Slika je simbolična.
Neprilagojena hitrost še vedno eden od najpogostejši vzrokov najhujših prometnih nesreč, opozarjajo policisti.

Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek dopoldne, pri nadzoru cestnega prometa v Celju,  kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom omejena na 50 kilometrov na uro, obravnavali voznika motornega kolesa, sicer voznika začetnika, ki je vozil s hitrostjo 115 kilometrov na uro.

Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi še obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Celju.

Za storjen prekršek je predpisana globa v višini 1200 evrov in izrek stranske sankcije 18 kazenskih točk.

Ne pozabimo, da je neprilagojena hitrost še vedno eden od najpogostejši vzrokov najhujših prometnih nesreč, ob tem opozarjajo policisti. 

Usodna hitrost 

Večje povprečne hitrosti so značilne predvsem za obdobja lepega vremena, ko so vozne lastnosti dobre. Vozniki lahko zaradi dobre vidljivosti, suhih cest in drugih ugodnih dejavnikov dobijo lažen občutek varnosti in pogosto tudi precenijo svoje sposobnosti, zato vozijo hitreje in agresivneje.

Zavedati pa se moramo, še navajajo policisti, da se lahko pri vožnji le deset kilometrov na uro nad omejitvijo hitrosti, pri omejeni hitrosti 50 kilometrov na uro, pot ustavljanja podaljša kar za 12 metrov, kar pa je lahko znotraj naselja usodno.

Policisti svetujejo, da naj vozniki, prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cestah.  

Starejše novice