Foto: Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer
Na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota se je odvijalo državno tekmovanje iz nemščine. Udeležili so se ga tudi dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki so poželi odlične rezultate.

Državno tekmovanje iz nemščine se je odvijalo 15. februarja 2023 na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, namenjeno pa je bilo tretjim in četrtim letnikom slovenskih srednjih šol.

Med tekmovalci so bili tudi številni pomurski dijaki, med njimi kar 11 dijakov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Dijaki ljutomerske gimnazije odlični v znanju nemškega jezika

In sicer tekmovanja so se udeležili Vid Sakač, Saša Štajner, Filip Zver, Julija Kronvogel, Sara Belec, Melanie Kocet Kustec, Martin Novak, Petra Ouček, Nikolaj Novak, Jan Smolko in Ema Kovač. 

Dijaki ljutomerske gimnazije so ponovno dokazali, da so odlični v znanju nemškega jezika, dosegli so kar tri zlata in tri srebrna priznanja.

Saša Štajner postala državna prvakinja

Državna prvakinja v kategoriji A (3. letnik, 1. tuji jezik) je postala dijakinja Saša Štajner, ki se je zelo razveselila svojega uspeha in zlatega priznanja ter v nekaj strnjenih mislih predstavila svoj pogled na učenje nemškega jezika:

»Nemščina me v vsakdanu spremlja že vse od vrtca, ko sem vsak dan komaj čakala, da si ogledam risanke na nemškem programu Super RTL, šest let pa se je učim že kot prvi jezik, kar je verjetno razlog, da pogosteje razmišljam v nemščini kot v slovenščini. K splošnemu razumevanju mi zelo pripomore tudi prleško narečje, saj imata z nemščino veliko jezikovnih podobnosti.

Predmet prvega tujega jezika mi je bil že od začetka srednje šole najbolj všeč, predvsem me je pritegnil pogovor v nemščini, saj sem tako imela občutek kot da je ta jezik del nas. Pri pouku na GFML se s tem jezikom srečujemo na zelo zanimive načine, kot so igre ponavljanja besedišča in pogovorne ure z dijaki prostovoljci iz Nemčije. Pri učenju me motivira dejstvo, da se jezike lahko učiš na različne načine, zame je to ogled filma ali pa poslušanje pogovorne oddaje.

Znanje nemščine mi bo zagotovo koristilo v prihodnosti, je namreč najbolj govorjen jezik Evropske Unije,« je povedala ob doseženem uspehu.

Skupno dosegli tri zlata in tri srebrna priznanja

Le točko manj kot državna prvakinja je v kategoriji A dosegel dijak tudi Filip Zver, ki je osvojil odlično drugo mesto v državi in si tako prislužil srebrno priznanje.

Več kot odlično pa so se odrezali tudi dijaki, ki so tekmovali v kategoriji B (3. letnik, nemščina kot drugi tuji jezik). Prejemnika zlatega priznanja v tej kategoriji sta bila dijakinja Petra Ouček ter dijak Martin Novak, prejemnik srebrnega priznanja v omenjeni kategoriji pa je bil dijak Nikolaj Novak. 

V kategoriji D (4. letnik, nemščina kot prvi tuji jezik) je srebrno priznanje prejel dijak Jan Smolko, ki je dosegel 3. mesto v državi. 

Komentarji (1)

Nikavrag (ni preverjeno)

Jebeš šolo bojte prostitutke tu je več keša vem iz lastnih izkušenj sem tudi prostitutka že od 18 leta.

Starejše novice