Izobraževalno-zabavni strip »Kaj so nevladne organizacije?« s simpatičnimi pernatimi junaki, ki so oživeli s pomočjo akademskega slikarja in striparja Cirila Horjaka, prišla tudi v Mursko Soboto.

V Expanu in v izložbi trgovine Zavod Korak naprej na Slovenski ulici, je od danes naprej na ogled stripovska razstava o nevladnih organizacijah, ki na privlačen in preprost način, razumljiv vsem generacijam, prikazuje in informira, kako nas nevladne organizacije spremljajo na vseh področjih življenja, od sociale, kulture, zdravja, ekologije, športa do civilne zaščite. 

Razstavo stripa, ki je nastal v produkciji Mirovnega inštituta v sodelovanju s CNVOS, je v Mursko Soboto pripeljala Lokalna razvojna fundacija za Pomurje. Razstavo so danes uradno odprli soboški župan Aleksander Jevšek, vodja pomurskega regionalnega stičišča za nevladne organizacije Bojan Vogrinčič in Helga Lukač, vodja RPC Expano.

Prvo razstavo je strip doživel v Zgodovinskem atriju ljubljanske Mestne hiše, kjer je bil razstavljen decembra, od takrat naprej gostuje po celi Sloveniji.  Avtor stripa, Ciril Horjak oziroma dr. Horowitz, je akademski slikar, ilustrator, karikaturist, stripar in pedagog. 

Komentarji (5)

tuncika

NVO so isto kot sindikati - paraziti globoke države. Naj denar za financiranje iščejo na trgu, te pa naj glumijo.

fahrarAleksij (ni preverjeno)

definicija nevladnikov - davkoplacevalske pijavke

Durok (ni preverjeno)

Ko je bil član UDBE je imel tajno ime Sava. Kdo je to??
Za lažje razumevanje en namig. Ko je bil radikalen član partije je pred cerkivijo prešteval in psoval vernike.

NVO (ni preverjeno)

NVO so gasilci, ribiči, nogometni klubi, kolesarski klubi, društva motoristov....skoraj vsak ki se malo premakne se znajde v nvo...

Sobošški (ni preverjeno)

In se je začelo posiljevati z zgodbami ki se dogajajo v drvarnici. Vsako pasje gostüvanje je v toj drvarnici, da se v poročilih potem lepo sliši kaj vse se je tam dogajalo.

Starejše novice