Pred dvema letoma, natančneje 13. aprila 2019 je Regijski promocijski center Expano odprl vrata za obiskovalce.

Razvojni center Murska Sobota je pred dvema letoma od Mestne občine Murska Sobota prevzel v upravljanje Regijski promocijski center Expano.

Magnet, ki privablja obiskovalce od blizu in daleč

S postavitvijo paviljona Expano in revitalizacijo južnega dela Soboškega jezera je Murska Sobota, in z njo regija, dobila pomembno in novo turistično destinacijo, ki ima številne potenciale za nadaljnji razvoj. 

»Tako slovenski paviljon s svetovne razstave kot jezero sta magneta, ki privabljata obiskovalce od blizu in daleč,« pravijo v Regijskem promocijskem centru Expano.

Dodajajo, da v prvi vrsti najprej govorijo o izboljšanju okolja v katerem živimo in sicer, da so ljudje dejavni, kar je velikega pomena za prebivalce tako mestne občine kot tudi širše za prebivalce v Pomurju. 

»Obiskovalci od drugod, ki pridejo na novo destinacijsko točko, pa ustvarjajo dodano vrednost v našem okolju, ki je sicer ne bi bilo,« še pravijo.

V dveh letih okrog 30 tisoč obiskovalcev

V letu 2019 je po otvoritvi Regijskega promocijskega centra Expano zaživela celotna nova destinacija. Sobočanci, Pomurci, Slovenci in tuji gostje so pričeli redno prihajati tako na stalne vsebine kot tudi na razne dogodke in prireditve, ki so se zvrstile na novi lokaciji. 

Nova turistična destinacija z vsemi aktivnostmi pridobiva na prepoznavnosti, ki jo je v dveh letih obiskalo okrog 200 tisoč obiskovalcev, ki so se udeležili čez 160 dogodkov in organiziranih srečanj ob jezeru in v Expanu. 

V interaktivni doživljajski park je vstopilo več kot 30 tisoč obiskovalcev, ki so s pomočjo sodobnih, naprednih tehnologij spoznavali Pomurje in se odločali za nadaljnje raziskovanje regije.

Prejeli številna priznanja in nagrade

V tem času je Regijski promocijski center Expano in tam zaposleni poleg pohval prejel tudi različne nagrade in priznanja. V letu 2020 so prejeli prestižno priznanja Sejalec 2020, leto pred tem so prejeli drugo in tretjo nagrado Websi 2019 spletni prvaki v digitalnem komuniciranju v kategorijah »dogodki in prosti čas« in »turizem«.

Leta 2019 pa je Pomurska turistična zveza podelila Mestni občini Murska Sobota najvišje priznanje kipec štorklje.

Z zagotavljanjem standardov za varen obisk so med prvimi pridobili znak Green&Safe ter Slovenia Safe Travels, ki ga podeljujejo Slovenska turistična organizacija.

V času zaprtja poskrbeli za nove vsebine

Vsebine v interaktivnem doživljajskem parku so v času zaprtja dopolnili in obogatili. Nadgradili so doživetje na postaji »Panojoga«, kjer bodo obiskovalci prejeli spominek iz Expana, ki ga bodo ustvarili sami.

V pripravi je tudi »Panotriper«, načrtovalec raziskovanja regije, ki ga razvijajo v sodelovanju s projektom Digikul (digitalizacija kulturne dediščine). »Panotriper« bo obiskovalcem interaktivnega doživljajskega parka olajšal odločitev kaj vse videti in doživeti v Pomurju glede na njihove interese in preference, mobilnost, čas in denar ter vremenske danosti.

Z aktivnostmi sledijo svojemu poslanstvu ter se povezujejo s ponudniki turističnih storitev in produktov v regiji. V razvojni fazi je tudi nov produkt pet zvezdičnega doživetja, ki ga pripravljajo v sodelovanju z regijskimi ponudniki.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Sobočanci imajo že kaj ceneje?

Babaliga (nepreverjen)
Babaliga (nepreverjen)

Na tem jezeru edino mas kaj videti ko surfajo in jadrajo to pa ni povezano z obcino in ne z expanojem ....

Starejše novice