V okviru festivala Vinarium se v Lendavi danes odvija največje tekmovanje v kuhanju bograča v državi, tradicionalni Bogračfest.

Dogajanje se je na kulinaričnem dogodku danes začelo že z budnico pihalnega orkestra v jutranjih urah. Kmalu zatem so tekmovalci prevzeli potrebne sestavine in se lotili urejanja tekmovalnih prostorov.

V nastajanju tudi IDEAlen bograč

Na ulicah svetovne prestolnice bograča zdaj že diši po okusni jedi, ki jo bodo pripravljali vse do 17. ure.

Nato bo sledilo uradno poskušanje in ocenjevanje vzorcev pripravljene jedi ter še razglasitev rezultatov in mojstra bograča na osrednjem prireditvenem odru ob 19. uri. Obenem bodo podelili tudi priznanja za najlepše urejeno tekmovališče.

Naša ekipa se je že sprehodila po prizorišču in v objektiv ujela nekaj utrinkov, ki si jih lahko zdaj ogledate v spodnjem video posnetku in fotogaleriji.

Hkrati pa smo se tudi sami podali v boj in se lotili priprave IDEAlnega bograča. Zato stiskajte pesti ali pa nas kar obiščite na prizorišču!

Predstavili še največje občinske projekte

Etnološko-kulinarična prireditev v Lendavo vsako leto privabi tisoče obiskovalcev iz Slovenije in tujine in predstavlja enega od dveh osrednjih prireditev Festivala Vinarium. Kot smo poročali, se bo na slednjem letos zvrstilo kar 170 dogodkov, zaključek pa bo potekal 8. septembra s koncertom skupine Werefox.

V Lendavi pa so tako v okviru festivalskega dogajanja danes predstavili tudi največje občinske projekte: center za zaščito in reševanje, kulturni center ter nogometno akademijo.

Starejše novice