Le še nekaj ur loči mnogo učencev in dijakov od šolskih klopi in zvezkov. V šole pa bo prvič zakorakalo tudi lepo število dijakov, ki so že nestrpni pred novimi obrazi in znanji.

Krsta fazanov, kot smo ga poznali nekdaj, pa letos najverjetneje ne bo. Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota je danes dijake obvestila, da je 'krst novincev' v kakršnikoli obliki prepovedan. 

»Obveščamo vse dijake Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, da bomo vsak poskus t.i. "krsta novincev" iz prvih letnikov, v skladu z 18. členom Pravilnika o šolskem redu v srednjih šolah, obravnavali kot najtežjo kršitev in sicer kot psihično ali fizično nasilje, za kar je zagrožena kazen izključitve iz šole,« so zapisali.

18. člen Pravilnika o šolskem redu v srednjih šolah pravi, da so najtežje kršitve:

  • ponavljajoče istovrstne težje kršitve, za katere je bil dijaku izrečen vzgojni ukrep,
  • psihično ali fizično nasilje,
  • uživanje alkohola ali drugih drog, prihajanje, prisotnost pod vplivom alkohola ali drugih drog,
  • prinašanje, posedovanje, ponujanje, prodajanje alkohola ali drugih drog,
  • prinašanje ali posedovanje nevarnih predmetov ali sredstev,
  • ponarejanje ali uničevanje šolske dokumentacije,
  • večja tatvina ali vlom,
  • neupoštevanje predpisov o varnosti in zdravju pri delu, kar je povzročilo težjo telesno poškodbo ali večjo materialno škodo,
  • neopravičena odsotnost od pouka več kot 40 ur v šolskem letu oziroma v sorazmernem deležu pri krajši organizaciji pouka v šolskem letu.
  • Število ur neopravičene odsotnosti od pouka iz zadnje alinee prejšnjega odstavka je lahko tudi večje, če tako določi ravnatelj s šolskimi pravili.

Se vam zdi kazen pretirana?

Komentarji (25)

99878473673636 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vi jih samo krstite da ne bodo na koncu postali moški s pederušo treba njim trdo lekcijo dati že od začetka. Da ne bodo kaki dvospolniki ali kaj podobnega.. Trda roka vedno zaleže.

113 (ni preverjeno)

A ti bi jim (ne glede na spol) med noge porinil hrenovko, je tako?

Trda roka čez čas pokaže svoj sadež, ko zaradi njega nastanejo psihiči, ki naredijo ogromno škode svoji okolici ali še širše.

In reply to by 99878473673636 (ni preverjeno)

Xoxo (ni preverjeno)

Ka ne bi tebi sto v tit porini kakso debelo trdo lekcijo, ce si ze potrejben teh lekcij.
Ti jo dan?? Ka slucajno ne gratas kaksen p….

In reply to by 99878473673636 (ni preverjeno)

Si4kobja (ni preverjeno)

Ti po ton taksnon,si te ze peder,ce rad v mosko rit rivles.

In reply to by Xoxo (ni preverjeno)

... (ni preverjeno)

Krstite izve pouka... to je tradicija!

Amigo (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Obicen pederluk!

helmut (ni preverjeno)

Pravilno !!!

Yu88 (ni preverjeno)

Preden boste glavni frajerji se obesili na tradicijo in to mora biti, seveda mora biti, vendar v mejah normale kot je bilo nekoc, ne pa sadisticno izzivljanje luzerjev iz visjih letnikov.

zokojj (ni preverjeno)

tou je še samo v zacugnjenih šolah oz. v balkanskih vukojebinah -kar so tudi nekatere prekmurske - po domače: to je ciganski krst.

Olosh (ni preverjeno)

Pravilno!

Hjklgff (ni preverjeno)

Ge san tudi mogo lajat v luno...pa cejli kečap na glavou..

Ohjoj (ni preverjeno)

Omg pa si preživel! 😂👏

In reply to by Hjklgff (ni preverjeno)

upokojenec70 (ni preverjeno)

Pravilno. Ne vem zakaj so toliko časa čakali s prepovedjo. Taka vrsta nasilja nad mlajšimi je zavržno dejanje, kot vsako drugo in ga je nujno treba izkoreniniti.

goust (ni preverjeno)

tou v bistvu delajo samo intelefentno nizki nivo dece. Keri dejansko v glavi nemajo nika, ka mojome diteti kakšo stisko s ten povzroči keri, mo njeme ges osebno povzročo stisko, naj se me ne včaka

Robin hud. (ni preverjeno)

No no, ka se ne zdignes. Ka te nebi ger pojđe z 3.letnika kotale. Vsi smo prezijvili to, pa tudi tej do prezijvili. Krst je biu, pa skos bi mogo biti. Samo malo bi moglo biti to tude v sklopi soule organizejrano, pa nadzorovano. Zaj ka se je pa prepovedalo, de se pa izvajalo (na carno), in tu de grato problem, ker nede nadzora. Tradicija je tista, na keroj sloni prihodnost, in ce je to zdrava tradicija, bi se jo moglo organizerati in podpirati. S zatiranjon pa ne delajo nika dobroga pa pozitivnoga.

In reply to by goust (ni preverjeno)

Grunti v ego (ni preverjeno)

Ide se zatou ka te eni odijo s strajon v šoulo...smotani

Jenomene (ni preverjeno)

Ko smo mi šli v srednjo šolo, ni bilo nobenega krščenja. To je izmišljotina "modernega" sveta. Četrti letniki smo po končani gimnaziji simbolno predali velik lesen ključ tretjemu letniku. Bil je lep in zabaven dogodek na stopnišču sedanje OŠ 1.

Soklat (ni preverjeno)

potem jih naj testirajo na droge, bo takoj četrtina dijakov izključena. ampak to seveda ne bodo napravili, ker bi tovariši ostali brez službe, ne bi bilo dijakov več. tak da vse to kar piše, je zgolj na papirju, v teoriji. sam sem x krat šel pijan v šolo, pa niso niti skužili, idioti.

Zanimivo644 (ni preverjeno)

Baug pomagaj keden dni malo fafarone pa boks baug pomagaj same mehjužci gnes den gor rastejo nej cuda ka ste vsi povprek topli pa nevejtr ka mate med nogame

Ohjoj (ni preverjeno)

Ubogi krhki sončki 😂

Ohjoj (ni preverjeno)

Psihično nasilje učiteljev nad učenci je pa seveda sprejemljivo??! Stare koke ki duma nimajo nobene besede si to vun zganjajo na tuji deci v šoli.

... (ni preverjeno)

Sicer pa ja, tej razvajenčki ne prenesejo več če jih čebela piči... pa že mij smo bili bole razvajeni samo tau ka je pa gnes... resno jih je bole nameri pistiti.

Xoxo (ni preverjeno)

Se ti je poslabsalo v glavi??

In reply to by ... (ni preverjeno)

Jepjep (ni preverjeno)

Od Gagarina njemi nikaj nede..

LevICA79 (ni preverjeno)

Pravilno. V sobodni družbi ni dovoljeno nasilje. Raje podpirajmo LGBT in istospolnike ter strpnost do drugih. To so vrline nas levičarjev. Vsi smo ljudje.

Starejše novice