Na občini Puconci so danes sprejeli zlata maturanta Eleno Gumilar in Jureta Kučana, ki sta v zahvalo prejela monografijo Občina Puconci.

Zlata maturanta je nagovoril župan občine Puconci Uroš Kamenšek, ki je povedal, da so iskreno veseli, da sta se odzvala vabilu in ima današnje srečanje zanj osebno zelo velik in zelo globok pomen.

»Namreč, vajini dosežki, pa sem zelo prepričan, da so to dosedanji, ker bodo prihodnji še dosti večji, so bili takšni, da si zaslužita posebno pohvalo in si zaslužita tudi, da se vaju izpostavi.«

Župan jima je zaželel uspešno nadaljevanje šolanja in dodal, da v njima vidi velik potencial, svetlo prihodnost. Povedal je, da so na občini Puconci že zdaj zelo ponosni nanju, ponosni so na njihove mlade, ki izstopajo, ki ubirajo pot, ki 'štrli' iz povprečja. 

Nekaj besed zlatima maturantoma sta namenila še podžupana Ludvik Novak in Branko Ritlop, predstavila pa ju je direktorica občinske uprave Ines Magdič.

Elena Gumilar je rojena leta 2004 in prebiva v Lemerju. Vrtec je obiskovala v Brezovcih, osnovno šolo pa v Puconcih. Vsa leta šolanja je zaključila z odličnim uspehom ter se je udeleževala različnih tekmovanj.

Ker rada pomaga ljudem, se je odločila za vpis na Srednjo zdravstveno šolo Murska Sobota, program zdravstvena nega. Sodelovala je pri projektih Simbioza in Zeleno srce rdečega utripa. Kot prostovoljka je delovala v Domu za starejše. Vsa štiri leta izobraževanja je bila odlična učenka, kar je na koncu potrdila z uspehom diamantne maturantke na poklicni maturi. 

Uspeh jo je še dodatno motiviral za vpis na maturitetni tečaj. Njen cilj je priti na Medicinsko fakulteto, saj si želi postati zdravnica s srcem in pomagati čim večjemu številu ljudi.

Jure Kučan je rojen leta 2004 ter je prebivalec Puconcev. Vrtec in osnovno šolo je obiskoval v Puconcih.

Bil je nagajiv, a soliden učenec, ki ni nikoli oboževal splošnih predmetov, zanimivi pa sta mu bili matematika in fizika. Rad je obiskoval tudi športno vzgojo, saj je v otroštvu treniral nogomet.

Po končani osnovni šoli se je  vpisal na Srednjo poklicno in tehniško šolo v Murski Soboti, smer Tehnik računalništva, saj ga je delo z računalniki vedno zanimalo.

V času šolanja na daljavo se je navdušil nad programiranjem. V 3. letniku je pri Načrtovanju in razvoju spletnih aplikacij izdelal osnovo spletne trgovine z računalniško opremo.

Naslednja je bila maturitetna naloga, pri kateri je izdelal pametno namizno lučko. Poklicna matura ga je zelo presenetila z rezultatom diamantnega maturanta, saj si nikoli ni predstavljal, da bo to lahko dosegel.

Šolanje bo nadaljeval na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, smer Informatika in tehnologije komuniciranja. Po končanem študiju bi se rad preizkusil v učiteljskih vodah, saj mu je predajanje znanja in pomoč drugim pri učenju vedno bilo v veselje. 

Starejše novice