V središču Murske Sobote že dlje časa podobo mesta kazi objekt Družbene prehrane. Decembra smo poročali, da bo na parceli objekta, ki že dlje časa ni v uporabo, zraslo medgeneracijsko središče. Očitno se je nekaj le začelo premikati.

Tristo dni za dokončanje projekta

V dokumentu CEROP-a za javno naročilo Rekonstrukcija, dozidava in nadzidava projekta »Medgeneracijsko središče Murska Sobota« piše, da ima izvajalec del na voljo manj kot leto dni za dokončanje projekta.

 »Izvajalec je z izvajanjem del po tej pogodbi dolžan pričeti takoj po uvedbi v delo ter jih v celoti zaključiti in predati objekt naročniku v roku 300 koledarskih dni od dneva uvedbe v delo,« piše v dokumentu.

Pogodba podpisana, z deli že začeli

Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da je CEROP, ki je lastnik objekta, z izvajalcem del 1. februarja podpisal pogodbo za prenovo objekta. Dela pa so se, kot kaže, že začela. Včeraj so delavci namreč požagali drevje. Na parceli nekdanje Družbene prehrane, kjer se je nekoč prehranjevalo veliko Pomurcev, naj bi torej v slabem letu zraslo sodobno medgeneracijsko središče, prvo takšno v Sloveniji.

Stanovanja, trgovine in gostilne

V zgradbi, ki jo je arhitekt Andrej Kalamar umestil v prostor z nadgradnjo in dozidavo obstoječega objekta, bo pritličje namenjeno druženju vseh generacij ob izvajanju različnih programov. V nadgradnji obstoječega objekta pa bo izgrajenih šestnajst stanovanj različnih velikosti.

Objekt bo v pritličju razdeljen s pasažo – prehodom oziroma ulico, preko katere bodo imeli obiskovalci oziroma mimoidoči iz južnega dela mesta dostop do središča mesta. Ta pa bo predstavljala vstopno točko za trgovski in gostinski del ponudbe tega objekta.

Komentarji (38)

Gost (ni preverjeno)

Pa že zadnjič san debelo gledo, ka ma nekšo komunalno podjetje, ki naj bi bilou kao servis občin in občanov za odvoz in predelavo odpadkov naše pejneze notri metati v obnovo razpadajočega objekta. Te pa še tisti radio!
Zgleda, ka njin KREPKO PREPLAČUVLEMO njigove storitve. Gratali so obvod za nekše barabinske posle, ki jih nemre po legalne poti izpelati soboška ali pa druge občine. Tešanovskome Fereki de verjetno trbelo postaviti kakšno pijtanje prvo kak do ovi začnoli s pridržanji in zasegi računalnikov. Naj Cerop dela tisto, ka njemi piše kak osnovna dejavnost! Pa mogoče so pozabili, samo oni so nej privat podjetje, ka je Cerop bil zgrajen z davkoplačevalskimi pejnezi!

jklmn (ni preverjeno)

Eni mate izgleda rajši pogled na tou na pou porušeno gnezdo podgan pa narkomanov.

Gost (ni preverjeno)

Tau ka dela cerop in v ozadji obcine je nezaslisano!!!!
Pm...cerop zaposluvle javne delavce po drugoj strani pa ma bogastvo ki jo lejko kar tak nepremisleno zapravla!

Gost (ni preverjeno)

Naj se končno že enkrat posodobi Sobota in poderejo ali obnovijo vse te na pol porušene zgradbe. Izglednemo že kak Priština.

Gost (ni preverjeno)

Zdaj smo 300 dni gotovi-sobotainfo de vsak den gor davo slike kak napreduje gradnja, kot da to dela soboška občina (reklama Jevške). Pijtate se trbej odkod denar Cerope-če so vzeli kredit za tej projekt, so mogle župane dati soglasje. Z veseljem bi rad vido investicijski elaborat, ka bi vido, kelko dobička so si planirali, kda vsa stanovanja prodajo. In če de dobiček do se "drastično" znižale cene za odpadke. ha ha, samo toga nigdar nemo dočakale. Župani ostalih občin so še nej gor orišle, ka jih SD falanga (Cipot-Jevšek) okoule prinašata. Zanimivo bi tudi bilo videti, kam se prodajajo cerojove surovine, ki ostanejo od odpadkov (baje po SLO in tudi v A). Samo vprašanje po kakšni ceni (verjetno je uradno takšna, neuradno pa nižja, razlika pa morebiti izgine na poti do Puconec). Evo razskovalni novinari-dobra tema za raziskovanje. Pa veliko potrpežljivosti. Ah ja, večina vas je podpornikov SD in se bojite Židanovega maščevanja, zato ne drezate v to. Enkrat se bo nekdo že lotil tega !

štajerec

kdo pa je izvajalec del ?

Pax (ni preverjeno)

Preusmerjanje pozorosti od "afere Murski val" k gradnji/podiranju "družbene prehrane"!!!
Očitno je firma, ki je bila ustanovljena za sanacijo/odvoz odpadkov, postala največji investitor v regiji. Le od kod denar? Pa sem še par dni nazaj med debato s prijatelji govoril, da odvoz smeti niti ni tako drag. Očitno imajo res lepe dobičke.
A je mogoče dobiti podatke, kateri od županov so glasovali za nakup Murskega vala?

Pax (ni preverjeno)

... pozornosti ...

Gost (ni preverjeno)

Pa do smetij drakše .Tudi elektrika ker so pokradli in mij bomo vračali

- (ni preverjeno)

lekaj ste že vsi pozabili, ka je invesitor objekt dobo zato tak poceni, ker je obljubo gradnjo centra za ločevanje odpadkov na toj lokaciji. sicer ne pravin ka neka takšoga spada v center mesta, je pa ta projekt že od vsega začetka zgrajen na lažeh in zavajanju.

čarni vrag (ni preverjeno)

Daj Gost spelaj se že nekam!

puc (ni preverjeno)

Zakaj moramo vsi Prekmurci plačevati vedno več za odvoz smeti? Ali zato, da bi CEROP kopičil kapital ali najemal posojila za neke naložbe, ki niso v interesu celotnega prebivalstva? CEROP je firma vseh nas Prekmurcev in se naj ukvarja s tem, za kar smo ga ustanovili: s predelavo naših odpadkov, s preprodajo sekundarnih surovin in se naj trudi znižati svoje stroške in naše račune. Nepremičnina družbene prehrane v Soboti se naj proda in naj novi lastnik zgradi tam nekaj profitabilnega ali pač kar hoče. Nam s Cankove, Hodoša, Turnišča, Polane, Lendave in Odranec ni v nikakšem interesu, da bi CEROP v Soboti z našim denarjem kaj koli gradil. Zakaj bi mi vsi plačevali za to, ka bodo lopovi grabili iz skupne blagajne?

wewe (ni preverjeno)

Pa neje zanimivo, ka une predelavlejo moje smeti, torej une nucajo moje smetij in une menej kaserajo 10€ ka pelajo moje smetij namesto ka bi bilij "veseli" ka jih dobijo. Za mojo volo bi jih lejko komaut komunala odpelala pa na deponijo sijpala. In te še povrh vsega une itak obrnejo tej smetij v pejneze, zaj pa se že idejo v gradbeni biznis. Tu do še pidarije.

Misko12 (ni preverjeno)

Dejstvo je, da je res potrebno nekaj narediti s tem objektom, ampak na taksen nacin, kot se to izvaja, da je Cerop glavni vsepovsod, mi mesecno placujemo drage poloznice, cerop pa verjetno z dobicki, ki ga placujemo prebivalci gradi, kupuje radije. Nevem ce sem sam tako blesav ali ne razumem politike obcin, poredno prebivalcev kaj se tu dogaja. Vprasati bi bilo potrebno ce bomo vsi prebivalci tudi delnicarji teh investicij, ter vprasati bi bilo potrebno kje je tukaj kaksni sodni in policijski organ.

prima frio (ni preverjeno)

zdaj pa iz te stavbe lejko napravite en mcdonals v mestu murska sota

golf diesel (ni preverjeno)

Naj rajši smeti pocenijo. Nepremičninare in lokalne medijske magnate pa se naj idejo s svojimi penezi, nejso javna podjetja za to.
To de na koncu tak pri kriminalistaj in na sodišči končalo.

delavec (ni preverjeno)

Meni ne bo težko krepnoti ka nemam nič in nisem nič imel priložnosto pokrasti ,ali tej derektorge ka so vsega puni njim de prokleto hudo ker do morali znakradnjeno tü pustiti .

zoro05

S temi pametovanji, takimi in drugačnimi, se nese nika spremenilo. Paetnjakoviči v akcijo, e nej na Sobotainfo - -dejanja, izpeljite projekte, po vaših predlogih. Fajn , ka mo te prišparale še več.

Gradec (ni preverjeno)

Či so začnoli z starim IMT-jem, nej vrag ka stoga nikaj nebi bilo.j

Horgoš (ni preverjeno)

KDO JE IZVAJALEC?

gost po gostjo (ni preverjeno)

Prvo je nej vredi, če objekt propada, te je nej vrede če ga prenavlajo, te je nej vredi, če je človek zmožen kaj napravi, te je nej vredi, če je človek direktor, te je nej vredi, če je človek uspešen, te je nej vredi če človek prosi za pomoč, te je nej vredi, če...

Van sobočanci neje vredi nikaj, kak to, ka pod lažnin imenon škrabate skropacala na forumaj. Zmigajte se, pa napravte revulucijo, zmigajte se pa bojte vi, oni, zmigajte se, pa delajte ka de van bokše, zmigajte se, vpište se v škole, ka te vsaj slovnico znali, zmigajte se, ka te kak oni, pa šteri koli. Samo ka nete vsen ka se vrti okrog vas zavistni.

gost po gostjo (ni preverjeno)

*revolucijo

izvajalec (ni preverjeno)

izvajalec de Komunala pa Cerop - z javnimi delavcami

gost po gostjo (ni preverjeno)

Delavci do meli delo in s ten posledično plačo. Če je pa minimalna, pa je za to kriva država! V šteri živimo. In smo si sami to napravili. Izvolili to vlado, in posledično podpiramo ka delajo. S ten, ka mo blatili vsevprejk nemo napravili nič. Kradnejo pa vsi, od maloga do velkoga, ker je to v krvi Slovenca. Eni čokolado, drujgi stavbe. Šteri je za koj sposoben. In v čem je problem? V nas samih!!!!

Pax (ni preverjeno)

gost po gostjo - a država je kriva, da imajo minimalca??? Ti si pa d.e.b.i.l na kvadrat!!! Delodajalec jim daje plačo, ne pa država, b.u.d.a.l.o!!!

gost po gostjo (ni preverjeno)

In spet izrazi slovenceljev. Ja država je kriva ka je minimalka tan ge je! Če bi to bilo v Švici, Nemčiji, ... bi bilo drugače. Mi smo pa balkanci, od politike do delavca. Ka je nej tu jasno.

gost po gostjo (ni preverjeno)

Ovrednotenje dela v Sloveniji takšna, kakšna se izraža pri mesečnih izplačilih plač. So razredi in količniki, štere je postavila vlada. In kot delodajalci se jih držijo, to pa zato, ker je cikel potrošništva in posledično prodaje, primerna plači. Začarani krog.

golf diesel (ni preverjeno)

@horgo Izvajalec je trenutno najbolj politično povezana firma v Sloveniji Kolektor Koling, lastnik Stojan Petrič: Tako da bo denar šel iz regije.

mun (ni preverjeno)

Prekmurci,dobro jutro.Dvigujejo nam cene,po drugi strani pa nekaj gradijo in kupujejo za naš denar.Vprašam vas kaj bomo mi imeli od tega,bo izostala kaka položnica vladone nekateri bodo še bogatejši!

first again (ni preverjeno)

E v tu se vidi razlika med Trumpom, pa našimi lokalnimi komunjzerskimi šerifii. Trump se bori ka delo dobijo američani - tan ge je nuj nijno ka dela nešče drugi.

Naši skledari ala odvodni Cerop Cipot pa zeme za izvajalca firmo z davčne oaze v lasti velkooga kolega Židana, Perhavčke, Jevška,... Petriča.

Peneze zaslužene z obdelavo smeti in EU donacij pa se tak fajn izven Prekmurja pretoči, nazaj v žepe povezanij. Ka bi se tou mantral pa meše cifre na položnice tisko, brezveze.
Še Pomgrad (z Polaničon) je rajši vkraj stopo od gangsterskoga posla (ja delo bi meli prekmurski lidge) da je vido kakšna lopovščina se tu dela.

Ja pa seveda nej naša (sobočka) policjija, nej tožilstvo NE VIDIJO v ton nika spornoga, ćeglij jin računsko sodišče, pa KPK, pa novinari tulijo ka se lopovluk dela. Oni še izda lovijo ove ka pozabijo račun za liter mleka zeti.

Ja sobočki SD se je odločo do konca vničiti domorodne Prekmurce. Glavno ka do ono VIP lože na RedBulli segrevali pa strpno tuje menekenke gledali, nan do pa sporočali kak smo nestrpni do tujcov, šteri majo nove plazme tivije.

Sramota CIPOT, Orban nakažuje peneze v Prekmurje, ti pa naše v davčne oaze.

Fuj Cipot, Fuj Jevšek pa vsi župani šteri ste podprli nakup Murskoga Vala. Niti eden si ne zasluži svoje pozicije. Vupan ka do pomali volitve.

black panter

odlično si napiso

In reply to by first again (ni preverjeno)

CVBFGNH (ni preverjeno)

SAMO RESNO ČE TO ODKUPILA KOMUNALA TE TU NEKAJ REDNO SMRDI IN TO NEJSO SAMO SMETI.

(ni preverjeno)

Naj si odprejo svojo firmo in se tam idejo pridobitno dejavnost ne pa z javnim denarjem.

nekdo blizu ceropu (ni preverjeno)

To si bo Cipot lepo napravil stanovanja zase, svoje sorodnike in svoje "drage" in to na račun delavcev ceropa, ki morajo zastonj delati sobote, na račun javnih del, ki jim jih plačuje država in na račun nas okoliških prebivalcev, ki se dušimo v smradu in smeteh.

gojno (ni preverjeno)

vir: VEČER http://www.vecer.com/nove-podrobnosti-kupovanja-murskega-vala-6311767

Z javnim denarjem posel za sorodnike
Na samovoljno ravnanje direktorja Ceropa pa kaže še en vzporeden posel, ki ga v tem trenutku pelje Cerop. Gre za gradnjo medgeneracijskega centra na območju nekdanje Družbene prehrane v Murski Soboti, ki poleg centra ponovne uporabe vključuje tudi gradnjo varovanih stanovanj, zato tudi ta, tri milijone evrov vreden posel po mnenju nekaterih ni povsem v skladu s poslanstvom Ceropa. S centrom naj bi upravljajo socialno podjetje Mensana, v katerem ima 25-odstotni delež tudi društvo za socialno vključenost Mozaik, za katerim stoji Goran Miloševič, zet poslanke SD Marije Bačič, ki je sestra Cipotove žene. Cipot pravi, da še nič ni bilo odločeno, potrjuje pa, da so omenjeno socialno podjetje ustanovili z namenom upravljanja medgeneracijskega centra. Mensana bi bila v tem primeru za upravljavca izbrana brez javnega razpisa, na vprašanje, ali je poleg tega sporno tudi to, da so vključeni tudi njegovi družinski člani, Cipot odgovori v svojem stilu: "On ni moj sorodnik, temveč sorodnik moje žene, direktor podjetja pa sem jaz, ne ona."

Še en dober članek:
http://www.vecer.com/o-nakupu-murskega-vala-bodo-ponovno-odlocali-63096…

sassoava (ni preverjeno)

kak vas lupijo. ne bodite suhoparni. zahtevajte odstop.

juhuhu (ni preverjeno)

juhuhu povezani,
to staro družbeno malo z vapnon poštrijajte, pa si lejko svoj radijo notri odselite, ha-ha!

Starejše novice