Deževna pustna povorka na Vaneči.

Na Vaneči že desetletja živi tradicija pustne povorke, ki je tudi letos kljub deževnemu vremenu privabila številne udeležence. Kljub temu da so bile razmere bolj primerne za race kot pustne maske, se je 35 izvirnih kostumov odločno podalo po vasi, da bi pregnali zimo in dež.

Pred samim začetkom povorke so se maske pridružile dobrodelni akciji Lions kluba, kjer so si privoščile okusne krofe. Del teh slastnih dobrot so nesebično delile tudi med svoje sokrajane, dokazujoč, da dobrodelnost postane še resničnejša, ko se jo deli.

Čeprav je pustna povorka že dolgoletna tradicija v vasi, so bili udeleženci vedno znova presenečeni nad gostoljubnostjo sovaščanov.

Maskam se je dan zaključil v športno-kulturnem centru Vaneča (seveda, ko so obiskali vse hiše in pregnale dež), kjer sicer ni bilo nobenega tekmovanja, bila pa je pogostitev.

Člani kulturnega društva Vaneča in njihovi simpatizerji s tradicijo pustne povorke dokazujejo, da noben dež ali zima ne moreta ustaviti prave pustne norčije. Naslednje leto pa upajo, da bo mask še več, še več krajanov, staroselcev in tistih, ki so se na Vanečo priselili v zadnjih desetletjih, in da bo nebo sodelovalo s kakšnim bolj sončnim kostumom!

Milena Kuhar 

Starejše novice