FOTO: Jure Banfi
Glavni trg v Ljutomeru preplavili namaskirani zombiji. V večernih urah sledi še njihov pohod po ulicah mesta.

V Ljutomeru se ta teden odvija znameniti 18. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina.

Tudi to leto so v sklopu festivala pripravili izbran program mednarodno priznanih filmov, odlično žlahtno kapljico, kulinariko in bogat spremljevalni program.

O festivalu

Grossmannov festival, ki se tokrat odvija že 18. leto zapored, je nastal v čast Karlu Grossmannu, ki je leta 1905 na glavnem trgu v Ljutomeru posnel prvi slovenski kratki film z naslovom Odhod od maše v Ljutomeru. 

Na festivalu se tako vsako leto predvajajo mednarodno priznani filmi iz vsega sveta.

Letos Grossmannov festival ponuja pet celovečercev, ki se potegujejo za glavno nagrado hudi maček, sedem glasbenih dokumentarcev, ki so v tekmi za hrupnega mačka, in 25 kratkih filmov, razvrščenih v sekciji Slakov hudi maček in Melies d'argent.

Poleg tega bo predvajanih še 18 aktualnih žanrskih filmov zunaj tekmovalnega programa in retrospektiva korejskega žanrskega filma. Otroke in mlade pa bo privabljal Začarani kino.

Z letošnjim festivalom pa prihaja tudi novost, in sicer Ljutomer je odslej bogatejši za Prleški pločnik slavnih, na katerem je predstavljenih deset zvezd s filmskimi imeni, ki so obiskali to festivalsko mesto. 

Maskiranje za Marš zombijev

Zadnji vikend letošnjega festivala obeta tudi izjemno pester spremljevalni program. V petek smo lahko spremljali Nočno moro v Ulici trte in Subkulturna tržnica. Za otroke pa je bila pripravljena delavnica Zombarije. 

Zombiji pa so glavni trg v Ljutomeru tradicionalno preplavili tudi danes. Ob 12. uri je bila na sporedu delavnica Maskiranje za Marš zombijev pod vodstvom mojstrice Mateje Naberšnik s pomočjo udeležencev delavnice in ob izbrani glasbeni spremljavi. 

Umetniki ličenja so na delavnici ustvarili prave strašljive zombi maske, posamezniki so lahko izbirali med tremi različno zahtevnimi maskami.

Vsi namaskirani zombiji se bodo ob 19.30 odpravili tudi na Marš zombijev oziroma povorko po ulicah mesta. Spremljal pa jih bo Pihalni orkester Ljutomer, ki letos praznuje stoto obletnico. Po povorki bo sledila še zaključna prireditev festivala.

Si boste danes ogladali zanimivo povorko zombijev? To so prvi utrinki

FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Zagotovo pripravljajo dokumentarec na temo : podnebne krize in svetovne lakote, zato taki obrazi. Uživajte, ko pa bo oboje udarilo k nam, nas pridite pogledat in "popitat, če je še kaj hrane ostalo".

tunčika lolek (nepreverjen)

Nej te je še korona pobrala starudija zabita? Jebeeš takšen virus...

In reply to by tuncika

čita (nepreverjen)

to prvo dete je grdo že brez ličil

Starejše novice