V beltinskem gradu je Društvo gojiteljev malih živali Beltinci pripravilo 32. društveno razstavo malih živali, ki je trajala dva dni.

Dvanajst gojiteljev iz Društva gojiteljev malih živali Beltinci, ki letos obeležuje 38 let delovanja, je v srednjeveškem dvorcu na ogled postavilo male živali. Največ pozornosti je dobila kokoš z majhnimi piščanci. 

Na razstavi je potekalo tudi ocenjevanje malih živali, ki so ga izvedli ocenjevalci iz Društva gojiteljev za male živali Slovenije. Sodniki so golobe, perutnino in zajce ocenjevali po videzu, barvi, teži in glede na splošno lepoto. 

V društvu zadovoljni nad obiskom razstave

Prvakinja razstave med zajci je postala gojiteljica Jožica Horvat iz Beltincev, pri perutnini je prvo mesto zasedel gojitelj Janez Ferencek iz Apač, pri golobih pa je bil najboljši gojitelj Vlado Gjerkeš iz Žižkov. 

Predsednik Društva gojiteljev malih živali Beltinci Janez Kovačič je bil nad razstavo zelo zadovoljen, saj si jo je ogledalo tudi veliko število malih otrok skupaj s starši. Kovačič je povedal, da je želja društva povečati članstvo, saj morajo predvsem mladi spoznati pomen živali za človeka. 

Razstavo so si tudi ogledali tudi člani gojiteljev malih živali iz Nedelišča na Hrvaškem, ki z beltinskim društvom že vrsto let tesno sodelujejo. 

J.Ž.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice