Vir: Lendavainfo
Hiša brez imena bo naposled dobila ime. Postala bo Hiša obrti in rokodelstva.

Občina Lendava je v seznam projektov, ki so bili posredovani vladi, ko je ta avgusta lani zbirala predloge projektov, ki bi lahko šli v izvedbo po koncu epidemije kot ublažitev njenih posledic, uvrstila štiri projekte, med katerimi se je znašla tudi Hiša brez imena. Ta naposled ne bo ostala brez imena in bo po novelaciji dokumentacije, kot kaže, postala Hiša obrti in rokodelstva.

Občina Lendava je naročila novelacijo projekta, ki se je nekoč imenoval Hiša brez imena, novo ime projekta je Hiša obrti in rokodeljstva.

Projekt, vreden 1,1 milijona evrov

Predvidena je rekonstrukcija in obnova kompleksa na Glavni ulici 43 v Lendavi za namen umestitve obrtnih in trgovskih vsebin, z namenom oživljanja starega mestnega jedra in ohranjanja rokodelstva in malega podjetništva ter obogatitev turistične ponudbe s ponudbo lokalnih izdelkov in storitev.

Ocenjena vrednost projekta je 1,1 milijonov evrov, kar obsega temeljito sanacijo objekta ter rekonstrukcijo prostorov in konstrukcije za navedeni namen.

Občina za navedeni projekt pridobiva sofinancerska sredstva s strani Evropskih skladov. Izvedba projekta je odvisna od pridobitve le-teh.

Komentarji (5)

realnooo (ni preverjeno)

1,1 mio :)

Fafanfauči (ni preverjeno)

Haha hu, za te pejneze si lejko vile zazidate, ka si ti ja prfuknjen!

Gost2 (ni preverjeno)

Najbrž je zadeva tudi spomeniško zaščitena, kar prinese še dodatne stroške. Na žalost.

. (ni preverjeno)

Znamo mi korisno ponucati pejnaza efrope. Čipe do nan pa dale delali kitajci.
Čeglij je to samo varka.

čergoli-sin (ni preverjeno)

Kurven haus

Starejše novice