Potem ko je lepo vreme prejšnjo soboto na priljubljene izletniške točke, tudi na Pohorje, privabilo množico ljudi, je stanje danes precej podobno.

Kljub temu da žičnice stojijo že en teden, pa je tudi ta vikend Mariborsko Pohorje vseeno polno obiskovalcev. Tako zaprta smučišča in žičnice niso ustavili številnih Mariborčanov. Prav zato so se v lepem vremenu podali na Pohorje, pa naj bo to peš, s smučmi ali sanmi. Veliko je družin z malimi otroki, sprehajalcev in drugih.

Spomnimo, da so iz Marproma ob napovedi vlade, da morajo po nekaj dneh delovanja znova zapreti smučišča, sporočili, da zaustavitev žičnic in zaprtje smučišč veljata do nadaljnjega. Smučarje in ostale uporabnike žičniških naprav prosijo za razumevanje, o vseh spremembah pa jih bodo obveščali.

Policija izvaja poostren nadzor

Tudi zaradi lepega vremena policija ta konec tedna izvaja poostreni nadzor nad spoštovanjem veljavnih protikoronskih odlokov. Policisti so danes med drugim na Gorenjskem do 12. ure ugotovili 20 kršitev odlokov, tri vozila pa so obrnili nazaj. Kršitev je tako občutno manj kot prejšnjo soboto, ko so policisti prav tako v dopoldanskem času ugotovili 60 kršitev odlokov, zavrnili pa 120 vozil.

Prehajanje med občinami je sicer z namenom rekreacije dovoljeno znotraj iste regije. Policisti še pozivajo, da se ljudje v primeru povečane zasedenosti odpravijo na drugo destinacijo. Opozarjajo tudi na nujnost nošenja zaščitne maske na prostem, kjer med osebami, ki niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
NORCI - BUTALCI (nepreverjen)

Pa jebenti, šole bi pa odpirali, pa kaj je to za norega naroda ?

bromar (nepreverjen)

Negda so vojski v hrano in v čaj mejšali brom ka se je vojakon nej kurac zdigno, zdaj pa očitno brom mejšajo že v vodovod, ka se narod ne zdigne in napravi konec tomi vladnomi jebanji ljudstva v glavo za brezveze in na podlagi prirejenih in lažnivih podatkov, kere dobijo z neprimernimi testi ali si jih pa pač enostavno izmislijo.

soboški (nepreverjen)

Pa ka je tou takšnoga. Prite knam pa boste vidli kelko goriških in markov vsak dan kupuje, čeprav imajo svoje trgovine ! Kdo jim je pa takšne male občine napravo ! DEMONS

Toki (nepreverjen)

Starejše novice