Dodatna testiranja stanovalcev niso potrdila nove okužbe.

Iz Doma starejših Rakičan so včeraj sporočili, da so v enoti Centra za starejše Murska Sobota opravili 39 testov na novi koronavirus, nove okužbe pa niso zabeležili.

"Včeraj so bila v naši enoti izvedena nova testiranja. Izvedeno je bilo 39 testov, vseh 34 testov stanovalcev, nameščenih v tako imenovani 'sivi coni' je bilo negativnih. Poleg tega smo testirali 4 stanovalce v rdeči coni, 2 testa sta bila negativna, prav tako je bil negativen test pri 1 zaposleni osebi. Tako imamo na današnji dan skupaj 24 okuženih s covid-19, od tega je okuženih 9 zaposlenih in 15 stanovalcev, od teh sta 2 stanovalca nameščena v bolnišnici Murska Sobota," so sporočili iz soboškega doma starejših. 

Glede na upad okuženih, imeli so 39 okuženih oseb, od tega 12 zaposlenih in 27 stanovalcev, ter umiritev širjenja okužbe, bodo v enoti počasi začeli vzpostavljati belo cono, v kateri bodo nameščeni zdravi stanovalci. 

Okuženi stanovalci bodo še naprej ostali nameščeni v rdeči coni, okuženi zaposleni pa bodo do ozdravitve v karanteni, nato pa se bodo vrnili na svoja delovna mesta.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Maiki (nepreverjen)

Hmm, a so iznasli cepivo? Ali pa virus tudi odide kot pride, sedaj mi je jasno zakaj ni okuzb v podjetjih. Delavci so navajeni prehlajeni hoditi v sluzbo.

Starejše novice