V ŠRC Lipovci je potekal dvanajsturni maraton v vrtnem kegljanju, ki ga je organizirala Zveza društev slepih in slabovidnih oseb Slovenije skupaj z medobčinskim društvom Murska Sobota.

Maratona se je udeležilo osem ekip iz medobčinskih društev slepih in slabovidnih Murska Sobota, Kranj, Ptuj in Maribor. Tekmovanje so podprli številni donatorji in sponzorji, pred začetkom maratona pa sta tekmovalce pozdravila predsednik medobčinskega društva Murska Sobota Vojmir Prosen in Bojan Žerdin, podžupan občine Beltinci.

 

Tudi slepi in slabovidni so lahko dobri športniki

Podžupan Žerdin je opravil otvoritveni met, nato pa so tekmovalci, ki jih je bilo kar štirideset, začeli z dvanajsturnim maratonom in dokazali izjemno psihično vzdržljivost ter kondicijo. Ob koncu tekmovanja so prve tri ekipe prejele nagrado v obliki pokalov in medalj.  

Ptujčani podrli največ kegljev, Sobočani drugi

Tekmovanje je potekalo v skladu sprejetim pravilnikom o športnih tekmovanjih za slepe in slabovidne osebe. Največ kegljev so podrli v ekipi Medobčinskega društva slepih in slabovidnih oseb Ptuj, takoj za petami so jim bili kolegi iz soboškega društva, tretjo stopničko pa so zavzeli tekmovalci iz Kranja. Med tekmovalci je v kategoriji »B 1« zmagal Janez Potočnik, v kategoriji »B«  Franc Vaupotič, v kategoriji »B 3« je slavil Andrej Strelec in v kategoriji »B 4« Dušan Cigüt. 

Starejše novice