Tuji mediji poročajo, da naj bi glavna medicinska sestra osrednje ljubljanske bolnišnice poskrbela za škandal, o katerem naj bi »danes govorila vsa Slovenija«.

Na spletni strani Seemorerocks so 23. novembra objavili prispevek o »cepilnem škandalu v Sloveniji«. Pišejo, da naj bi pred novinarje in kamere stopila glavna medicinska sestra UKC Ljubljana in pokazala stekleničke cepiva z oznakami: 1 - placebo, 2 - cepivo in 3 - smrtna doza.

Avtor prispevka se sklicuje na naslednji videoposnetek:
 

»Gospa v omenjenem videoposnetku ni glavna medicinska sestra Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana,« za Ljubljanainfo odgovarjajo iz bolnišnice.

To pa ni Zdenka Mrak …

V prispevku medicinsko sestro označujejo za žvižgačico. Sprva naj bi nadzirala cepljenje v Univerzitetnem kliničnem centeru Ljubljana in nato dala odpoved. 

Gospa v omenjenem video posnetku ni zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in po podatkih, ki nam jih je posredoval Univerzitetni klinični center Ljubljana, tudi nikoli ni bila.

Lažne informacije se širijo hitro 

Spletna stran je bila, po poročanju 24 ur, leta 2016 registrirana na Islandiji, lastnik strežnika pa je registriran v srednjeameriški državi Belize. 

Poročajo tudi, da je informacija je zakrožila po družbenem omrežju VKontakte, ruskem ekvivalentu omrežja Facebook, in sicer predvsem na profilih nasprotnikov cepljenja, katerih objave so bile že večkrat znanstveno ovržene. Razširila pa se je tudi v ameriške »alternativne medije«.

Iz ljubljanske bolnišnice za Ljubljanainfo povedo, da že zadnjih nekaj dni odgovarjajo na vprašanja iz tujine o tem »incidentu«.

»To zgodbo in vse njene različice zanikamo,« so jasni glede tega, da se tovrstni dogodek v njihovi ustanovi ni zgodil.

Vodstvo UKC podpira cepljenje

»Tako Univerzitetni klinični center, kot njegovo vodstvo – vključno z dejansko glavno medicinsko sestro Zdenko Mrak – odločno podpira cepljenje, kot najučinkovitejši način preprečevanja nadaljnjega širjenja covid okužb,« še poudarjajo za Ljubljanainfo.

Komentarji (30)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lešinar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ja zdaj ko ide istina na svetlo zdaj tajijo ka ni tam delala in kaj še vse

100-100 (nepreverjen)

Kakšna glevna sestra , ta ženska je Vera Kanalec, poglednite si na fb. Je v penziji, zdaj pa modruvle preko fb-stop lažnivin medijen. Palik edna medicinska sestra , štera nekaj modruvle.Končno pa trbej napisati največ neceplenij je glij medicinskij sester.

In reply to by lešinar (nepreverjen)

ne cepljenju (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

[email protected]@@ Očitno se vam vijdi ,ka vam povzroča cepivo .Budale ste bilij ,že prej zdaj ste pa še večje . Ite se še cejpite mate možnosti

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Marko_10 (nepreverjen)

tvoj odgovor pa je na zavidljivo visokem nivoju. Res boljše da se ne cepiš, ker budala si že!

In reply to by ne cepljenju (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

100-100,
a te pa tij surfaš po FB in se tam izobražuješ - potem pa FB doktore talaš drugim.
Jaz za vero kanalec iz FB namreč ne vem, ti pa očitno!

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Praviš ka nejsi cepec, kak pa tou znaš, ka si nej. Ti je tou što pravo ali pa si pun samoga sebe. Mogoče so zate inači misleči cepci, pa naj bou. Čas de pokazo što je meu praf. Pa še tou ime pa priimek se pišeta z velko začetnico.

In reply to by necepec (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

nej san cepleni, pa san necepec
ti si cepleni, pa si cepec
pa tij boš mene slovenščino fčil, ha-ha-ha, ne vejš, ka delaš!!
tu pišemo v prekmurščini pa brez slovničnih pravil, kelko vijdin

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Slavist (nepreverjen)

Kot prvič, komentar se začne z veliko začetnico, konča pa z piko. Cepljen-necepljen, necepec-cepec sta dva različniva pojma. Ker pa praviš da nisi cepec, ti pa jaz pravim da še boš postal. Ko boš seveda cepljen.

In reply to by necepec (nepreverjen)

Jopozipi (nepreverjen)

Ce smo ze tako natancni 🤣, se ne pise ...z piko...ampak ..s piko🤣.

In reply to by Slavist (nepreverjen)

šđšš (nepreverjen)

😱 FB 👨‍⚕️🤮🐔🧠😂

In reply to by lešinar (nepreverjen)

PCT strokovnjak (nepreverjen)

Zdaj se bodo pa usuli komentarji... na žalost marsikdo verjame vse!
Je pa tole za policijo. Iz dneva v dan se borimo za zdravje, potem se pa najde nekto takle!

2022 (nepreverjen)

26.11.2021 14:45
V Zdravniški zbornici Slovenije ugotavljamo, da trenutna plačila, ki glede na obremenitve niso primerljiva z zahodnoevropskimi državami, povzročajo težave pri zagotavljanju zdravniškega kadra. Mladi zdravniki se zaradi težjih pogojev dela za določene zdravniške specializacije vse redkeje odločajo. To je najbolj očitno v družinski medicini, vendar ostajajo specializacije nezasedene tudi na področju pediatrije, anesteziologije, nefrologije, urgentne medicine in tudi infektologije. Trenutno (stanje 17. 11. 2021) je nezasedenih 131 od 310 razpisanih mest.

Na enotnem evropskem trgu dela medtem sosednje države načrtno iščejo zdravstvene delavce, kar je vidno tudi iz oglasov v slovenskem dnevnem časopisju. Zdravnikom specialistom ponujajo delo pod izjemno konkurenčnimi delovnimi pogoji. Zdravniška zbornica Slovenije je skladno s svojimi pooblastili v minulih letih letno izdala med 150 in 300 tako imenovanih potrdil članom ZZS o dobrem imenu, ki so med drugim tudi pogoj za delo v tujini. V letu 2014 se je po podatkih zbornice za zaposlitev v tujini odločilo vsaj 34 zdravnikov. Nevarnost še večjega odliva zdravnikov v prihodnosti, ki se kaže na podlagi več kot 100 vlog za izdajo potrdil o dobrem imenu v zadnjih nekaj dneh, ni demonstrativna - je resnična in se že uresničuje. V tem trenutku gre velika zahvala našim mlajšim kolegom, da so se v velikem številu odzvali klicu dolžnosti v času epidemije in opravljajo dela na najbolj obremenjenih deloviščih. V nasprotnem bi bilo odhodov v tujino še več in težave v zdravstvu še večje.

Zdravniki smo večkrat javno podprli zahteve za izboljšanje delovnih pogojev v zdravstveni negi. V medicini gre za timsko delo, ki potrebuje ustrezno usposobljene in motivirane člane. Zdravnik je nosilec dejavnosti in odgovoren za njeno izvajanje. Delovni pogoji (tudi v Sloveniji) morajo zato ustrezati odgovornosti, ki jo zdravniki prevzemajo

teta pehta (nepreverjen)

Dragi mladi zdravniki, ker vem za boj generacij v medicini (stari zdravniki : mladi zdravniki) vas razumem. Vem koliko polen vam leti pod noge, koliko se vas onemogoča in kakšno je razmerje plač mladi:stari.! Ampak, ta medgeneracijski spopad znotraj medicine boste morali dobiti sami, tu vam državljani oz. pacienti ne moremo pomagati.

Ampak; medicino ste šli študirat, ker "bi radi pomagali ljudem".

Ko pa doštudirate in specializirate, pa ugotovite, da bi radi pomagali predvsem sami sebi. Vse lepo in prav, vsak si želi čim večjo plačo, in ko gledate "ta stare" in njihove plače, razumem , da vam pogled takoj uhaja čez mejo, kjer imajo zdravniki boljše plače. Jih pa imajo pa tudi trgovke, tajnice, šoferji, delavci za tekočim trakom!
Na to pa hote pozabite. In ravno ti, zadnji našteti, so sfinancirali vašo diplomo, vaš doktorat. Vse od gimnazije (4 leta), medicinske fakultete (6 let npr.), specializacije (tudi par let);
in ko to seštejemo, dobimo 10-15 let vašega, pri nas brezplačnega šolanja. Če bi študirali v tujini, bi bili do grla zadolženi s kreditom za študij (razen, če bi bili iz bogate familiije). In od velike doktorske plače v tujini bi 10-15 let odplačevali svoj študij. Vi to dobro veste in namenoma prezrete.
Da ne dolgovezim: moje mnenje je, da bi "potrdilo o dobrem imenu" za odhod v tujino lahko pridobili šele, ko bi zgoraj omenjenih 10-15 let oddelali doma i tako nekako "odslužili" ljudstvu, ki je vaše izobraževanje "častilo". Če to razumete kot "omejevanje osebne svobode", potem si pa vzemite osebno svobodo že prej in se vpišite na študij medicine v tujino!
To pa bi bilo izvedljivo le pri redkih, a ne?!
Poznam "doktorsko" familijo v Ameriki. Oba starša zdravnika, dva otroka - oba študirata medicino. Starša delata še pa še, da zaslužita dovolj, da lahko plačujeta študij sina in hčere.
In ko se ta dva upokojita, bo njuna življenjska bilanca izgledala takole: imela bosta dva otroka - zdravnika, eno leseno , po ameriško veliko hišo in vsak svoj avtomobil. Celo življenje sta delala za to!
Malo si predstavljajte, kakšna je "življenjska bilanca" ob upokojitvi slovenskega zdravniškega para.
Pa zlate palice lahko zanemarite!

In reply to by 2022 (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Bravo Pehta, odlično napisano!

In reply to by teta pehta (nepreverjen)

teta pehta (nepreverjen)

hvala, da se ti je dalo tak dolgi esej sploh čitati!

In reply to by Pax (nepreverjen)

Terdaaa (nepreverjen)

Zato pa je resitev placljiv studij, za vse in vsakofa, in ne rabijo nic odsluzit, ker si bodo vse sami placali. Svoboden.

In reply to by teta pehta (nepreverjen)

fakerji (nepreverjen)

smrtna doza za Slovence so takšni jebheni zarotniki in FB covid domisljavci...

.. (nepreverjen)

kapate pomenijo te številke?

realnoo (nepreverjen)

NASLOV IN VSEBINA SE NE UJEMATA!!!???
Ogromno ljudi prebere samo naslov. S takimi laznimi naslovi delate samo nemir.
Kiri, naj te avto povozi!!!

dsa3233215 (nepreverjen)
šđšš (nepreverjen)

😱 FB 👨‍⚕️🤮🐔🧠😂

In reply to by dsa3233215 (nepreverjen)

krekson (nepreverjen)

Mejne pa zanima, če je Vizjak že odstoupo, če ga je policija že aretejrala in zakoj nej?

Marko_10 (nepreverjen)

FB doktori hahahaha

Gost81 (nepreverjen)

Sem proti cepljenu, ampak takih dake posnetkov, ter laznih strani je mali milijon na spletu, vsak ki ima 5 minut casa lahko naredi novico v prid ali proti celjenju.

Ttrew (nepreverjen)

Potem pa naj ta prava Zdenka Mrak iz UKC stopi pred kamere in to javno pove.

Koktejl (nepreverjen)

Če odmislimo kaj je v cepivih, ali so od Pfaizerja, ali od proizvajlca šampnov JJ (ne mislim Janeza Janše ;)), sputnika ali pa neke petnajste firme ki pač vidi poslovno priložnost v “cepivih”. Dejstvo je, da je pred vami “voljnimi” 3. doza, potem 4,5,6,7,... pač dokler bo kdo migal....Kaj je zdaj že “omikron” ???? Pa ti so neverjetni. Ljudje pa še kar verjamejo.

butalec (nepreverjen)

koktejl,
pa 7 milijard nas je na zemlji, 2-3 preveč, še daleč smo do cilja!

black panter

2-3 anticepilcov pocrka,pa smo rešeni

In reply to by butalec (nepreverjen)

Salafist (nepreverjen)

Tisti ka vrvajo v to so tisti ka na fb-je vsako objavo komentirajo kak najvecje teoretike zarot
vse neceplene bi v gulage mogle zaprt;)

necepec (nepreverjen)

ka, salafist,
ti je že žal, da si zavihal rokav?
Ka si napravo, si napravo, ven ti vzeti nemre nišče, pred poživitvenim in naslednjim oživitvenim odmerkom pa si dobro premisli!

In reply to by Salafist (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice