Foto: Jože Žerdin
V Veržeju se je odvil tradicionalni Miholov sejem.

Občina Veržej in Zavod Marianum Veržej sta v nedeljo, 24. septembra, v središču Veržeja od župnijske cerkve svetega Mihaela do Rokodelskega centra domače in umetnostne obrti Veržej pripravila 10. Miholov sejem.

Namen Miholovega sejma v Veržeju je promocija rokodelske dejavnosti in lokalne kulinarike ter dejavnosti posameznih društev in interesnih skupin.

Miholov sejem tudi tokrat postregel s številnimi rokodelci 

V Veržeju je bilo namreč že v preteklosti pestro sejemsko dogajanje, ki ga z Miholovim sejmom samo obujajo, hkrati pa ga s kvalitetno ponudbo na stojnicah, zanimivim spremljevalnim programom in prleškim pridihom delajo edinstvenega in vse bolj prepoznavnega.

Na stojnicah so se tako tudi letos kljub slabemu vremenu predstavili številni rokodelci, med njimi Rokodelski center Domače in umetnostne obrti Veržej, Rokodelski center Moravče, Čebelarsko društvo Veržej, klekljarska skupina Mürske ribice Veržej in številni posamezni obrtniki, ki so ponujali ročne izdelke, izdelke iz slame, kovin, lesa, medene izdelke, napitke aronije, malin, robid, borovnic in drugo. 

Poleg ponudnikov pa so se na sejmu srečali tudi številni godovniki z imenom Miha, Mihael, Mihaela, ki so prejeli darila.

Pripravili tudi sveto mašo ter bogat spremljevalni program

Dopoldne je bila v župnijski cerkvi svetega Mihaela v Veržeju darovana tudi sveta maša, katero je daroval salezijanec, duhovnik profesor Anton Ciglar, ob somaševanju domačih duhovnikov. Po maši pa je sledila še pogostitev pred vežico, kjer so gospodinje iz Veržeja, Banovcev in Bunčan pripravile domače prleške kulinarične dobrote.

Od cerkve do prireditvenega prostora je nato potekala povorka odraslih folklornih skupin z blagoslovom folklornih kostumov in ljudskih instrumentov na sejemskem odru.

Na odru so se predstavile ljudske pevke Predice iz Društva upokojencev Kamnik, folklorno društvo Slavko Osterc Veržej, folklorna skupina Leščeček, folklorna skupina Kulturnega društva Cven, starejša folklorna skupina iz Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej, Folklorno društvo Gornja Radgona.

V bogatem kulturnem programu so še nastopili mešani pevski zbor KD Slavko Osterc Veržej, vokalna skupina Svetega Mihaela Veržej in moška vokalna skupina KD Slavko Osterc Veržej.

Na Miholov sejem je prišla tudi aktualna Ljutomerska vinska kraljica Sandra Kaučič - MARTINA 21. Vse zbrane nastopajoče in obiskovalce je pozdravil župan občine Veržej Drago Legen, ki je poudaril, da je glavni namen rokodelskega centra predstavitev rokodelske dejavnosti, lokalne kulinarike in društvene dejavnosti, hkrati pa tudi kvalitetna ponudba na stojnicah. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice