V sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki lokalne skupnosti spodbuja k izvajanju in promoviranju trajnostnih ukrepov v prometnem upravljanju, se je danes v Moravskih Toplicah odvijala popravljalnica koles.

Pred poslovalnico bike centra v Moravskih Toplicah se nahaja vse več koles za izposojo. Ta uporabljajo predvsem turisti za raziskovanje okolice.  

Ob jubilejnem 20. Evropskem tednu mobilnosti je v Moravskih Toplicah potekala popravljalnica koles.

Predstavitev stojala za hitro popravilo kolesa

Podjetje Ride iz Murske Sobote je pred sedmimi leti razvilo postajo za popravilo koles. Ta se nahajajo na javnih površinah, kjer si lahko kolesarji na potovanjih ali ob dnevni uporabi popravijo kolesa do določene meje, torej je postaja namenjena za osnovna popravila. 

»Naša stojala so opremljena s kolesarskim orodjem za osnovna popravila koles. Nova tlačilka, razvita v naši delavnici, je vodotesna in je bolj trpežna od starih tlačilk. Stojalo smo tudi nadgradili s polnilnico za električna kolesa. Vse skupaj pa lahko povemo, da je varno za uporabo in prijazno uporabniku«, pravi Saša Dolgov iz podjetja Ride.

Podjetje Špica MTB skrbi za servis koles

Varno kolo je velik del kolesarjenja. Pred vožnjo je najpomembneje preveriti osnovne funkcije kolesa.

»V sklopu današnje popravljalnice nudimo osnovni pregled in servis koles. Pregledajo se vsi vijaki, pritisk v gumah, nastavitev menjalnika in zavor ob tem pa tudi namažemo verigo,« pravi Timi Gjergjek iz trgovine Špica MTB.  

Ob tem lastnik podjetja Gorazd Zelko še poudari, da naj so kolesarji pozorni na svoje kolo. Redno je treba preverjati zavore, gume, luči in menjalnik. 

Župan občine Moravske Toplice o pomenu mobilnosti

Teden mobilnosti v občini Moravske Toplice ima širši pomen.

»Trajnostna mobilnost pomeni tudi, kako se obnašamo doma, ko gremo v trgovino in šolo. Kot občina veliko vlagamo v razvoj infrastrukture, ki je povezana s trajnostno mobilnostjo. To so predvsem prometnice ter tematske, kolesarske in pohodniške poti,« pravi župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač.  

Turistično - informacijski center v Moravskih Toplicah ponuja pravo doživetje

V času koronavirusa vse več ljudi želi biti na prostem. S tem TIC Moravske Toplice turistom in obiskovalcem ponuja več stvari za pravo doživetje v Prekmurju. 

»Poslovalnica bike centra v Moravskih Toplicah velja kot najbolj obiskovana. Kolesarjenje je postala zanimiva rekreacija, še posebej v tem covid času. Zato turistom in obiskovalcem ponujamo tracking in električna kolesa,« pravi turistična informatorka Matejka Pajalić.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice