Po mnenju bralcev Sobotainfo najbolj slasten krof v Pomurju pripravijo v družinski pekarni Omar.

Obiskali smo pekarno Omar v Rankovcih, si ogledali izdelavo krofov ter govorili z lastnikoma Antonom in Marijo Omar. Kako deluje njihova pekarna, kaj v njej ponujajo ter kaj jim pomeni zmaga? 

Zmaga jim pomeni velik ponos in zadovoljstvo

Zmaga za najboljši krof po izboru bralcev Sobotainfo jim veliko pomeni, bili so pozitivno presenečeni.

»Naši krofi so šli vsako leto dobro v promet, vedeli smo, da so dobri in vedno znova se trudimo, da so kvalitetni. Ampak, da nas pa potrdi večina bralcev, pa nismo pričakovali, ob tem smo zelo ponosni in zadovoljni.«

Krofe je treba delati na primerni temperaturi z ljubeznijo in natančnostjo

Za krofe obstaja več različnih receptov, v pekarni Omar uporabljajo star družinski recept. Kot poudarjajo, pa jih je treba delati z ljubeznijo in natančnostjo.

»Potrebna je primerna temperatura, da lepo vzhajajo, primerno vroče olje za cvrtje ter delavnost in vztrajnost kuharic. Vse se mora poklopiti, da potem na koncu nastane izdelek, kot je takšen lepi, sočen in okusni krof.«

Borovničev, marelični ali čokoladen?

V ponudbi imajo trenutno tri različne vrste krofov, najbolje prodajani so klasični z marelično marmelado.

Imajo pa še vanilijeve s čokoladnim prelivom ter krofe z borovničevo marmelado. Po želji strankam postrežejo tudi prazne, brez nadeva. 

Za polnjenje krofov uporabljajo posebno napravo, na katero namestijo krofe in jih s pritiskom navzdol napolnijo. Na koncu jih še posladkajo s sladkorjem v prahu in krofi so pripravljeni. 

Z zlatim priznanjem nagrajena prekmurska gibanica

V njihovi pekarni lahko poleg krofov najdete tudi eno najboljših prekmurskih gibanic, domač ržen kruh in vrtanek, prleško gibanico, 'posolanke', jabolčne in bučne 'idinjače', 'repnjače', orehovo in makovo potico, sirov in mesni burek, lepinje, bombetke ...

Njihove izdelke lahko dobite na sedežu pekarne v Rankovcih in poslovnih enotah v Murski Soboti ter v Rakičanu.

Kaj se najbolje prodaja?

Kot pravi Anton Omar, je njihov najbolj prodajan produkt vsekakor prekmurska gibanica, za katero so prejeli tudi zlato priznanje in je znana po celi Sloveniji.

V pustnem času so seveda najbolj aktualni krofi. Odlično se prodajata tudi domač ržen kruh in vrtanek, ki sta narejena po domačem receptu »kak inda«, iz samih kakovostnih sestavin. 

Družinska pekarna deluje že 30 let, recepti se prenašajo iz roda v rod

Lastnika sta v pogovoru dodala tudi, da pekarna Omar deluje že 30 let ter da izdelke še vedno izdelujejo tako, kot so jih izdelovali nekoč oziroma tako kot jih je izdelovala njihova babica, ki je tudi začela zgodbo družinske pekarne. 

Zavedajo se pomena izbire kakovostnih in domačih sestavin, jabolka in mak na primer že nekaj let kupujejo pri istem ponudniku. Tudi sladkor, moka, kakav, vanilija, orehi morajo biti vrhunske kakovosti. Najraje sodelujejo z lokalnimi pridelovalci.

O načrtih za naprej ...

V pekarni je trenutno 14 zaposlenih, v prihodnje se bodo morda še širili. Glede na povpraševanje razmišljajo tudi o uvedbi kakšnega novega izdelka, ali pa, da obstoječe še dodelajo.

»V mislih za prihodnost je mogoče še odprtje nove manjše pekarne, ko bo narejena nova kolesarska pot, za postanek in prigrizek mimoidočih ter kolesarjev. Bomo videli, kaj bo prinesel čas.«

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice