Na Slovenski ulici v Murski Soboti, kjer ravno potekajo obnovitvena dela, se kar nekaj poslovnih prostorov prodaja že nekaj časa. Sedaj je na voljo še en poslovni prostor, ki bi ga pa lastnik oddal tudi v najem.

Pred časom se je pričela prenova Slovenske ulice s ciljem oživitve mestnega središča, saj je po mnenju mnogih center mesta prazen in mu je potrebno vrniti utrip. Veliko poslovnih prostorov na Slovenski ulici sameva, propada in kliče po oživitvi.

Mestna občina Murska Sobota je že večkrat priredila javno dražbo z namenom prodaje prostorov urarstva in nekdanjega foto studia v središču mesta, ampak zanimanja ni bilo. Sedaj je na trgu poslovni prostor na križišču Slovenske ulice in Ulice Arhitekta Novaka, ki je v lasti borzno-posredniške družbe Ilirika.

Poslovni prostor velik 58 kvadratnih metrov v središču mesta za 95 tisočakov

O stavbi, ki je sicer zaščitena kot kulturna dediščina, smo že poročali, ko je kazila podobo mestnega središča. Takrat nam je Mirko Gračan iz Ilirike potrdil, da jo je potrebno urediti, popraviti in obnoviti, kar se je tudi uresničilo, 58 kvadratnih metrov velik poslovni prostor so kratek čas sicer uporabljali kot poslovalnico Ilirke, predvsem v obdobju zapiranja registrskih računov, ko je bilo posledično precej strank. Sedaj se je pa nepremičnina znova našla na seznamu za odstrel.

Ilirika poslovni prostor prodaja za dobrih 1,6 tisoč evra na kvadratni meter: "Cena znaša 95 tisoč evrov. Razen sten, ki so zaradi spomeniškega varstva morale ostati nespremenjene, je vse ostalo prenovljeno," nam je zaupal Gračan in še dodal :"Lani smo v obnovo tako vložili 60 tisoč evrov in poskrbeli za novo streho ter kup drugih popravil".

Interesa veliko, ampak na javno dražbo ni bilo nikogar

Poslovni prostor je, po besedah Gračana, primeren za vrsto poslovnih dejavnosti. V njem se namreč da urediti odvetniško pisarno, manjšo trgovino, turistično agencijo, pekarno, slaščičarno ali celo manjši butičen gostinski lokal. Možnosti je tako ogromno, vse je odvisno le od podjetnikove ideje in vizije. 

Gračan je povedal, da je zanimanja za poslovni prostor veliko: "Interesa je kar nekaj, sploh sedaj, ko se ureja Slovenska ulica v Murski Soboti. Nepremičnina je na odlični lokaciji, kolikor nam je znano, naj bi bila tam tudi neka drevesa, kar pomeni, da bo tudi ambient prijeten." 

Ilirika je sicer pred kratkim priredila javno dražbo, kjer je iskala kupca svojih nepremičnin, prodajali so 14 nepremičnin različnih velikost razpršenih po celotni Sloveniji, med njimi tudi poslovni prostor v Murski Soboti. Interesa takrat ni pokazal nihče. 

Prodajajo tudi druge bivše poslovalnice

Objekt je naprodaj, ker ga naj pri Iliriki ne bi več potrebovali:

"Poleg tega je predaleč iz Ljubljane, da bi nam prišel prav in bi lahko z njim upravljali," je povedal Gračan.

Po pregledu njihove spletne strani je sicer moč ugotoviti, da so na zemljevidu poslovalnic zaprte vse poslovalnice Ilirike razen dveh, v Ljubljani in v Mariboru. Ostale štiri, v Murski Soboti, Novem Mestu, Celju in v Novi Gorici, so zaprte in na seznamu nepremičnin, katerih se želi lastnica Ilirika razbremeniti.  

Bodo dali v najem za 950 evrov mesečno ali se bo prej našel kupec?

Gračan nam je še zaupal, da so pripravljeni poslovni prostor oddati tudi najemniku, če v zglednem času ne bodo našli ustreznega kupca. Predvidoma bi naj bila višina najemnine okoli 950 evrov na mesec.

Tako bomo v bližnji prihodnosti videli, ali se bo peščici ponudnikov v središču mesta pridružil nov podjetnik, ki bo popestril Slovensko ulico. Glede na pretekle izkušnje in pomanjkanje interesa za potencialne investicije, pretiranega optimizma ne gre pričakovati, se pa bodo morda po prenovi murskosoboškemu centru obetali boljši časi.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
simon j. (nepreverjen)

Če primerjam donos najmeniških stanovanj v MS in donos poslovnih prostorov bi višina najemnine za lokal ne smela bit večja od 350 eur. A so najemi poslovnih prostorov toliko bolj rentabilni v MS? Slovenska ulica je mrtva, zato me preseneča podatek, da pričakujejo 950 eur za najemnino v primeru, da ne bo interesa za prodajo.

buzetti (nepreverjen)

Če imaš pravo dejavnost, dobro idejo in malo žilice je lokacija nej pomembna. S temi izgovori o tem kak je Slovenska mrtva operejrajo ponudniki kateri nemajo nič pametnoga za ponuditi in je njihov uspeh odvisen od toga, kelko naključnih mimoidočih vstopi v njihov lokal. Takšni spadajo edino v trgovske centre, ge so pa najemnine za poslovne prostore precej visoke.

In reply to by simon j. (nepreverjen)

JOLE (nepreverjen)

Super, da so obnovili lokal. Pohvale vredno. Ampak to ni Ljubljana. Po tej ceni lokala ne bodo ne prodali in ne oddali ...
kljub žilici in pravi dejavnosti in dobri ideji ...

Kmet V.. (nepreverjen)

Sobota je mesto brez energije. Mestno središče ne bo nikoli zares oživelo, zaživelo.

Jrnd (nepreverjen)

Življenje mestu dajemo ljudje, nej stavbe.

cvghfjghjgf (nepreverjen)

Točno tak. Sobota je mrtvo mesto zaradi glupoga folka. Stari Sobočanci so pomrli, tisti ka pa še malo vličejo na meščanstvo pa se več ne izpostavljajo, ker so takoj tarča posmeha in žaljenja iz strani 90% novih "Sobočancov" keri so se v mesto priselili iz raznoraznih vukojebin in zdaj mislijo ka more biti v Soboti kak v njihovi zabačeni vasi. Zato pa Sobota stagnira in propada. Samo zaradi primitvnih prebivalcov.

In reply to by Jrnd (nepreverjen)

Ful klikov (nepreverjen)

Bravo, končno en pameten komentar.

In reply to by cvghfjghjgf (nepreverjen)

df (nepreverjen)

Je pa bokše v zabačeni vesi živeti ge maš bar mer pa si je sosid z sosidom bole dober kak z rodbino, nej pa v zabačenoj soboti živeti ge se soboška smetana niti ne vej pozdraviti sosidu.

In reply to by cvghfjghjgf (nepreverjen)

Ful klikov (nepreverjen)

V MS za vse odločajo starci kere je čas povozo, od politike dale čist fseeee.

In reply to by cvghfjghjgf (nepreverjen)

SeveLado (nepreverjen)

Spomin iz otroštva, tu je negda bauta bila.

Vili ka pičke pili (nepreverjen)

Aja , zaradi primitivnih prebivalcev Sobota stagnira in propada , a vodstvo Sobote je pa super , ali kaj ?

Jrnd (nepreverjen)

Več al menje je tak. Vodstvo mesta lejko zlati center postavi, pa če nede lidi, ki bi se znali v ton zlaton centri obnašati, de tak, kak je v Soboti.

In reply to by Vili ka pičke pili (nepreverjen)

Miroljubnež (nepreverjen)

Sobota je nej samo njeno vodstvo ampak predvsem njeni prebivalci. Tak ka se s komentatoron keri pravi ka je Sobota takša zavolo prebivalcov strinjan. Pa san tüdi ges nej rojeni sobočanec.

Bindi (nepreverjen)

V Soboti so problem lidje, ker jim je seeno za varas. Druga mesta, npr. Ptuj ali LJ Majo društva, civilne iniciative, pa delajo kaj skupnega za varase, tu pa nista, vsem je vseeno. Problem je tudi občina z nesposobnimi uradniki. Pametne občine so lastnice nepremičnin in jih za simbolično najemnino oddajajo vsem, ki majo ideje, neka delajo, naša pa fse odavle špekulantom, te pa fse propada. Zapravljeni varas brez duše.

plitkipotok (nepreverjen)

Pa za slaščičarno de dobro, itak so že pol sobote spokupili

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice