Se bodo tudi vaši otroci v teh zimskih počitnicah predajali zimskim radostim? Soboška občina v Černelavcih pripravila hrib za sankanje.

Čeprav snežne odeje v Murski Soboti te zimske počitnice ni, pa se nam za možnost sankanja, kot kaže, ni treba bati.

Popestrili zimske počitnice

Javno podjetje Komunala je včeraj iz zimskega spanca prebudilo famozni soboški snežni top in to tik ob pregovorno najvišji vzpetini mestne občine - černelavskem 'brejgu'.

"Za zasneževanje smo se odločili potem, ko je bilo znano, da se s ponedeljkom sproščajo nekateri ukrepi in je dovoljeno združevanje do deset ljudi. Poleg tega je to sovpadalo s primernimi nizkimi temperaturami in začetkom zimskih počitnic v naši regiji," so nam sporočili iz soboške občine.

Potrebno spoštovanje ukrepov

Individualni obisk zasneženega hriba v Černelavcih je možen že danes, pri čemer na občini opozarjajo, da se aktivnost izvaja na lastno odgovornost in, da je kljub vsemu potrebno upoštevati omejevalne ukrepe zaradi epidemije. Tudi zaradi epidemioloških razmer tam ne bo stojnice, kjer bi se lahko okrepčali. 

Kot smo se lahko prepričali sami, je černelavski 'brejg' že privabil obiskovalce, ki uživajo v zimskih radostih.

Spomnimo. Snežni top je v lasti javnega komunalnega podjetja Komunala Murska Sobota, ki je zanj odštelo 19.200 evrov. Zasneževanje sankališča v mestnem parku je v preteklih letih stalo okoli 1000 evrov, ob porabi približno dveh megavatnih ur električne energije in približno tisoč kubičnih metrov vode. 

Komentarji (2)

Jansa himself (ni preverjeno)

Evo van murase,ite se malo sankat,nogomet van neide glih

čarni vrag (ni preverjeno)

Takšnih bregov je v Soboti več.

Starejše novice