Najnovejši podatki o stanju okužb v Domu starejših Rakičan.

Vodstvo doma sporoča, da se je v Centru za starejše Murska Sobota stanje umirilo. Tako so vsi zaposleni negativni in že nazaj na delovnem mestu, pri stanovalcih pa imajo še pet pozitivnih, od tega sta dva nameščena v bolnišnici. Glede na stanje okužb pri stanovalcih in nova navodila pa pričakujejo, da bodo ti stanovalci kmalu premeščeni v t.i. »belo cono«, saj se bo izteklo obdobje izolacije.

Okužbe v matični enoti in na Goričkem

Žal pa se je pojavila okužba v enoti Elizabeta v Svetem Juriju, kjer je stanje po prejetih rezultatih testiranj 22 okuženih stanovalcev in 6 okuženih zaposlenih. Vse aktivnosti so že izvedene, vzpostavljena je tudi t.i. »rdeča cena« v delu stavbe, v preostanku je vzpostavljena »siva cona«.

Tudi od pojava okužbe v matični enoti v Rakičanu so zdaj testiranja potrdila nove primere. V matični enoti v Rakičanu je tako 10 okuženih stanovalcev, od teh je ena oseba v bolnišnici. Okuženih je tudi pet zaposlenih v matični enoti v Rakičanu, ter dva zaposlena v službi PND.

Tudi v matični enoti je vzpostavljena »rdeča cona«, ter »sive cone«, glede na dodatne rezultate testiranj pa bodo območja con prilagajali nastali situaciji.
 

"Okuženi zaposleni se nahajajo v izolaciji, kadrovski izpad pa trenutno uspevamo nadomeščati z lastnim kadrom, v kolikor pa bo to potrebno pa bomo zaprosili za pomoč zunanje institucije, prav tako se bomo obrnili za pomoč na občino in civilno zaščito, če bo potrebno nameščanje naših stanovalcev v zunanjih objektih," so še sporočili v vodstvu Doma starejših Rakičan.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legenda (nepreverjen)

Čas je za EPP.

Čergoli (nepreverjen)

A ostali so pozabili dihati????

Starejše novice