V Radence se je po dveh letih premora vrnil Maraton treh src! V jubilejni 40. izvedbi so se spet združili ljubitelji teka in pohodniki.

Maraton treh src že dolgo ni 'zgolj' športna prireditev, kjer se pomerijo maratonci in maratonke iz Slovenije in tujine.

Je tekaški praznik, ki poleg rekreacije in športnega udejstvovanja v Radence pripelje sproščeno druženje in obilo zabave.

Jubilejni 40. maraton treh src

Tokrat je maraton na sporedu že jubilejno 40. leto zapored. Na njem pa so se združili številni tako rekreativni kot tudi profesionalni tekači, pohodniki, družine ter vsi željni zabave in tekaškega druženja. 

Maraton so nekaj pred 8. uro otvorili glasbeni zvoki Pihalnega orkestra Apače, nato pa so se na pot odpravili nadobudni pohodniki, ob 8.30 je za vse, ki se niso odločili za pohod ali tek sledila ogrevalna aerobika »FIT z Andrejo«. Tik pred začetkom tekaškega dela je sledila še himna in otvoritev maratona.

Tekači, ki so se odločili za 42 kilometrov dolgo progo, torej Maraton Radenska Classic (42,195 metra) in 21 kilometrov dolgo progo Polmaraton Radenska Medium (21,098 metra) so štartali ob 9. uri

Start teka Radenska Naturelle, ki je dolg deset kilometrov se je začel ob 9.10, start Oazinega, pet kilometrov dolgega teka pa je bil ob 9.15. Zatem so štartali tudi z nordijsko hojo. 

Zakaj proge tokrat ne prečkajo Avstrije?

Marko Pintarič, generalni sekretar organizatorjev, je izpostavil, da proge ne bodo potekale prek Avstrije zaradi omejitev, ki so veljale v času odločanja za izvedbo, ter preverjanja dokumentov.

Trasa bo na starih progah, najdaljšo bodo opravili v dveh krogih. Nazadnje je bilo tako leta 2014.

Prireditev pripravlja 30 ljudi v ožjem odboru ter velike ekipe gasilcev, policije, šol ter drugih prostovoljcev.

In še zanimivost. Najstarejša tekaška prireditev v regiji skupaj z Ekologi brez meja stopa na pot prireditve 'brez odpadkov'.

Katja Sreš, predsednica društva Ekologi brez meja, je izpostavila, da je njihov cilj čim manj odpadkov, med njimi pa naj bi jih bilo vsaj 90 odstotkov ločeno zbranih za recikliranje. Odpadke bodo tudi tehtali.

Popoldanski tek otrok in kužkov

V popoldanskih urah bo na programu nekaj aktivnosti za družine in najmlajše. Od 15. do 17. ure je ob nasipu Jahalni kotiček za otroke.

Za tem pa sledi še tek za najmlajše ter tek s kužki. 

Ob 16. uri se lahko torej na tekaško progo odpravite s svojimi štirinožnimi prijatelji, ob 16.15 pa sledi tek za otroke, Veveričkin in srčkov tek 2022.

Koncert Samo Budna in Band

V večernih urah pa seveda dogajanja še ni konec. Kot je to že običajno, sledi po tekaškem programu še družabni program.

Ob 19. uri se začne glasbeno dogajanje na glavnem odru, in sicer nastopili bodo Samo Budna in Band.

Komentarji (4)

Bla bla (ni preverjeno)

In večerni koncert samo do 21 ure… piše in sliši se da je župan z obločbo imel prste vmes!?!?

66565464234234234 (ni preverjeno)

Eni še vedno majo v glavi PREHLAD NATEG vse bi mogolo biti normalno odpreto ali ne do 9 samo budale ene zmešane!

In reply to by Bla bla (ni preverjeno)

Ohjoj (ni preverjeno)

Fake news s strani dolgonosih poražencev na volitvah. To odločajo organizatorji, Leljak ni organizator maratona.

In reply to by Bla bla (ni preverjeno)

kuntakinte (ni preverjeno)

... ka sončni kralj tüj prijde?...bouta s Borčijon v duo bejžala...

Starejše novice