Ministrstvo za zdravje je posredovalo seznam ambulant za neopredeljene zavarovane osebe, v Pomurju na voljo štiri ambulante.

V veljavo je vstopil ukrep interventnega zakona v zdravstvu, ambulante za bolnike brez izbranega osebnega zdravnika.

Ministrstvo za zdravje je objavilo seznam 94 ambulant po Sloveniji, ki so na voljo za neopredeljene zavarovane osebe.

Ministrstvo odgovarja na problematiko pomanjkanja osebnih zdravnikov

Na seznamu je 94 ambulant za neopredeljene, veljal pa naj bi do 31. marca 2023.

Zdravstveni delavci bodo plačani po podjemni pogodbi, v Pomurju pa bodo za neopredeljene zavarovane osebe na voljo v Zdravstvenem domu Murska Sobota, Zdravstvenem domu Lendava, Zdravstvenem domu Gornja Radgona in Zdravstvenem domu Ljutomer.

Ministrstvo za zdravje s tem ukrepom odgovarja na problematiko pomanjkanja osebnih zdravnikov in nezadostno dostopnost do primarnega zdravstva.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LZN (nepreverjen)

Ni treba za vsako bedarijo hoditi na urgenco

Čakaj malo (nepreverjen)

Ne, ni treba in se nekoč tudi ni. Ampak to so bili časi, ko si lahko prišel do svojega osebnega zdravnika brez težav, če pa si rabil pomoč med vikendom, je v zdravstvenem domu delal dežurni zdravnik. Verjetno malokdo gre prostovoljno čakat ure in ure tja.

In reply to by LZN (nepreverjen)

ziza55 (nepreverjen)

prav tako ni treba da te osebni zdravnik pošlje za vse malenkosti v bolnice. TU je prvi problem zakaj je tako stanje v bolnišnicah, ker so osebni zdravniki popolnoma nesposobni. za pisanje tistih par papirjev pa res ne rabiš biti zdravnik.

In reply to by LZN (nepreverjen)

MZ2023 (nepreverjen)

Uf, kako dobro vas politiki vozijo. Lepo so našli skupnega sovražnika, zdravnike, in bodo zdaj na njih prevalili odgovornost za razpad zdravstva. Čeprav so v resnici za ta razpad krivi izključno politiki.

Ampak, deli in vladaj

Opazovalka (nepreverjen)

Razpad, ki vodi v privatno zdravstvo je nameren “dogodek” 😡😡😡

. (nepreverjen)

Delajo pa tam doktorji ki imajo zadosti svojih pacientof?

. (nepreverjen)

Kliče sestra če me lahko prenaroči, ker zdravnik dela v drugi ambulanti in ni v bolnici. Sem rekel da bom počakal. Nakar me pokliče na novem terminu po telefonu študent iz bolnice in sva preko telefona pregledala prostato in ugotovila da je pa zdaj vse v redu.

Jajobrc EU (nepreverjen)

Glede ambulant za neopredeljene pravi, da so prvi odzivi presenetljivi, saj da si zdravniki dela v teh ambulantah želijo. "V Lendavi ni težav z zdravniki. V Bolnišnici Slovenj Gradec ni težav z zdravniki," je našteval.V Lendavi zdravniki večinoma pošiljajo pacijente za SBMS.Loredanček pojma nimaš.

. (nepreverjen)

Zdaj bojo pri dokt0rih še manj jemali, ker so v teh ambulantah bolje plačani?

Starejše novice