Zaključni nacionalni dogodek Evropskega tedna boja proti raku je potekal na Osnovni šoli I v Murski Soboti.

Evropski teden boja proti raku  je letna kampanja, ki poteka od 25. do 31. maja pod vodstvom Združenja evropskih zvez za boj proti raku (Association of European Cancer Leagues).

Njegov cilj je ozaveščati o boju proti raku, dostopu do zdravljenja in podpori za osebe, ki so premagale raka. Letos opozarjajo na pomen cepljenja proti HPV pri obvladovanju raka, v prihodnjem šolskem letu pa bodo v UKC Ljubljana lahko prvič po programu cepljenja proti HPV cepljeni tudi dečki.

Zaključek tradicionalne akcije je letos potekal na Osnovni šoli I v Murski Soboti, kjer so ob soorganizaciji Zveze slovenskih društev za boj proti raku in Pomurskega društva za boj proti raku pripravili kratki kulturni program in nagradno žrebanje ob zaključku programa  »Življenje je lepo – skrbim za svoje zdravje« 2020/21.

Komentarji (1)

Musloti so rak… (ni preverjeno)

svet24si/clanek/novice/crna-kronika/60b4edb25f3d4/trije-mladenici-in-dekle-do-smrti-pretepli-ucitelja-anglescine ... Treba "cone islama" oe24at/oesterreich/politik/islamlandkarte-nun-auch-ministerin-bedroht/479152473

Starejše novice