Policisti Policijske uprave Maribor so prejšnji konec tedna obravnavali grozljiv primer, v katerem je storilec iz območja Rač z macolo pokončal svojega psa. Sedaj je o dogodku znanih več podrobnosti.

Mariborski policisti bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenje živali po kazenskem zakoniku ovadili moškega, doma iz območja Policijske postaje Rače, ki je z macolo pokončal svojega 17-letnega psa mešančka.

To naj bi storil zato, ker naj bi bil pes slaboten in naj bi trpel bolečine, česar pa lastnik ni več mogel prenašati. Prekrškovni postopek bo zoper lastnika psa izvedla tudi pristojna inšpekcija.

Pes je bil pripet na verigi, pokončan z udarcem po glavi

Za odgovore smo se obrnili na Urad za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Z urada so sporočili, da se je dogodek zgodil na dvorišču imetnika psa, in sicer v nedeljo, 23. maja, nekaj po četrti uri popoldne. Pes je bil pri tem pripet na verigi, pokončan pa je bil z udarcem kladiva po glavi

Pri tem na Uradu za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin dodajajo, da je to v letu 2021 prvi primer nasilne usmrtitve psa na območju območnega urada Maribor

»V skladu s 4. členom Zakona o zaščiti živali nepotrebna ali neprimerna usmrtitev živali predstavlja mučenje živali. Za mučenje živali je po Kazenskem zakoniku predvidena globa ali zaporna kazen, o zadevah odločajo sodišča. Urad postopkov še ni zaključil,« še dodajajo.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec jebi si tij svojo mater že enkrat tele prizadeto. Drugim kradneš nicke te pa takše blesarije pijšeš. Glavo ti na penu vkraj vdariti razmiš. Idiot zaostali.

Strpnež (nepreverjen)

Keri je to naredo ga kaznovat na isti način drugo si ne zasluži...

Fuj! (nepreverjen)

Ampak prej naj bo še nekaj let pripet na verigo!

In reply to by Strpnež (nepreverjen)

PUSSI (nepreverjen)

Če se mu je pes zaradi bolezni res smilil bi naj poklical veterinarja kateri bi glede na stanje psa odločil, če je usmrtitev res edina rešitev. Tukaj ni nobene debate . Strogo kaznovati morilca tega psa in mu nikoli več ne dovoliti, da ima doma kakšno žival. Drugače pa si ne nabavljati nobene živali., če vam je potem žal kakšen evro zanjo dati.

Mikimaus (nepreverjen)

Točno tak!!!! Samo nej, evtanazijo trbej placati pa pregled pri veterinarji ... psihopati, bolniki, neman drugih besed! Sram me je! Upam, ka ga kaznujejo kak trbej!

In reply to by PUSSI (nepreverjen)

Odg. Pussi-ju (nepreverjen)

Pa akj še! Kar zovi in se prepričaj. Operirali so mačko, ki se priplazila k nam z ceste, očitno je bila povožena. Kar so potrdili na Veterinariji M.Sobota. Potem sem se šla osebno zanimat ali so usmrtili ubogo žival. Ne! Oni so jo rešili! Pa kaj bom z njo, saj ni moja... Morala sem dati svoje podatke in Društvo za zaščito živali mi jo dostavilo in prijazno zahtevalo račun: 79 eur. Dobre škornje bi si lahko kupila in še šla k frizerju, kar seveda nisem 2 leti, niti copat ne premoren. Deucmanovi znižani za 12 eur so se mi raztrgali... Hvala lepa Društvu. Saj veste kdo sem, ena budala za vsakega človeka, zdaj me še okrog vrtijo veterinarji, češ kaj sem pa spraševala za polomljeno mačko.

In reply to by PUSSI (nepreverjen)

slvkoso (nepreverjen)

če svinjo omamiš z macolo in zakolješ je vse v redu, če pa staremu in onemoglemu psu na isti način skrajšaš muke je pa problem. Se proti mučenju živali ali temu gospodu pa dam prav, njemu je bilo zelo težko dvigniti roko na svojega psa.

Flo (nepreverjen)

Tij pa si zarukani ja...

In reply to by slvkoso (nepreverjen)

VILI76 (nepreverjen)

Če nebi psa mel na verigi 17 let, bi še njemi vrval... 17 let!!!

In reply to by slvkoso (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Sivkoso, če ti na tak način ubijaš prašiče, to ni dovoljeno in si zaslužiš kazen tudi ti. In potem si še drzneš napisati, da si proti mučenju živali in da daš temu lastniku psa prav? Hinavec. Podpiraš mučenje živali in za to ni opravičila.

In reply to by slvkoso (nepreverjen)

-- (nepreverjen)

Oni naj samo pozivajo .Za to pa je umrla ženska ka je po cepljenju imela infark ,ker cepivo ,dela strdke .Ampak to bodo zakrili vsi samo ,da ne bi bilo krivo cepivo .Najprej so govorili za dve dozi cepiva mora ,človek prejeti sedaj tupijo ,ža ,da trij doze .To cepivo ne velja či jih človek deset dobi .Ne cepim se raje tak crknem

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Starejše novice