Še pred leti so v skoraj vsaki pomurski vasi med seboj 'tekmovali', katera vas bo lepša in bolj urejena, danes pa temu - kot kaže - ni več tako. Vaščani ne poskrbijo niti za pozdravne table ob cesti.

Pod okriljem Pomurske turistične zveze, krajevnih skupnosti in turističnih društev so v pomurskih vaseh že pred nekaj leti postavili lične pozdravne table, narejene iz lesa.

V sredini table so napisali naslov ali pozdrav vasi, v Prlekiji pa so na pozdravne table dodali še vaško posebnost, na primer vaški grb ali kaj podobnega.

Pozdravne table čedalje bolj neurejene

Sčasoma so ponekod po Pomurju na te table nekoliko pozabili in načel jih je zob časa. Danes lahko v številnih vaseh opazimo, da je les na tablah začel razpadati in trohneti.

Nič drugače ni niti v občini Beltinci, kjer so pred leti z veliko vnemo in zagnanostjo v vsaki vasi postavili pozdravne table, ob njih pa zasadili različne rože, danes pa so table skorajda neurejene.

V krajevni skupnosti Lipa so bile pozdravne table postavljene pred začetkom vasi iz smeri Beltinci, Gomilica in Odranci. 

Kljub urejenosti vasi in številnim dogodkom sta dve pozdravni tabli takšni, da si zaslužita tako imenovano 'bodečo nežo'.

Napisi ležijo po tleh

Iz smeri po glavni cesti iz vasi Gomilica je postavljena pozdravna tabla, kjer je bil v sredini napis v obliki lipovega cveta, na katerem je pisalo 'Pozdravljeni v vasi Lipa', pod tablo pa so bile zasajene rože.

A napisa, ki bi mimoidoče pozdravil, da so prišli v vas Lipa, kjer so nekoč pridelovali krompir za slovenski in jugoslovanski trg, že dolgo več ni. Ostala je samo prazna tabla. Tudi rože so večino časa neurejene. 

Druga rak rana Krajevne skupnosti Lipa pa je pozdravna tabla iz smeri vasi Odranci, ki prav tako kliče po obnovi.

Napis je tako rekoč padel iz okvirja sredine, tabla z napisom pa leži v travi. Prav gotovo so vozniki, ki se pripeljejo v Lipo, in tisti, ki vas zapustijo iz odranske smeri presenečeni in hkrati ogorčeni, da se tabla z napisom ne namesti tja, kamor spada, in tako kazi videz lepo urejene vasi.

Kdo je odgovoren za takšno stanje pozdravnih tabel?

Komentarji (30)

TNT666 (ni preverjeno)

vas lipa je že tako in tako selo

.. (ni preverjeno)

Odket si pa te ti?

In reply to by TNT666 (ni preverjeno)

korenjak (ni preverjeno)

iz pičke materine

In reply to by .. (ni preverjeno)

Blabla29 (ni preverjeno)

J. Ž. pa SDS prozorna kampanja proti župani. Zrihtajte si to na vašem liplenskem KS

Meeeeeeee... (ni preverjeno)

Boljše razpadajoče table, kot pa SDSovski panoji...

Pooik (ni preverjeno)

Mogoce pa sedaj niste vec dobrodosli, sploh pri teh kolicinah uvozenevbalkanske robe in ilegalne zraven.

realnooo (ni preverjeno)

TAU JE PA REJSAN POMEMBNO!

Hov-hov-hov ... (ni preverjeno)

Debeli Fuknjenec, si se te zaj vö zlajo? Kak nad fsen,pa sakšin, psihopatek.

Informiranje (ni preverjeno)

beltinski Moderndorfer Adzo znani po rihtanju ilegalnih kreditov in izsiljevanju podjetnikov pod okriljem ze sedme stranke v katero je prestopil bo sedaj novi zupan in bo vse to urejeno. svobodno v taktu plese sotis okrog obcinske blagajne

adžić jugoarme… (ni preverjeno)

Što ga ne pozna, be ga še küjpo! Tou je lažnijvec, ka vejkšoga nega! Volete ga, volete ga... te bar znane kak najbole butaste na svejte.

In reply to by Informiranje (ni preverjeno)

ivvveeekkkk (ni preverjeno)

Kak ne bi pozna tega pubeca? Za njega več nega placa na planeti Zemlja. Kak ga le čete v Beltinci? Hudo je z njim. Ni pomoči. Mi smo se ga rešili.

In reply to by adžić jugoarme… (ni preverjeno)

žigolo (ni preverjeno)

Informiranje ka ti je babo v red zel?
Ge mijslin ka je tak zatou ga pa tak rada voli.

In reply to by Informiranje (ni preverjeno)

liplenski (ni preverjeno)

kelko poznan I.A. boš tij gemal kredit da boš ga vo plačuvo za te žmetbe rejči
edni so že doubili po tintari

In reply to by Informiranje (ni preverjeno)

čoba (ni preverjeno)

Pozna što Mertik Iveka?

In reply to by Informiranje (ni preverjeno)

btk (ni preverjeno)

ce bi znale kelko kosta ena tabla nebe takse somarije pijsale...
od kocerta v ms viden samo negatizem v novicaj novi novinar?

T ReX (ni preverjeno)

Sobotainfo ste pa rejsan elita raziskovalnih novinarof na küpi,...rejsan senzacija, pa novica zanimiva za večino populacije! V nulo!!!

CELA OBČINA ISTA (ni preverjeno)

Da bi eni občinski svetniki iz Lipe menje gučali in več delali to ne bi tak zgledalo. Malo se župani v rit ne potegnejo, zato pa je stanje v občini na vseh nivojih sramotno, kama idejo tej pejnezi dečki svetniki ? Glavarina na občana se je povečala, nadomestilo za stavbno zemljišče je zelo velika cifra, od vsega toga pa nikaj za videti. Vse ka se je v beltinski občini napravilo se je napravilo za časa samoprispevka, pa ka jebenti so te bili bole pametni lidje pa so bole znali delati z pejnezi ali ka je tu narobe. Ali dečki prihajajo volitve, dobro da še hranim prospekte iz zadnjih volitev ka ste obečavali pa nikaj napravili, drugič vam ta finta ne bo uspela več.

seljačinaa (ni preverjeno)

a je tebi bik v glavp prdnil da si tak fuknjeni

In reply to by CELA OBČINA ISTA (ni preverjeno)

xyzzzz (ni preverjeno)

to je ogledalo vodstva KS Lipa, kaman pejneze idejo pa se skrijvlejo? Prirejeni rezultati volitev, izvoljeni eden vodi pa drugi človek. Aja, za slačilnice so se najsli neksni penezi, tocno volitve so poleg trbej nindre glasove pobrate.

Panterslo11 (ni preverjeno)

Sobotainfo portal za en kurac z objavami.

eeem (ni preverjeno)

V Lipi so tak samo cudaki, prevaranti pa propalice. Pametni so ze dugo nazaj vujsli iz tej luknje. Tak ka praf spada ta vse to razpadnjeno sranje.

Lipa007 (ni preverjeno)

Cudak ti mamo jebe :)

In reply to by eeem (ni preverjeno)

starepisnivefosile (ni preverjeno)

Sam bil tam in zem zapravil 300€ in šel trezen domo, pa še ženo san cejlo pot poslujšo kak je štenkarila.

aaaajsjsjd (ni preverjeno)

glavno ka se slacilnice zidajo pa pajte delajo...ge pa je VRTEC svetniki??? sran vas je lejko
tupasti ste do kra. smo najbole zabacena ves delec naokoli.. samo fajn vozite deco po drugaj vasaj v vrtec.. ka je slacilnica vazna ka tu pa rejsan se lejko sto zaposli. Vzgojitelce pa se vozijo delat v sosednje kraje.. Ka je lepse? kda vidis ka deca idejo na sprehod z vrteca ali jebena slacilnica.?? zamislite se svetniki zakoj ste na sejaj . ZBUDITE SE

Beltinci 2022 (ni preverjeno)

Sobotainfo.. nej table v Lipi.. Če ste kaj od razskovalnoga novinarstva, ite malo preverjat kak se kaj mešetari z gradbenimi projekti po Böltincaj. Poglednite kelko je samo en gradbinec doubo posla od občine v zadnjih 10 letih. Tak zgleda, kak či bi si razpise san pijsal.. Saj znano.. župan mij smo te podprli, zaj pa tij nas.. Te pa še javno podjetje Komuna z delavci pomaga pri gradbenih delih tomi gradbinci (!!!). Pa to, da Böltinski občinski svej nema malo kritične presoje, pa vsi držijo roke gor kak v Severni Koreji (z izjemo enoga, dveh).. Te pa še multikameleon politike Adžić pouleg in smo tan ge smo. Virag, nej si zmagal zato ka bi bil tak čudežni deček, ampak zato, ka so bili volivci proti Kermani. Böltinci si zaslužijo dobre županske kandidate na letošnjih volitvaj. Materiala za debatirati je veliko..

Volitve 2022 (ni preverjeno)

Zakaj pomembni projekti v Lipi stojijo in se gradi kar ni pomembno ! Zakaj se ne delajo pločniki po lipi, zakaj se ne poveže vas Lipa - Gomilice z kolesarsko stezo ? Zakaj se je gramoznica "Pejsiki" dol zasijpala z Asfalton od gradnje kanalizacije ? Kje so pristojni ka se lahko to tak dela ? Zakaj Vas lipa nima vrteca ? so nove slačilnice tako pomembne ?

uuuuhb (ni preverjeno)

Lipa je zacugnola ka bole nemre. Tan je tak kak ce bi se cas stavo… Vse zabaceno

Butale (ni preverjeno)

Lipa ma podžupana Žerdinčka. Ste se pijtali od štere familije idejo se fele svaje? Lipa ma 3 v svejti občine. Vsi za en k…. .
Virag puno obečavo pa malo eli nika napravo. Činč pa Žerdin z dobro plačo pa ne vejta zakoj. Činč zbira podpise ka njemi sfalilo strank. Podpora SDS občino dosta košta. Kovač dobro jesti odavle na občinskij veselicaj. Doubo je cesto do Mujre.

Lipovčar (ni preverjeno)

Na opčini je vse čudno. Dostakrat je što pijen. Posel dobijvlejo Maučec, Petek, Kovač.
Čakam novoga župana ali bole prvikrat županojco.

Džerdin (ni preverjeno)

Red pa more biti! Prav je da nekdo v Lipi vidi fušarijo dobro plačanoga Ferčaka pa Žerdina pa če glih je to doma na gruntu.
Živel Virag! Doj z njin!

Starejše novice