Malo pred deveto uro zvečer je Ljubljano presenetila toča.

Lokacije in točen čas nenadnih neurij je v Sloveniji težko napovedati. Ljubljano je danes zajela nenapovedana toča, za katero ni bilo izdano opozorilo s strani Agencije za okolje.

Močan veter, gosto deževje in ledene kepe so iznenada pretrgali oblake. Iz jasnega neba se je nenadoma usulo deževje, ki mu je takoj sledila toča. Na Viču so se ljudje poskrili pod bližnje strehe in si slekli majice.

Bralci so za Ljubljanainfo sporočili, da je neurje zajelo tudi Dunajsko cesto, pri tem pa je podrlo drevo. Toče sicer ni bilo, gasilci pa že odstranjujejo drevo s ceste.

Ponekod v Osrednji Sloveniji je promet oviran zaradi močnih neviht. Poplavljenih in zaprtih je tudi več cest v Ljubljani.

Zaradi vode na cestišču je promet oviran na severni ljubljanski obvoznici v obe smeri, so sporočili iz Prometno informacijskega centra za državne ceste.

V primeru toče se nikoli ne ustavljajte v predorih in pod nadvozi. Vozite previdno, povečajte varnostno razdaljo in hitrost prilagodite razmeram na cesti, še opozarjajo. 

Komentarji (7)

alako (ni preverjeno)

nbene toce ni, malo vecja nevihta, debel dezne kaplje, mogoce kje sodra, nic posebnega, razen ce si v lj doma potem se itak svet vrti okrog njih

1919 (ni preverjeno)

Ljubljani ni nobena prestolnica je samo glavno mesto. Slovenci smo imeli v zgodovini prestolnico v Rimu, na Dunaju, v Beogradu, v Bratislavi, v Budimpešti.

IIII (ni preverjeno)

Ubogi piceki, malo bole dež ide pa eno drevo se podere, pa telefoni na 112 pregorevajo....kaj bi šle bilo, če bi jih mlatilo po glavi.....

pozorni (ni preverjeno)

Bauge srmačeki, ka so nepopisno škodo utrpele. Pa tau je ja kmetijsko, sadjarsko, vinogradniško pa zelenjadarsko področje. Zavarovalnice ukrepajte.

Whaaat (ni preverjeno)

Prestolnica? Imamo mogoče prestol?

oh,joj oh (ni preverjeno)

Boli me za prestolnico .Imajo svojega šerifa on bo vse to uredil .Tudi če vse uniči mi ni mar za tiste tam .

dejan svinsskoglavi (ni preverjeno)

Zvodnik Milan mi pravil
Da ga ja skoraj odneslo
Da je moral stopiti na pručko

Starejše novice