Ob mednarodnem dnevu higiene rok zbrali 12.144,8 kilometra.

Ob današnjem dnevu higiene rok so v soboški bolnišnici zbrali in sešteli kilometre, ki so jih posamezniki zbirali v akciji Kilometri za verigo čistih rok. S tekom, kolesarjenjem in hojo so zbrali 12.144,8 kilometra.

Akcijo zbiranja kilometrov

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so mednarodni dan higiene rok obeležili z akcijo zbiranja kilometrov, razstavo izdelkov pomurskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol na temo higiene rok in strokovnim izobraževanjem.

Kot je povedal direktor bolnišnice Daniel Grabar se ob mednarodnem dnevu higiene rok znova izpostavlja, kako pomembna je higiena rok za preprečevanje in zmanjšanje okužb v zdravstvu ter s tem zagotavljanje kakovostnejše in varnejše obravnave.

Pomočnica direktorja za zdravstveno nego Nataša Kreft je ob dnevu, ki ima tokrat sporočilo  Združimo se za varnost - poskrbimo za čiste roke, poudarila, da lahko z zavedanjem o pomenu higiene rok in doslednim upoštevanjem vsi prispevamo k preprečevanju bolezni.

V epidemiji higiena rok dobila še večji pomen

Vodja obvladovanja bolnišničnih okužb v soboški bolnišnici Marija Kohek pa je ob tem dejala, da mora biti zavedanje o pomenu čistih rok v zdravstvenih ustanovah del vseh zaposlenih na vseh ravneh. V času epidemije covida je higiena rok dobila še večji pomen.

 Zato je ozaveščanje o higieni rok pomembno za izboljšanje in usvojitve najboljših praks preprečevanja in obvladovanja okužb ter preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni.

V kirurški avli so ob tem odprli razstavo izdelkov, ki so jih v pomurskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah izdelali na temo Varna roka je čista roka.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
no ja pa zaj (nepreverjen)

no ja in kaj do zaj s temi 12ooo km ka so jih zbrali?

7337 (nepreverjen)

jih podarijo redenskemu maratonu za male živali

In reply to by no ja pa zaj (nepreverjen)

brtez (nepreverjen)

kdaj pa je svetovni dan zaščitnih mask? te bo tudi kaka proslava? one so tudi važne za zaščito pred nalezljivimi boleznimi in čudnimi ljudmi?

.....333 (nepreverjen)

ti se še vedno zavijajo v celofan in si natikajo škodljive neuporabne maske.? jao, to zdravstvo je res skrenilo z znastvene smeri....

kmilop (nepreverjen)

Pfizer končno izda 80.000 strani na katerih piše, da je cepivo brezvredno in neučinkovito za tisto za kar je bilo namenjeno.. ali za vas to ni NOVICA!

393902 (nepreverjen)

SEDAJ TUDI URADNO: Več kot 80.000 strani dolgo poročilo farmacevta Pfizer, ki je bilo objavljeno na zahtevo sodišča, razkriva, da cepivo poškoduje zarodek pri nosečnicah, njegova učinkovitost pa ni 95% kot so trdili, ampak zgolj 12%.

na bruhanje mi gre taka zdravniška kvazi stroka. s pokvarjenimi farmacevti v ozadju

In reply to by kmilop (nepreverjen)

p.w.w.a.a.a.a (nepreverjen)

Italijansko sodišče razsodilo, da je obvezno cepljenje protiustavno, "usodni stranski učinki" preveč tvegani.

Bravo kvazi sponzorirana zdravstvena stroka in naivni odvisniki od cepiv.
Spoštovanje poklica zdravnik, vsak mesec samo pada, pada in pridobiva na negativkonotaciji in velikemu nezaupanju. Počasi bodo presegli osovražene politike.

veronikamsmbb (nepreverjen)

ŠE VEDNO IMAJO V TEH PRAZNIH BUČAH KOT KOKOŠI KORONA NATEG TO SO BILI ČASI KO NISO DELALI NIČ IN ZATO DOBILI DVOJNE PLAČE. ODGOVARJALI BOSTE ZA SVOJA KRIMINALNA DEJANJA!
To ni bila pandemija to ja bila globalna PREVARA!
Vsi smo bili celi čas lagani in prišel je čas da se VSI prebudite!
https://www.facebook.com/100055981178962/videos/527942368711212/

5.maj (nepreverjen)

5.maj je tudi svetovni dan medicinskih babic in fajn bi jih bilo omeniti.

Pravično (nepreverjen)

Valjda se omeni kdo je na sliki fotografiran ali je to iz arhiva?!

Pravično (nepreverjen)

Ta ki sede straši v kombinizonu je po kazni tam? oz. kaksa m.sestra ki nazaj guči svoji šefici?

In reply to by Pravično (nepreverjen)

Starejše novice