Foto: Timi Farkaš
Maraton treh src po štirih letih ponovno obudil tradicijo čezmejnega teka.

Ciljno črto 42. športne prireditve Maraton treh src je prečkalo več kot 7.000 udeležencev, med katerimi je bil še posebej opazen porast tekačev, ki jih je bilo kar za petino več kot lani. 

Med udeleženci iz 26-ih držav sta zlati odličji maratona prejela Kenijec Nidiwa Chepkurui Sakong in Kenijka Sheila Chebet, naslov državnega prvaka na 21 kilometrov pa sta osvojila Primož Kobe in Anja Fink

Na prireditvi so poskrbeli za še eno lepo presenečenje, saj so na novem dobrodelnem teku zbirali denarna sredstva, s čimer bodo športno udejstvovanje omogočili tudi ranljivim skupinam.

Maratonska sobota je več kot 7.000 aktivnih udeležencev, pa tudi množico navijačev in podpornikov prireditve, razveselila s sončnim in svežim vremenom, ki je bilo kot nalašč za rekreacijo, športno druženje in zabavo na prostem. 

Navdušenje tekačev je bilo še toliko večje, saj je 42. Maraton treh src po štirih letih obudil tradicijo čezmejnega teka in s povsem prenovljeno traso ponovno povezal obmejne slovenske in avstrijske občine.

»Odzivi letošnjih udeležencev so fenomenalni. To je tudi cilj, za katerega si organizatorji prizadevamo. 

Še posebej smo veseli, da so se letos dodatno okrepile prijave tekačev, ki jih je več približno za petino, med njimi pa opažamo tudi vse več mlajših tekačev, kar je za ohranjanje naše tradicije zagotovo spodbudno,« je vtise strnil Marko Pintarič, predsednik organizacijskega odbora 42. Maratona treh src.

»V pripravo prireditve smo ponovno vložili svoj maksimum – pa ne samo organizacijski odbor, temveč tudi celotna lokalna skupnost in več kot 900 prostovoljcev – na obeh straneh meja. Mi vsi smo srce maratona in na to smo lahko ponosni,« še dodaja Pintarič.

Ker je letos maraton ponovno prečkal mejo, se je maratona udeležil tudi župan Občine Bad Radkersburg, Karl Lautner

»Vzdušje tukaj je neverjetno, enostavno izjemno. Ponosen sem, da smo lahko zopet del tako velikega športnega dogodka in da lahko sodelujemo – tako z našimi sosedi, Občino Gornjo Radgona kot z organizatorskim odborom maratona.«

Na maratonu tudi znani obrazi

Tudi letos se je maratona udeležil nekdanji predsednik Borut Pahor, številni znani Slovenci, med drugi Tim Marovt ter smučarji skakalci (Katra Komar, Žiga Jelar, Ema Klinec, Lovro Kos, Jernej Damjan) pa tudi Cvetka in Ante Bilobrk, ki sta s tekom na pet kilometrov obeležila zlato poroko. 

Svoj 129. maraton v svojem življenju pa je pretekel Uroš Kralj.

Foto: Timi Farkaš
Foto: Timi Farkaš

Komentarji (9)

čarni vrag (ni preverjeno)

Fejst babe z grdimi psi.

. (ni preverjeno)

Pa obratno tudi!

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Nega slike zmagovalcev, so pa slike debelih bab z grdimi psi.

xxxxx (ni preverjeno)

Izbor fotografij je res beden in sploh ne prikaže osrednjega dogodka. Videti je kot da je to bilo le srečanje kinoloških društev. Pa kaj ta portal res urejajo totalni amaterji.

urška rules (ni preverjeno)

novinar pesoljubec obsedenec na bulmastife z njimi pa vemo kaj se dogaja Sinica

white

z resnoga tekaškoga maratona, so napravili cirkus

. (ni preverjeno)

Na žalost imate prav!

In reply to by white

čarni vrag (ni preverjeno)

Pes, ki teče na levi strani je Bullterier. Ti psi so v resnih državah kot je recimo Švica prepovedani. Je pa škandaloztno, da so neodgovorni organiozatorji pustili, da takšen nevaren pes brez nagobčnika paradira med množico ljudi. To je ogrožanje varnosti obiskovalcev in tudi drugih psov. Po moje je to sum kaznivega dejanja. Policija, spite dalje.

. (ni preverjeno)

Žival ni nevarna. Ljudje so. In človek naredi žival tako

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Starejše novice