Z jutrišnjim dnem se bodo ponovno zvišale cene pogonskega goriva. Takšno je trenutno stanje na bencinskih servisih v Pomurju.

Že v nedeljo so se na nekaterih bencinskih servisih vile kolone čakajočih, na številnih izmed njih pa je goriva celo zmanjkalo.

Danes je gospodarski minister Matjaž Han izpostavil, da gre pri pomanjkanju goriva za logistične težave, ne pa za hujše motnje na trgu, je poročala Slovenska tiskovna agencija.

Delno gre za običajen pojav pred napovedano spremembo cen, je priznal, a je opozoril tudi na to, da je bil konec tedna zaradi praznikov v sosednjih državah prometno zelo obremenjen, zaradi česar je bila dostava goriv na bencinske servise upočasnjena.

Blagovne rezerve nafte so polne, je po poročanju Slovenske tiskovne agencije še dejal Han, pri tem pa pojasnil, da jih država lahko sprošča le v primeru zares hudih motenj trga, o katerih pa da trenutno ni mogoče govoriti.

Zakaj so se bencinski servisi po državi znašli v težavah?

V Petrolu in OMV Slovenija so za Slovensko tiskovno agencijo povedali, da nimajo težav z zalogami, temveč z dostavo goriva na bencinske črpalke. 

Zaradi velikega povpraševanja, tako s strani tujcev, ki so v tranzitu čez Slovenijo, kot s strani prebivalcev, se je prodaja goriv v njihovi mreži najmanj podvojila, so izpostavili v Petrolu. 

Kakšno je trenutno stanje?

Na terenu smo preverili, kakšno je stanje popoldne, dan pred napovedano podražitvijo. 

Obiskali smo bencinske servise v Murski Soboti in okolici. 

Pri časniku Finance so izračunali, da bo glede na vse vstopne parametre cena 95-oktanskega bencina v torek dosegla približno 1,74 evra za liter, cena dizla pa 1,81 evra. Uradne cene bodo po Hanovih napovedih znane danes popoldne.

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
34e233sfrfrr3r32 (nepreverjen)

PRAVI NASLOV BI BIL IZ NATEGA V NATEG.

tanja flaškon (nepreverjen)

Ali je administrator res Peder

In reply to by 34e233sfrfrr3r32 (nepreverjen)

Jim Beam

Inšpektorji so naši...vse bo vredu...v glavnem jeseni po novo boljšo cepivo...
Bi napisal opice ali ovce ampak imam preveč rad živali zato vas kličem degeni brez hrbtenice in idioti brez lastnih odločitev...
Oz kdor več da tja gremo 😅

dringi22 (nepreverjen)

.......pa kaj se čudimo ? Tovariš Golob, to je tisti, ki je mesečno prejemal ca. 40.000 €/mesec, nas je lepo opzoril in sicer povedal, da bo kmalu : " potrebno zategniti pasove " .... ??!!!

kaj te briga (nepreverjen)

in kaj je narobe z opozorilom? nekaterim nam je bilo jasno že 2 leti, da se bo enkrat račun za pufe, kraje in brezglavo razmetavanje denarja pod jansharijem izstavil..... plačali ga bomo pa zal državljani.....ovčice vštete.....

In reply to by dringi22 (nepreverjen)

štajerec

eni čakajo v koloni ka natankajo 5 litrov

GOLOBOVA BANDA (nepreverjen)

Kje v Evropi ali širše, na začetku turistične sezone ni goriva za natočit, samo v Sloveniji zdaj se je golob redno posral.
Veste kaj pišejo nemški časopisi: izognite se na poti Sloveniji ker ni goriva na črpalkah, seveda vam to v Sloveniji mediji niti slučajno ne bodo izdali BRAVO GOLOB IN TOVARIŠI.

. (nepreverjen)

SVOBODAsizmu,

Földi (nepreverjen)

Ka modrüvleš sploj ne veš kakšna politika je to kak pa lejko ma mol goriva zadosta pa dostavo zadosta. Petrol in omv držita gorivo ka sta dobila po nižji ceni vütro do cene nsrasle te pa de goriva kelko ščeš in do pa mastno služili lopovi prokleti bar te vidli če nej jutri sto posto v sredo de že gorivo brez problema dobiti na petroli in omvju.

%wwwwweerg (nepreverjen)

Jutri zjutraj lajko tankas ge ti je vola. Vsi do meli dovolj goriva, čudež skozi noc😂. Se pa bom izogibal Petrola in omv ker lažejo, da ni goriva. Na molu pa enostavno natankas.

%wwwwweerg (nepreverjen)

Na vseh črpalkah v Prekmurju istočasno pred podražitvijo zmanjka goriva. Pa koga vi tu jebete, do zdaj pa bilou pa jutri spet bou. Na avtocesti pa nobenih problemov. 👿👿👿

. (nepreverjen)

Hehe v torek zjutraj bojo rezervari puni na fseh tankštelah. Če bi bil đđ bi fsaj lejko šli k orbani.

65rt (nepreverjen)

Ne vem ce Orban ima kaj z jj, ker ga je izdal v bruslju glede ukrajine.

In reply to by . (nepreverjen)

ka ste nouri (nepreverjen)

Od kda pa odi na Petrol tankat DF (glej 1. slika desno rdeči auto). Ovak znamo ka rejdno tanka, pa
tou fejst).

%wwwwweerg (nepreverjen)

Rdeči te napravo😂😂😂😜😜

Vljda (nepreverjen)

Dobro se je to Golob zmenil s trgovci goriv. Kaj bo šele, ko se zmenijo s trgovci živil…

. (nepreverjen)

Hana so nategnoli
``Danes je gospodarski minister Matjaž Han izpostavil, da gre pri pomanjkanju goriva za logistične težave``
je pa gospodarstvo skurcalo goloba ka firme zaprejo, koji idioti!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice