problem je v divjih vožnjah po gozdovih, ki jih je iz leta v leto več, saj ti uničujejo naravno okolje in preganjajo oziroma strašijo divje živali.

Takšni načini zaščite lastnine niso dovoljeni in imajo celo elemente kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, tudi če pride zgolj do ogrožanja in ne do telesnih poškodb ali materialne škode, pravijo na policiji.  

V tujini je zaradi napetih jeklenih vrvi že prišlo do smrtnih primerov, pri nas pa je prišlo do poškodbe pohodnika na Boču, ki je stopil na žeblje. Vsekakor gre za večplastno težavo, ki pa se bo morala rešiti, da tudi pri nas ne bo prišlo do hujših dogodkov.

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost 5 (nepreverjen)

Gozdne poti so večkrat na privatni lastnini, tujci se pa obnašajo kot da so njihove. Ni problem če se nekdo sprehaja po njej, problem so krosarji, avtomobili, ..., torej uničevanje take poti.
Izvor zakaj se lastnik odloči da bo tako branil svojo lastnino pa iščite v kompletno nesposobni/neuporabni policiji, ki se jim več nič ne ljubi, razen da sedijo v avtih in z radarjem v roki čakajo na prehitre voznike.
Ko bo policija začela opravljati svoje delo za katerega jo plačujemo državljani se tudi take zadeve ne bodo več dogajale. Se upam stavit da je lastnik klical policijo pa so ga odslovili, potem se je pa odločil za tak korak kar sicer ne podpiram samo kaj drugega še ostane lastniku.

A79 (nepreverjen)

In tebi je vseeno, če čisto nedolžna oseba zaradi drugih prekrškarjev nastrada. To se ne dela, žeblji, žice in še kaj se ne nastavljajo z namenom poškodovanja drugih, ker to lahko vodi do tragedije!
Bolj berem te prispevke in komentarje na spletu, bolj sem prepričan v to, da smo ljudje čedalje bolj sebični in neumni.

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

Gost 5 (nepreverjen)

Če oseba krši privatno lastnino potem ni nedolžna. Tam nima kaj iskati. Sicer pa sem lepo napisal, da tole ne podpiram.

In reply to by A79 (nepreverjen)

096543 (nepreverjen)

In spet ja za vse kriva policija....bravo! Me pa prav zanijma na kaksen nacin, v vlogi policaja, bi se tij spravo resevat zadevo? Resno, prosim ce odgovoris.

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

Gost 5 (nepreverjen)

Ti meni odgovori, kličeš 113 in najprej se z onim pogajaš pol ure da sploh pridejo na ogled pa gre za kaznivo dejanje - ne bom povedel katero. Ko na popustiš ti končno obljubi da se bo nekdo oglasil. Čakaš 1 mesec da se končno nekdo oglasi, seveda takoj z pretvezo, da je zastaralo, ni škode, ... Pa mi ti povej ali je to ok odnos?

In reply to by 096543 (nepreverjen)

096543 (nepreverjen)

Ce bi slo za kaznivo dejanje bi prisle, ker drugace jih lejko odpistijo. Je pa dostakrat problem ka si lidje ne poglednejo zakon in te si izmislajo neksa neven kaksna kazniva dejanja kera sploj ne obstajajo. Vec ti nemren odgovorite ka neven za kaksno kaznivo dejanje je slo v tvojen primere. San pa te pijtau kak bi tij zadevo rejso v zgoraj omenjenon primere. Se prave kak bi se tij lauto iskanja nekoga ka dela skodo, ka lastnijke nebi trbelo te late nastavlate. No cakan odgovor.
Je pa rejsan ka ce tij ze v starte zacnes komunikacijo z negativnen odnoson ne pricakuvle ka do te po rokaj nosile. San prijavo ze 2tatvine in en vlom, pa nigdar neje bilo problemov, korejtno in profesionalno so napravile svoje delo.

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

gobaler (nepreverjen)

vau, deska z zeblji? tragedija? ali bi lahko bila tragedija ko sta dva marocan v zasavju ukradla in razbila a3?

someone1 (nepreverjen)

Pomurje postaja vedno bolj nevarno za življenje, ker tukaj živi čedalje več neumnih ljudi, ki se bolj brigajo za druge kot pa za sebe.

štajerec

Ne podpiran takšnih stvari,vendar pa se treba zavedati kaj je privatna lastnina

stari keks (nepreverjen)

Res je. V ZDA te v nekateri zveznih državah in krajih lahko ustrelijo, če stopiš na privatno lastnino. No, pri nas se tega zaenkrat ni treba bati.

Ampak, v prihodnosti pa se lahko marsikaj spremeni. Sploh, če ne bodo spremembe tako v zakonih, delu policije, spoštovanja zasebne lastnine kot tudi v glavah ljudi.

In reply to by štajerec

Putin (nepreverjen)

Ce je to privat lastnina naj napravi ograjo in ne bo mel tezave niti u clovekon niti z zivaljo!
Zal eni majo prevec, zal pa za ograjo nimajo, siromaki.

In reply to by štajerec

kuna (nepreverjen)

Kaj je imel najditej delati v privatnem gozdu? Je iskal "tragedijo"? Jo je našel?
Kaj hudiča je tam sploh iskal? Mogoče kostanje? Gobe? A je mogoče kradel les...? V zadnjem času je zelo popularno odlaganje smeti, gradbenega materiala, salonitk, pokošene trave iz 100% urejenih zelenic, ostankov odsluženih iglavcev, ograj, vožnja z motorji, štirikolesniki,...
Ko ukradejo les iz gozda, je to v redu. Krimič, te pride skoraj "lepo prosit", da odstopiš od pregona, ker je "brez veze", ker nimajo "dovolj" dokazov. Če pa se pojavi takšna past, žica, žeblji,... , pa je vsega obsojanja vredno.
Nič drugega kot hinavščina.
Lastnik, je verjetno bil seznanjen s postopkom na njegovi parceli. Zato naj proti prijavitelju sproži postopek motenja posesti. Ima 30 dni časa. Sicer ni rečeno, da bo sodbo dobil, ima pa dokaz, da je bil prijavitelj v njegovem gozdu. Za odškodnino se sicer lahko obriše pod nosom, lahko pa celo mogoče doseže, da bo kršitelj, plačal vse sodne postopke. Kar pa je primerna "kazen"..., bolj kot žeblji.

Lepinja (nepreverjen)

In kaj bo sledilo žebljem , mogoče minsko polje , in tukaj ene budale še opravičujejo tako početje , kao kršena je bila privatna lastnina , res primitivci.

Kostanjek (nepreverjen)

To je tudi svojevrsten fenomen prinas. Volijo rdeče, meli bi fabrike, zadruge pa neven ka še nej, javno lastnino, ka ne gučimo o državnih firmaj, kere so oh in sploh super duper. Ali šuma!? To pa je privat. Uh nej... Tu pa se ne zajebavamo, nej nej.... Za zaščito šume je pa dovoljeno vse. Jeklenice, cveki, črepinje (ka san še pozabo?). Ker kao v Ameriki lejko strejlajo na svoji zemli brez razloga (haha, ja ok). Te pa ide na forum, ali pa na kakše Slovenske Novice pa napiše komentar v smisli: "Jah sicer tega ne podpiram, ampak kaj še ostane lastniku?!" ali pa "Strašno! Ampak kaj zaboga je imel delati v privatnem gozdu?!!!!".
Ker pač, kda ide tan nekša mati z deco pa s pson v šumo si išče tragedijo. Ka ne gučimo o enduro motoristih, keri delajo škodo ker živali strašijo in te herojski lastniki šume zaščitijo divjad tak, ka nastavijo jeklenice + cveke. Saj nej človik či bi se naj smejo ali džouko.

kuna (nepreverjen)

@kostanjek in @lepinja
obadva nekam skupaj spadata. Zelo verjetno gre za isto osebo.
Na kratko:
predvidevam, da imata oba dva doma svojo "šumo", svoj "ograček",..
V primeri, ka ga nikak drugi "zalevle", je pa to OK?
Ni prepovedano, je pa dovoljeno? Pa saj gre samo za "šumo"...
Bedaki so tisti, ki jih to "moti"...
Če najdeš koga v svojen "ogračeki", pa mu boš plačal pivo. Ali?
Hinavščina, dvoličnost,.... pač karkoli...

Kostanjek (nepreverjen)

Sicer te ne razmin najbole ka ščeš povedati, ali mamo kar neka šum pa tudi ogračekof, ne sekeraj se. Niti nan jih nišče drugi ne zalevle. Pa vrvli mi ka še nikomi nej na pamet prišlo, ka bi začali nastavlati jeklenice, cveke, mine ali kaj podobnoga. Kelko ges poznan našo ustavo + zakonodajo, či te nešče moti, še nemaš pravice ka ga ogrožaš ali pa spraviš s toga sveta? Neven. Ali pač? Je kakši takši zakon bil na novo sprejeti, keri ti to omogoča slučajno?

In reply to by kuna (nepreverjen)

kuna (nepreverjen)

??
a veš za tisti stavek: " blagor ubogim na duhu"...
??
A Veš, da si mi polepšal dan. ????

In reply to by Kostanjek (nepreverjen)

Kostanjek (nepreverjen)

Fala me veseli, či san ti ga polepšo ??Še pluse san ti stisno cuj k tvojin poston, ker ti pomoje to dosta pomeni.

In reply to by kuna (nepreverjen)

Lepinja (nepreverjen)

Glej " kuna" , mene tvoje blodnje ne zanimajo , meni si s svojim pisanjem dokazal , da med ušesi razen zraka nimaš nič drugega , in ja , za tebe res velja pregovor :" Ko mlad poludi , tome život u sreči i veselju prolazi ".

Kostanjek (nepreverjen)

Lol. Dvomin ka bi prava kuna podperala nastavlanje cvekov pa jeklenic po šumi.

In reply to by Lepinja (nepreverjen)

kuna (nepreverjen)

Ja "stari", prvi ali drugi, saj je vseno, veš, da imaš prav. ??
Mnenje o "ogračeku" še vedno ostane isto...
Če smo že pri "rekih in pregovorih" pa dodam še enega: "Vsi bi je****, samo nihče držal."
Glede na to, da se "prepirata" okoli cvekov v "šumi", se bojim, da je letos "sušno leto" doma v "ogračeku".
Tak, da najprej uredi(ta) zadeve "doma", se pobrigaj(ta) za "šumo" in "ograček", šele potem pametuj(ta) okoli, za druge "cveke".

In reply to by Kostanjek (nepreverjen)

niripsa (nepreverjen)

Tisti, ki se nekaj izgovarjate na privat lastnino očitno ne poznate zakonov. Četudi je gozd privat lastnina se lahko po njem sprehajajo ljudje. Tudi lovci gredo čez polje, travnike in gozdove za divjadjo. In gredo čez lastnino veliko različnih lastnikov. Seveda nihče ne sme povzročati škode. Da pa nekdo nastavi tako desko na gozdno pot pa je vsega obsojanja vredno. Zaradi tega, da se nekdo ne drži pravil in dela škodo ne moreš kar vseh potem metati v isti koš in nastaviti navarno stvar, da se poškoduje tisti, ki ni nič kriv. Zakon je jasen. Takšni načini zaščite lastnine niso dovoljeni in imajo celo elemente kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, tudi če pride zgolj do ogrožanja in ne do telesnih poškodb ali materialne škode, pravijo na policiji. In ne bo težko najti tistega, ki je to nastavil. Če pa bo kdo utrpel poškodbe pa naj toži lastnika gozda, da bo prodal gozd, da bo lahko poplačal odškodnino. Podobno je, ko so nekateri začeli ograjevati posestva ob morju in rekah. Tudi tam to ni dovoljeno. Vsem mora biti omogočen dostop. Pa ne primerajti sedaj Amerike. Mi imamo Slovenske zakone, ki jih je potrebno spoštovati. Če se kak lastnik s tem ne strinja lahko predlaga spremembo zakona.

kuna (nepreverjen)

Lepo napisano.
Ampak, če nekdo ne spoštuješ moje lastnine, zakaj bi jaz spoštoval vse te, kot jih imenuješ "prijazne" ljudi, polnih samih sebe, odpadnih salonitk, odpadne keramike iz odslužene kopalnice, odvečnega "zelenega odpada" iz vrta(trava, veje, odslužena živa meja,...), betona, cigla,...
Ampak to še ne pomeni, da zaradi tega nastavljam škodljive ovire...

In reply to by niripsa (nepreverjen)

Kostanjek (nepreverjen)

Što ti pa pravi, ka jih moreš spoštovati?

In reply to by kuna (nepreverjen)

niripsa (nepreverjen)

Se strinjam kuna. Ampak za vse te kršilce, ki si jih navedel se naj pobrigajo usstrezne službe in organi, ki jih davkoplačevalci plačujemo.

Gost 5 (nepreverjen)

A nisi prebral komentarjev. Pristojne inštitucije boli kurac za tole potem pa se dogaja to ker se dogaja.

In reply to by niripsa (nepreverjen)

dedi dedi (nepreverjen)

Ko berem vaše komentarje mi gre na bruhanje,nastavljanje žebljev,ali žice,je za vas normalno.Ko se bo mogoče komu od vas,ali vaših otrok kaj zgodilo se boste mogoče zbudili.

Stef123 (nepreverjen)

Pa dobro kaj vi mislite koliko policije mi imamo???
A se vam sanja da ko se zgodita dve prometni naenkrat da skoraj nemogoce dobiti policiste da bi sli na ogled teh nesrec razen da eni morejo dlje cakat kateri so v manjsi nevarnost.??
Vi bi pa imeli polista v soli, bolnici, kriziscu, v gozdu, na njivah bi odkrivali zelezne palice, da ne govorim o policistih v parku.... Pa verjetno bi se kak en moral biti pri vas doma.... verjetno.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice