Preden so se odpravili domov, so zaslišali otroški jok in v travi pred bolnišnico našli novorojenčka.

Trije Slovenci so včeraj popoldne med kajenjem pred bolnišnico v avstrijski Radgoni, preden so se odpravili domov, zaslišali otroški jok. Najprej so mislili, da gre za žival, a v travi na nabrežju potoka, v neposredni bližini parkirišča jih je čakalo šokantno odkritje - le nekaj ur star novorojenček. Zavit je bil v črni predpasnik, kakršnega nosijo natakarji in kuharji, poročajo avstrijski mediji.

O svoji najdbi so nemudoma obvestili zdravnika, ki je dojenčka pregledal, nato pa so ga s helikopterjem odpeljali v porodnišnico v Gradcu. Po prvih informacijah naj bi dojenček bil zdrav ter nepoškodovan. Poimenovali so ga Christoph Siegfried Franz Peter, po imenih članov reševalne ekipe, ki je fantka s helikopterjem prepeljala v Gradec.

Policija trenutno išče mater novorojenčka. Vse, ki bi karkoli vedeli o dojenčku, naprošajo da pokličejo na telefonsko številko policijske postaje v avstrijski Radgoni +43 59 133 6180 100.

Foto: ÖAMTC

Komentarji (7)

Lolz33xdyc3 (ni preverjeno)

Kak to ka so po reševalcah poimenovali nej pa po tejh ka so ga najšli? saj si oni bole zaslušijo

Hundefutter (ni preverjeno)

Zato, ker so ga Slovenci našli, Avstrijci pa rešili, odnesli. Slovenci so manjvredni.

* * *

Verjetno pa policija mamo zaman išče, saj se je ona le hotela rešiti "balasta". Kar ji je s to akcijo tudi uspelo.

dsad (ni preverjeno)

Kak zaman? Saj do pa ja vidle lidgej kere jo poznajo ka nej več noseča, diteta pa nindrek...

nekdo (ni preverjeno)

aha zakoj zdai ne napisejo ka so dojencka najsle rome?

bigi (ni preverjeno)

dragi moji sem ena od ponosnih mamic slovencev in sem vesela iz srca da so ga rešili OTROKA pa me ne moti da nima ime od mojega sina ampak sem vesela da je preživel vi vsi pa pišete vse napačne vsaj pozanimajte se kako je bilo

sign (ni preverjeno)

bravo dominik! bigi res si lahko ponosna na sina :)

Gost (ni preverjeno)

Jebem vam medije ce bi Romi kradli bi napisali Takoj ka so bili Romi, zdaj ko so nekaj dobrega naredili so Slovenci. BRAVO MEDIJI

Starejše novice