Foto: Tim Vengust
V Mačkovcih hrumeli in noreli motokrosisti.

Avto moto društvo Štefan Kovač so na motokros stezi v Mačkovcih priredili državno tekmovanje v motokrosu, ki je privabilo najboljše slovenske motokrosiste in številne navdušene gledalce. 

Tekmovanje, ki se je začelo ob 10. uri, je potekalo v odličnem vzdušju in ob velikem številu obiskovalcev.

Steza v Mačkovcih, znana po svoji atraktivnosti in razgibanosti, je z deloma peščeno podlago nudila zelo dober oprijem, kar je omogočilo tekmovalcem izjemne vožnje. Konfiguracija proge, ki omogoča pogled kot v amfiteatru, je bila še posebej priljubljena med gledalci, saj so lahko sledili dogajanju na progi iz različnih perspektiv.

Rezultati še niso znani, zato jih bomo objavili, ko bodo na voljo.

Pripravljajo se na mednarodno pokalno tekmo

Poleg državnega tekmovanja pa se Mačkovci pripravljajo tudi na pokalno tekmo z mednarodno udeležbo, ki bo potekala 28. septembra 2024, prav tako z začetkom ob 10. uri. Letos pa bo prvič na tem prizorišču potekalo tudi tekmovanje Trial, ki spada med tehnično najzahtevnejšo obliko motošporta.

Tekmovalci premagujejo na videz nemogoče ovire. Šport zahteva izjemno sposobnost voznika, občutek za ravnotežje, nadzor hitrosti, vzdržljivost in koncentracijo. Posebnost motociklov za trial je, da so brez sedeža, saj se ves čas stoji, in so zasnovani tako, da je njihova teža čim nižja.

Komentarji (1)

Ghjj (ni preverjeno)

Tau pa nej napisano, ka so najatrakrivnejši razredi bili odpovedani, ker se motokrosisti nejso ščeli vozili v ton prahu itd. Vstopnino se je pa plačalo vseeno! Gledalcev pa iz leta v leto menje. Le zokoj?

Starejše novice