V okviru Evropskega tedna mobilnosti danes poteka v Mestni občini Murska Sobota Dan brez avtomobila, kjer so osnovne šole in vrtci pripravili pester program

Med 16. in 22. septembrom poteka Evropski teden mobilnosti, ki se simbolično zaključuje danes z Dnevom brez avtomobila V Mestni občini Murska Sobota. Letošnji slogan GREMO PEŠ! v ospredje postavlja hojo kot najučinkovitejši način potovanja na krajših razdaljah. 
 

Mesto bolj prijazno pešcem

Župan Aleksander Jevšek je na Drevoredu Martina Luthra z nagovorom otvoril Dan brez avtomobila ter izrazil željo, da bo letošnje geslo »Gremo peš« vodilo vsem, da več hodimo peš in se vozimo s kolesom. Poudaril je, da bo občina stremela k temu, da bo ustvarjala pogoje, kjer bodo mestna središča in ulice bolj prijazne pešcem, kolesarjem, mamicam z vozički, starejšim in invalidom ter v tem smislu izpostavil prenovo Slovenske ulice.

Dogodek soustvarjajo vrtci in osnovne šole

Mestna občina Murska Sobota se že tradicionalno vključuje v ta projekt, ki so ga tokrat soustvarili skupaj z vrtci in osnovnimi šolami iz Mestne občine Murska Sobota in osnovnimi šolami iz občine Moravske Toplice. Organizatorji so pripravili poučne vsebine in materiale, prisotni so pa bili tudi iz Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije ter predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje in policije.

Poučevanje o gibanju skozi igro

Otrokom so skozi otroške igre predstavili pomembnost gibanja, kjer so lahko sodelovali v raznih zabavnih in spretnostnih igrah, preizkusili pa so lahko tudi gibanje paraplegikov na vozičkih. Otroke so tako poučevali in zabavali liki pokojnega striparja iz Murske Sobote, Mikija Mustra.

Komentarji (2)

..... (ni preverjeno)

Na drevoredu sigurno ne.

LudiRusi (ni preverjeno)

Proti zlocincu Luthru!

Starejše novice