Foto: Aljaž Novak
Pomurski orači so se pomerili v različnih tehnikah oranja. Zbrali smo nekaj utrinkov.

Na Krajni na njivi Branka Buček se je odvilo 33. Regijsko tekmovanje oračev Prekmurja in Prlekije, pokal Občine Tišina ter Pomurskega sejma AGRA. 

Orači so se pomerili v naslednjih kategorijah:

  • dvobrazdni plugi krajniki in obračalni plugi,
  • navadni plugi - dvo in več brazdni plugi,
  • starodobniki.

Slavnostna govornica je bila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi razstavo novih in starih kmetijskih strojev in mehanizacije z demonstracijo. 

Najboljši na tekmovanju prejeli nagrade

Ob koncu regijskega tekmovanja v oranju so nato razglasili najboljše orače.

Na regijskem tekmovanju oračev Prekmurja je pri plugih krajnikih prvo mesto zasedel Matej Sinic, drugo mesto Primož Sukič, tretje mesto pa Darko Tibaut, medtem ko je pri obračalnih plugih za pokal pomurskega sejma slavil Tilen Vogrinčič, pred Štefanom Bakanom in Rokom Žižkom.

Na regijskem tekmovanju oračev Prlekije je v tehniki obračalnega pluga slavil Aljaž Stanko, v tekmovanju z navadnimi plugi pa je prvo mesto dosegel Peter Kramar, pred Mihom Sercem in Kolmanom Kosedarjem.

Pri starodobnikih je prvo mesto zasedel Boris Kerčmar, drugo mesto Branko Bauman in tretje mesto Dominik Hajdinjak

V spretnostni vožnji s traktorjem pa je prvo mesto zasedel Alojz Kos, drugo Štefan Panker, tretje pa Janko Horvat. Med ženskami je bila najbolj spretna Marija Rožman, za njo sta se uvrstili Alenka Hari in Sandra Karoli.

Na tekmovanju za pokal občine Tišina je v oranju zmagal Štefan Bakan, za njim sta se uvrstila Miha Serec in Kolman Kosedar. Pri spretnostni vožnji s traktorjem je prvo mesto dosegel Alojz Kos, drugo mesto Miran Rengeo, tretje mesto pa Miha Serec. Med ženskami prvo mesto zasedla Alenka Hari, drugo Sandra Karoli in tretje Metka Buček. 

Komentarji (6)

Gertyy (ni preverjeno)

Vse lepo, ampak obnašanje napovedovalca na trenutke je bilo pa pod nivojem. Ne moreš ministrico, ki je starejša gospa oklicati "Miss kmetijstva". Se ne spodobi.

vodka (ni preverjeno)

debeli Baša nej tekmuval

Opazovalka (ni preverjeno)

Prilika za 5 min slave 😝😝😝

Trojas (ni preverjeno)

Glede na zasedenost miz, ni bil ravno obiskan dogodek.

čačipress (ni preverjeno)

Lejko bi Kardinar svoj cug pripelal. Bi se malo vozili.

trőč (ni preverjeno)

Ka se hrši Šinkojca in dela dobro .To je pametno ka se vő meče na traktori v bejlij lačaj in bejlij copapataj ? Kmetom pa laže

Starejše novice