Foto: Barbara Kardoš
Zveza kulturnih in turističnih društev občine Puconci je v sredo, 22. novembra, v Zeleni dvorani v Puconcih, pripravila 18. dobrodelni koncert. Z zbranimi sredstvi bodo pomagali prebivalcem zaselka Struge v občini Luče.

Zveza kulturnih in turističnih društev občine Puconci je v sredo, 22. novembra, v Zeleni dvorani v Puconcih, pripravila 18. dobrodelni koncert z naslovom »Pesem za svetli trenutek«

Letošnje leto so del Slovenije resno zaznamovale avgustovske poplave. Z zbranimi sredstvi bodo tako v društvu pomagali prebivalcem in prebivalkam zaselka Struge v občini Luče, ki so bili huje prizadeti. 

Zbrana sredstva namenili štirim gospodinjstvom iz zaselka Struge 

Letošnje leto so del Slovenije zaznamovale avgustovske poplave, ki so se tudi prebivalcev dežele ob Muri čustveno dotaknile. 

Prebivalci Pomurja še vedno čutijo, da je potrebno vsem, ki so utrpeli velike materialne in finančne izgube, in se še danes težko spopadajo s temi izgubami, potrebno pomagati po svojih najboljših močeh. 

V Zvezi kulturnih in turističnih društev občine Puconci so zato pripravili dobrodelni koncert in z zbranimi sredstvi pomagali štirim izjemno prizadetim gospodinjstvom iz zaselka Struge v Savinjski dolini. 

Slednji so bili namreč v primerjavi z nekaterimi drugimi lokacijami deležni manjše pozornosti in pomoči ter še danes ne vedo, kakšen bo status njihovih domov. 

Z donacijo zbranih sredstev bodo prispevali k ureditvi bivalnih razmer ter k vrnitvi dostojnega življenja. 

Foto: Barbara Kardoš

Na koncertu nastopili številni glasbeniki 

Koncert, izveden v Zeleni dvorani Puconci, se je torej sklenil v duhu dobrodelnosti. 

Na odru so nastopili Ansambel Aktual, vokalna skupina Žarek, moški pevski zbor Belmura, skupina Tempo, skupina Čuki in učenci Osnovne šole Puconci

Dobrodelnega koncerta v Puconcih so se udeležili tudi krajani zaselka Struge v občini Luče, ki so vsem na preprost način pripovedovali o tem, kaj vse so doživeli, kako deroča voda ni prizanesla nikomur, kako je pustošila in uničevala njihovo imetje. 

Vsi, ki so se dobrodelnega koncerta udeležili, so spoznali, da je življenje zares kruto in da je potrebno ljudem v stisku tudi pomagati. 

Od prodaje vstopnic in drugih donacij so zbrali kar nekaj sredstev. Mnogi so dodali tudi prostovoljne prispevke. 

Del sredstev za prebivalce zaselka Struge pa so zbrali tudi na kulturnem dogodku v Bodoncih, ki je letos poleti potekal med Küzmičevim vikendom.  

V Zvezi kulturnih in turističnih društev občine Puconci so sklenili, da bodo z zbiranjem prostovoljnih prispevkov nadaljevali do konca letošnjega leta. 

Foto: Barbara Kardoš
Foto: Barbara Kardoš
Foto: Barbara Kardoš
Foto: Barbara Kardoš
Foto: Barbara Kardoš

Starejše novice