Foto: Jože Žerdin
Zveza kulturnih društev Lendava je v tem tednu odprla že 16. razstavo Pirhi, vino in velikonočni izdelki.

16. razstava Pirhi, vino in velikonočni izdelki v Lendavi ni samo mednarodna, ampak je na nek način tudi medgeneracijska, saj s svojimi izdelki sodelujejo tako mlajše kakor tudi starejše generacije.

Velikonočna razstava

Letošnja razstava je sicer organizirana v precej manjšem obsegu, kot so jo bili obiskovalci vajeni pred leti, a kljub temu ni nič manj zanimiva. 

Ogledate si lahko različne velikonočne izdelke, pirhe iz različnih materialov in v različnih tehnikah, zajčke, ptičke, različne izdelke iz ličja, krep papirja, lesa, gline, ter še marsikaj drugega.

Izdelke zanjo je prispevalo kar 33 razstavljavcev iz občine Lendava, Velike Polane, Črenšovcev, Turnišča, Dobrovnika, Murske Sobote, Gornje Radgone ter iz Madžarske in Hrvaške.

Razstavljajo pa ne samo društva, ampak tudi ustanove in kar nekaj posameznikov. Zraven razstavljenih velikonočnih izdelkov so na stenskih panojih na ogled tudi vezenine z velikonočnimi in spomladanskimi motivi ter kvačkani prtički članic krožkov ročnih del iz devetih kulturnih društev. Svoj razstavni kotiček ima tudi Vrtec Lendava.

»Društvo zbirateljev Pomurja nam je letos k razstavi prispevalo zbirko znamk in razglednic na temo velike noči. Vinogradniki iz vinogradniških društev Čentiba in Lendava so prav tako pripravili razstavni kotiček s svojimi vini iz našega prekmurskega vinorodnega okoliša ter nekaj vinarskih pripomočkov,« je ob odprtju povedala Elvira Vaupotič Göncz predsednica Zveze kulturnih društev Lendava, ki razstavo vsako leto tudi organizira.

Razstava je bila že ob otvoritvi dobro obiskana, na ogled pa je še do petka, 31. marca.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice