Niko Čergöli
Grossmannov festival fantastičnega filma in vina letos praznuje 20 let.

V Ljutomeru je danes potekalo odprtje Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, ki sta se ga med drugim udeležila tudi vodja kabineta ministrice za kulturo Nina Ukmar in svetovalec ministrice Marko Sraka. 

Vse do 15. junija bodo ponudili 31 dolgometražnih in 37 kratkih filmov iz 21 držav.

Festival bo postregel s strokovnimi delavnicami, otroškim programom in številnimi spremljevalnimi zabavnimi dogodki, kot so že znamenita zombi povorka, koncerti in kulinarično-vinski dogodki.

To je programsko eden najoriginalnejših filmskih festivalov na svetu.

Po zvezdniški zasedbi se Grossmann uvršča med najpomembnejše festivale na Balkanu

V centru Ljutomera so tako z evropskimi sredstvi zgradili Prleški pločnik slavnih, na katerem so najpomembnejša filmska imena, ki so obiskala festival. 

Med njimi so Christopher Lee, Roger Corman, John McTiernan, Robert Englund, Franco Nero, Udo Kier, Menahem Golan, Enzo G. Castellari, Gary Sherman in mnogi drugi.

Letošnji častni gost, ki je dobil ploščo na Prleškem pločniku slavnih, je Slobodan Šijan.

V Ljutomer so prišli tudi francoski režiser Julien Maury (ki je skupaj z Alexandrom Bustillom eden najvidnejših sodobnih žanrskih avtorjev), srbski režiser Mladen Djordjević (avtor kultne klasike Življenje in smrt porno tolpe, predstavil bo svoj novi film Delavski razred odhaja v pekel, španski režiserski dvojec Marisa Crespo in Moisés Romera, turški režiser Orçun Behram ter luksemburški režiser Loïc Tanson.

Hudi maček

Za hudega mačka za najboljši celovečerec se poteguje pet divjih filmov: francoski vampirski triler Ugriz (Romain de Saint-Blanquat), turška zombi grozljivka Pogreb (Orçun Behram), španski okultni triler Ti nisi jaz (Marisa Crespo, Moisés Romera), francosko-belgijski kriminalni triler Jedec duš (Alexandre Bustillo, Julien Maury) in italijanska splatter grozljivka Vodnjak (Federico Zampaglione).

Niko Čergöli
Niko Čergöli
Niko Čergöli
Niko Čergöli
Niko Čergöli
Niko Čergöli
Niko Čergöli
Niko Čergöli
Niko Čergöli

Komentarji (4)

horrrorrrrr (ni preverjeno)

V keri grozljivki te Jaro špila?

captain (ni preverjeno)

Nepomembno, pomembno je le kaj se bo točilo !

In reply to by horrrorrrrr (ni preverjeno)

bcb (ni preverjeno)

Tudi gospod Bencak iz Murske Sobote je obiskal festival in nič ne pišete.

ccccb (ni preverjeno)

Kaj gospod Bencak ni pomemben ?

In reply to by bcb (ni preverjeno)

Starejše novice