Najnovejši podatki o stanju okužb v Domu starejših Rakičan.

Kot sporoča vodstva doma, se je stanje v enoti Doma v Centru za starejše Murska Sobota umirilo. Ena okužena stanovalka je v bolnišnici, ena okužena zaposlena oseba pa v izolaciji v domačem okolju. V enoti je v veljavi tako imenovana »bela cona«, začeli smo izvajati tudi nove sprejeme v skladu s protokoli, ki so jih pripravili na Ministrstvu za zdravje.

Prav tako se umirja stanje v enoti Elizabeta v Svetem Juriju, število okuženih se je včeraj zopet zmanjšalo, tako, da imajo sedaj še 14 okuženih stanovalcev in eno okuženo osebo pri zaposlenih. 

Predvidoma se bo situacija umirila do konca meseca, ter bo nato vzpostavljena tudi bela cona, začeli bodo izvajati tudi sprejeme. 

Skupno okuženih 73 stanovalcev in 23 zaposlenih

V matični enoti v Rakičanu, se okužbe širijo vendar počasneje. Po včerajšnjih novih okužbah je danes skupno število okuženih stanovalcev zopet zmanjšalo, in sicer zaradi izteka obdobja izolacije in umika iz rdeče cone v belo cono. Trenutno je stanje okuženih v matični enoti 58 stanovalcev in 17 zaposlenih, ter 4 zaposleni v službi PND.

"V vseh enotah imamo na današnji dan skupaj 96 okuženih, od tega 73 stanovalcev in 23 zaposlenih. Izpad kadra uspevamo nadomeščati z dodatno zaposlenim lastnim kadrom," še sporočajo iz Doma starejših Rakičan.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sd-samo denar (nepreverjen)

Seveda ka sprejemajo ;-) vejpa malome se ide za pejneze ;-)

Kakpate (nepreverjen)

Trbej popuniti prazne kapacitete! Svojci starčkov sigurno v vrsti čakajo, ka svojca denejo v prehod za onostranstvo.

gost2020 (nepreverjen)

Na vaju starši zagotovo niso ponosni, da se jim je zgodil takšen neuspeh z rojstvom vaju dveh... ampak, še dobro da se tega ne zavedajo, ker takšni strahopetci to tipkajo na samem in tega ne pokažejo širši okolici.

Sd samo denar (nepreverjen)

Ka istina boli? Ka je laž? Ka bi še vraga sprejel, samo, če štoj plača. Nindri ne sprejemajo, edino v Rakičanu pa majo okužene. Malo čudno, če pišejo ka primanjkuje sob za starostnike, edino v Rakičanu plača kelko ščeš 😉. Tisti leleki ka tan delajo, pa se mi niti malo ne smilijo, ker znajo šinfati direktora, kda ga ne vidijo. Đaučejo, kak jih izkorišča, ka jih premalo.... A da bi keri mel muda pa javno to povedo, pa se boji.

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

sd!
Daj ne fantaziraj neka na pamet!!! Vsak dan so potrebe starostnikov po institucionalni negi in hvala bogu, da obstaja rešitev tako za njih kot za njihove svojce. Poleg tega lahko dom funkcionira tako in drugače samo, in samo ČE IMA PRILIVE. In ti bi šel zdaj javno še direktorja šinfat... bog pomagaj, kako si hraber za računalnikom.
Takšne neumnosti kot jih pišeš ti, lahko spravi iz sebe samo en praznoglavec!!!

In reply to by Sd samo denar (nepreverjen)

sd-samo denar (nepreverjen)

Dobro si ugotovil,ka more imeti prilive.In ka san ge napiso ? Točno to,zato pa so edini ka v tejn pandemiji sprejemajo starostnike.Rajši ,bi naj malo počakal z sprejemi,ka se stvar umiri,pa ka delavci nedo tak obremenjeni.Tak delajo drugi domovi ;-)

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

sd!
Boš tačas ti sprejel starostnike, ki so nujno potrebni institucionalnega varstva na svoj dom, da jim ne bo treba v dom starostnikov? Tako se bodo lahko domovi starejših malo sprostili, sporoči prosim svoj naslov...

In reply to by sd-samo denar (nepreverjen)

sd-samo denar (nepreverjen)

vsaki otrok,tega starostnika,ima starša sedaj doma kot v domu,ker se nikoli ne ve kdo ga bo tam okužil.Če so do sedaj imeli oskrbo doma,ni vrag,da še sedaj nebi malo potrpeli,sicer pa kakor kdor hoče.Ti verjetno v tej situaciji tudi nebi dal svojih staršev sedaj v dom,ker dobro veš kaj se lahko zgodi.Poznamo tudi oskrbo na domu ;-)

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

bolek lolek (nepreverjen)

Ti moreš biti redno srmašen v glavi. Ja pa valda ka de zapuno kapacitete, zakoj pa so te tej domovi napravleni? Ka do prazni? Edino pravilno ka se punijo.

In reply to by Sd samo denar (nepreverjen)

Zanimivka (nepreverjen)

Naj objavijo tudi koliko od okuženih stanovalcev je v posameznem domu ozdravelo in koliko umrlo. To je tudi pomemben podatek! Si potem lahko ustvarimo sliko o realnem stanju. Pa to velja za vse domove...

Sunka69 (nepreverjen)

nega problema, eh gebi

Starejše novice