Znane so odločbe o dodelitvi koncesij po razpisu za dodelitev koncesij v visokem šolstvu za izvajanje študijskih programov prve in druge stopnje. Dobre novice tudi za Pomurje.

Vlada je na seji 18. novembra sprejela razpis za dodelitev koncesij v visokem šolstvu za izvajanje študijskih programov prve in druge stopnje. Imenovala je tudi strokovno skupino za vodenje izbirnega postopka za podelitev koncesij. 

V Mursko Soboto se vrača visokošolski študijski program

Na razpis je prispelo 15 vlog s strani 12 zasebnih visokošolskih zavodov. Za vse je komisija ugotovila, da ustrezajo razpisnim pogojem, zato je predlagala, da vsem dodelijo koncesije za začetkom v študijskem letu 2022/2023. 

Na četrtkovi seji je vlada izdala odločbe o dodelitvi koncesij. 

Koncesije v visokem šolstvu za izvajanje programov prve in druge stopnje je vlada med drugim podelila tudi Alma Mater Europaea - Evropskemu centru, Maribor za izvajanje visokošolskega strokovnega študijskega programa prve stopnje »Zdravstvena nega« za kraja izvajanja Maribor in Murska Sobota.

Vse regije naj imajo primerljive možnosti za razvoj

Mitja Slavinec, državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport je ob tem za Sobotainfo povedal, da je v duhu skladnega regionalnega razvoja, ki ga zagovarja tudi na področju visokošolske dejavnosti, pomembno, da ima vsaka regija in njeni prebivalci primerljive možnosti in izhodišča za razvoj.

»Ponosen in vesel sem, da regija ponovno dobiva javno plačan visokošolski program in se vrača na zemljevid regij, kjer se izvajajo javno financirani visokošolski programi.«

Komentarji (30)

istinka (ni preverjeno)

Kakoli ka mi tip ne sede pa je te Slavinec vsaj neka zrihto za Prekmurje zdaj na mesti toga sekretar. Mislim ka je zdaj bil bistveno večje hasek od njega, kak da je bil v parlamentu kak poslanec.

Čudo (ni preverjeno)

Problem takega rihtanja je kasnejše vnovčevanje protiuslug. Čez nekaj časa to pospeši korupcijo, ker se vračajo usluge v zasebnem in ne javnem interesu.

In reply to by istinka (ni preverjeno)

pwoow (ni preverjeno)

stopnje »Zdravstvena nega«?? mogoče bi seprej pozanimal ali sploh v Prekmurju ali prlekiji s tem dobijo službo. Ne da ko zaključijo, grejo v osterajh ali LJ.

In reply to by istinka (ni preverjeno)

turk

Če ne bi bile volitve...
Zdaj pa vse za všečnost.

??? (ni preverjeno)

Vejpa te ti nekaj zrihtaj ce lejko???

In reply to by turk

turk

Z davkoplačevalskim denarjem komot.

In reply to by ??? (ni preverjeno)

Cezar (ni preverjeno)

če dobro znan je to samoplačniški program, v MB pa v LJ je višja šola katera je "brezplačna". Alma Mater v MS dela že par lejt, tak ka se nema glij s ken pohvaliti. verjetno pa njemi Alma Mater plača provizijo

istinka (ni preverjeno)

Čakaj pa ti sploh razmiš za kaj se tu ide? Glih to, ka so prejeli koncesijo pomeni, ka to več za določeno število študentov ne bo izredni (plačljivi), ampak redni (državno financiran) študij. Isto kak recimo v Lj na zdravstveni. Toga je do zdaj ne bilo v MS.

In reply to by Cezar (ni preverjeno)

??? (ni preverjeno)

Zmas štete????

In reply to by Cezar (ni preverjeno)

fax helizim (ni preverjeno)

Tej privat faxi so glih en drek vrejdni. Ges ne poznan nikoga ka bi to nej napravo. Njin je glavno ka plačaš šolnino, ta pa itak morejo vsi napraviti tej fax, zato ka si oni nemrejo privoščiti ka bi se okoli gučalo ka je to pretežko in ka jih dosta ne napravi, Vsi ka se vpišejo in plačajo šolnino morejo diplomejrati ka se jih te pa naslednjič še več vpiše. To so faxi za nesposobne, keri so prezabiti za redne fakultete in jin je glavno ka na konci nekši paper dobijo. Znanja pa itak nikšoga od tan ne prinesejo.

realnooo (ni preverjeno)

privat faxi majo interes ka jih cim vec konca. Posledicno kasirajo vsa leta. Sorodnica delala na b2 privat faxu. Ko je vprasala kda naj da 3 rok so rekli, v drugem morajo narediti vsi:)

In reply to by fax helizim (ni preverjeno)

anjerd (ni preverjeno)

ti pa si sigurno visokoizobraženi , verjetno si do 30 leta študiral na račun države

In reply to by fax helizim (ni preverjeno)

swansonn (ni preverjeno)

Ka se zdaj ti neka gor prosiš? Zgornjiva dva sta čista istino napisala. Tej privat faksi kak so Doba pa podobni so faksi za luzere, keri so nej za drugo sposobni. Lekar ti tudi med njih spadaš pa si zdaj čemeren ka je nešče istino napiso glede toga.

In reply to by anjerd (ni preverjeno)

Kreten (ni preverjeno)

Se vidi ka je tvoja stopnja izobraženosti nej gli baš velka. Na privat faksih je manj lidi in predavatelji so izkušeni in zaposleni v bolnicaj, zdravstvenih domovih itd. S polovico lidi z zasebnih fakultet (Alma Mater ipd.) boš v stiki kda boš nuco medicinsko pomoč. Zato ti svetujen ka vsakič kda boš prišo na urgenco, ambulanto, k kakšnomi drugimi specialisti ipd. ka pitaš ge so se sestre pa tehniki šolali. Pa či ti povejo ka na zasebnih faksaj te se rajši obrni pa zavrni pomoč pa idi domov ka ti itak znaš ka so to samo ljudje ka so prezabiti za obične fakse pa ka nemajo nikšoga znanja. Ti maš ziher doktorski študij končani ka znaš razliko med tema dvema faksoma pa ka znaš presoditi keri majo kelko znanja, predvidevan ka si izobraženi v toj smeri ka takše plemenite komentare puščaš. Svašta virtualni strokovnjaki.

In reply to by fax helizim (ni preverjeno)

Risto Kubura (ni preverjeno)

Mastnolasi v akciji.........

opqqq (ni preverjeno)

hehe, in še kako resnična..

In reply to by Risto Kubura (ni preverjeno)

rdeči vuk (ni preverjeno)

Ne šinfajte Toplakove univerze.

tuncika

To je pravilna odločitev. Ne pa vse LJ ali MB. In ne govorite prosim, da imajo slab predavateljski kader.
Kdor pa ima denar in je pameten, bo šel zagotovo v tujino.

swansonn (ni preverjeno)

Kero osnovno šoulo si tij končo? Štrto?

In reply to by tuncika

tuncika

Ker je komentiranje na račun migracij blokirano, se javljam tukaj.
Nikoli prav, nikoli v zgodovini niso bile migracije "masovne". Nikoli ilegalne : zaradi socialnega turizma, nasilne zamenjave narodov in belega človeka kot je danes. Globalna elita rabi novodobne sužnje za delo, kriminal in kimavce, ki bodo kontrolirali malega človeka, kot na kitajskem. Minus na minus -sledi : letovišče - taborišče dela do smrti

Čudo (ni preverjeno)

Ti si pa kaj dosta v šole nej odo, geli bar?

In reply to by tuncika

volitvlppp (ni preverjeno)

Kaj vam bo ta šola. Raje se kandidirajte na listi SD.
SD je vzela socialno politiko resno.
Za Državni zbor kandidira ljudi, ki se sami NISO sposobni preživljati.

Plapko30 (ni preverjeno)

Mislim, da mamo že teh višjih in visokih šol v Pomurju dovolj, delovnih mest pa premalo.

Velikticoslav (ni preverjeno)

Ako imaš para imaš diplomu.

Landini

To definitivno ni dobra novica. V času študija moraš it drugam, spoznat kolege in se naučili kriticno razmišljati. Tega v domacem kraju nikoli ne boš naredil.

mehehe (ni preverjeno)

Ja kak pa te lahko Ljubljančani v Ljubljani študirajo ali pa Mariborčani v Mariboru? Pa ne mi bluziti ka eni idejo drugam študirat, ker jih ziher 90% študira v domačem kraju. V MS pa bo ta procent koliko? mogoče 2-3% in to je zdaj katastrofa?

In reply to by Landini

repetitor (ni preverjeno)

Gda de van enin jasno ka se pri privat šoulaj nejde za znanje ampak samo za biznis. Pri nas država financejra privat šoule, ene te še šolnine kasejrajo pa se idejo nekše fakultete kere lejko resno sakšen lolek napravi. Z njihovimi diplomami pa si lejko samo rit zbrišeš. Pa kvalitetnon rangi so negi na nivoji Sarajevskih - plačaš dva, dobiš tri - fakultet.

In reply to by mehehe (ni preverjeno)

Landini

Saj za LJ je isto. Samo z eno razliko. Predavajo ljudje, ki pišejo dela v priznanih mednarodnih revijah. Tukaj pa vaški posebneži.

In reply to by mehehe (ni preverjeno)

Kepa (ni preverjeno)

Kaj pa kvaliteta teh kvazi fakultet? Gre jim se samo za denar in ne znanje

Jebiveter (ni preverjeno)

Kelko košta študent na leto npr. v Lj…redni štident + privat soba? Doma plača šolnino…

Starejše novice