V Murski Soboti smo v zadnjem času dobili kar nekaj novih stanovanjskih objektov. Še enega pa bomo do konca leta dobili na Kocljevi ulici.

Tam trenutno nastaja "Blok v Varaši", kot so ga poimenovali pri podjetju Imo-Real. Ob ulični liniji Kocljeve že raste objekt s poslovnim programom, ki bo deloval tudi kot bariera stanovanjem in jim ponujal več zasebnosti. Pri načrtovanju so sledili viziji razvoja Murske Sobote kot zelenega mesta z visoko kakovostjo bivanja. 

Na voljo bo 27 stanovanj v štirih nadstropjih, različnih tipov - dvosobna, trosobna in štirisobna in velikosti - od 50 pa do 120 kvadratnih metrov. Zaradi večje zasebnosti se stanovanja začnejo v 1. nadstropju, v pritličju pa so urejene komunikacijske, funkcionalne in parkirne površine.

Za najem na voljo vseh 27 stanovanj

Vsa stanovanja, cena kateri se giblje od 91 do 150 tisoč evrov, je že kupil Stanovanjski sklad Republike Slovenije, ki bo stanovanja oddajal v najem. Zato smo se obrnili nanje z vprašanji o tem, kakšni bodo pogoji, ki jih bodo morali izpolnjevati bodoči najemniki.

Kot so nam uvodoma povedali, bo na voljo za najem vseh 27 stanovanj, najemniki oziroma najemnice stroškovnih stanovanj so lahko popolno poslovno sposobne fizične osebe, če imajo dovoljenje za stalno bivanje v Republiki Sloveniji ter pravne osebe zasebnega in javnega prava oziroma organizacije, vse s sedežem v Republiki Sloveniji.

Kdo bo imel prednost?

Vendarle pa bodo nekateri imeli prednost pri najemu stanovanj. To so predvsem mlade družine in mladi do 29. leta starosti.

"Prednostne kategorije objavljenega razpisa za oddajo stanovanj v stroškovni najem so mlade družine, družine z osnovnošolskim otrokom, družine ter mlade osebe do 29. leta starosti. Znotraj teh kategorij imajo prednost prosilci, ki prvič rešujejo stanovanjsko vprašanje," so nam sporočili iz Stanovanjskega sklada, vlogo za najem pa lahko oddate tukaj.

Višina najemnine še ni znana

Višine najemnine nam niso želeli zaupati, pravijo pa, da bo oblikovana po prevzemu stanovanj s strani Stanovanjskega sklada RS in bo določena za vsako stanovanje posebej in bo odvisna od nabavne vrednosti nepremičnine. Najemnina bo objavljena z vključitvijo stanovanj v ponudbo preko javnega razpisa.

Za primerjavo, v Radencih najemnina za stanovanje velikosti 51,10 m2 znaša 378 evrov na mesec, za stanovanje velikosti 69,80 m2 pa je potrebno odšteti 515 evrov mesečno.

Stanovanja bodo predvidoma dokončana proti koncu leta 2021, najemnikom pa bodo na voljo po vključitvi stanovanj v ponudbo preko javnega razpisa, in sicer po dokončanju gradnje, pridobitvi vseh potrebnih dovoljenj in prevzemu stanovanj s strani Stanovanjskega sklada RS.

Ob tem dodajamo, da naj bi se po naših informacijah v prostore novega objekta preselila tudi soboška območna enota Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, ki sicer domuje tudi na Kocljevi ulici.

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JEŽEK1312 (nepreverjen)

San se zanimo pred ten kak je sklad dol kupo. Najcenejše dvosobno stanovanje je 125k ne 91k. pa zraven se more kupite parkirno mesto za 12k.

Cezar (nepreverjen)

če pa je Pomgrad zido, te de verjetno za pou leta vse pesnivo

In reply to by JEŽEK1312 (nepreverjen)

mariofil (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Jevsek, vsa cast!

AudiS6 (nepreverjen)

Bravo Polanič.
Da do se pa lidge vselili,šteri do se.
Ka sakši si nede mogo privoščiti.Pogoji bivanja pa kakšni?Vlaga de se naberala!!!Zakoj?Malo poglednite kak delajo blok?Cejli betonski se pravi beton se duže sišij.Majstri pa že okna notri devlejo te do izolacijo delali.Kaman de se sišijlo,da doj se zaprejo.Malo si poglednite blok ge je bijla nekda družbena.Lidge plavajo v stanovanji ka njin teče notri od vlage.Elementi so se napili od vlage pa parketi.
Prosin lipou pa te bi dou što 150 jürjov za vlago.

gost2020 (nepreverjen)

z atako stanovanje je najemnina tam okoli 450 evrov

. (nepreverjen)

Cena bo odvisna od človeka ali strankarke pripadnosti?

Čefur (nepreverjen)

V ton betonskon golobinjeki ne bi živel za nikše pejneze , samo moje mnenje.Ogromno hiš se prodaja po vaseh , kjer je bolj kvalitetno življenje kot v tem betonu , hiš , ki se dajo urediti z dosti manjšimi finančnimi vložki.

32423rwefwefwef (nepreverjen)

Ge te ma en mladi par 150 jurjof razen če so starše nekšne "pošteni" podjetniki!?

darkø (nepreverjen)

Lederfabrik (1600 neto) + 30letni stanovanjski kredit

In reply to by 32423rwefwefwef (nepreverjen)

Crnecsobsoki (nepreverjen)

1600 dreka... 950 neto pa adijo. Ne lazite sami sebi

In reply to by darkø (nepreverjen)

Shreek (nepreverjen)

Iden parkrat mijmo pa mi nikole nej jasno, blok pa okna so dobesedno cuj k drujgome zastukana skoraj, pod oknon ti dnevno brnijo avtoje pa galama od precej prometne ulice. Mislen ka gej puno lepsih blokov pa na mirnejsi lokaciji kak tej stisnjeni blok betonski. Ali poznan sobosko wannabe smetano, in njin je to oh in ahhh top of the top... Hahah nemres nika pomagate pač.

Petioniro (nepreverjen)

Jebi ga,če si pa zaostale v razmišljanje.

In reply to by Shreek (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Kdo je tako neumen, da bo dajal za najemnino 450 naj daje, pa stanovanje nikoli njegovo. Če lahko plačuje takšno najemnino potem lahko tudi kredit, pa bo stanovanje ali hiša njegova. Kdor pač še ne ve.

Petioniro (nepreverjen)

Uh,Fala na informacijo,neven,če je to stoj znal. Mo te predlaga za obcana leta.

In reply to by afta he (nepreverjen)

Cheap_

Ne gre se za kdo je "tako neumen" ampak kdo je kreditno spodoben 150K. Oziroma je fiksno odločen da ostane v bloku naslednjih 20 let. Za najemnino 450+stroški ne rabiš kreditne sposobnosti. Ter najemnina oz. najem je nekaterim ljubše zaradi fleksibilnosti (menjava službe, okolja, itd.).
lp

Ooooo (nepreverjen)

Tocno tak, problem je kreditna sposobnost.

In reply to by Cheap_

Ne ker (nepreverjen)

sosed ne sme bit Islamist !

lopovi (nepreverjen)

ge je Imoreal polega je slaba energija tam ziner nega sreče ! sami bivši lopovi!

black panter

Parkirisca so napravili,ali de ovo tele pa korita postavlo

Dildo (nepreverjen)

Sto pa de vam takse najemnine placeval budale??!!! V avstriji majo takse cene ampak tam je placa tudi 1400 in ne 700 kot tu v sloveniji.. bumbari obcinski

damir b (nepreverjen)

Tak mate urejen brskalnik da rabis bit heker da se prijavis not za najemnika!!!! al pa je to zanalasc ker ze imate vseh 27 rezerviranih za ms elito?

afta he (nepreverjen)

So se ta stanovanja kupila zaradi potrebe stanovanjskega sklada, ali pa po naročilu nekoga, da se pomore našemu gradbincu.

lopovi (nepreverjen)

upam da se Imorealovi scvrejo v peklu!

NAŠ ATI JE PRAVO (nepreverjen)

boug daj tvojoj rejči hasek -amen-

In reply to by lopovi (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice