Tudi v času korone na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer niso pozabili na kulturni praznik, saj velikega pesnika in kulturni praznik počastijo z različnimi kulturnimi dejavnostmi.

Tradicionalno Prešernovanje, ki ga pripravljajo 2. letniki, so zaradi trenutne situacije preložili v teden izbirnih vsebin, saj se dijaki tega zelo veselijo.

Dijaška ustvarjalnost ne pozna meja, saj na Prešerna pogledajo skozi oči mladih.

Na ogled postavili izbor del

Dijaki umetniške smeri pripravljajo dramske uprizoritve klasičnih del, s katerimi se predstavljajo tudi izven šole, na primer širšemu občinstvu ljutomerske občine, staršem in z gostovanjem na OŠ Turnišče. 

Ljutomerski gimnazijci pa so zelo aktivni tudi na likovnem področju, s katerim se predstavljajo na pregledni razstavi v Galeriji Anteja Trstenjaka

Pod vodstvom mentoric Tanje Trajbarič Lopert in Irene Štuhec so na ogled postavili pester izbor del, od abstrakcij razpoloženja v slikah prvih letnikov, do študijskih risb in upodobitev antičnih junakov v delih dijakov izbirnega sklopa ITS – Umetnost, ki vzpodbuja umetniško izražanje tudi pri dijakih splošne smeri.

Razstava bo v Galeriji Anteja Trstenjaka na ogled od 3. do 28. februarja, možno si jo je ogledati ob predhodni najavi.

»Vsak piše svoje pesmi …«

V petek, 4. februarja 2022, pa na ljutomerski gimnaziji pripravljajo Prešernovo proslavo »Vsak piše svoje pesmi …«, kjer  bodo dijaki predstavili interpretacijo poezije Ferija Lainščka Dlan mi po tebi diši, s priredbo Prešernove poezije, z izbrano avtorsko dijaško poezijo in odrsko postavitvijo Povodnega moža.

Slavnostni nagovor bo imel Sandi Jesenik, dramaturg, dramatik, scenarist in producent. Prešernova proslava bo v Domu kulture Ljutomer.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice