Fotografija je simbolična
V celjskem Sparu naj bi prišlo do incidenta, ki odmeva na družbenih omrežjih. Stranka, ki je svoj zapis o incidentu delila na Facebooku, priznava, da je v trgovino vstopila brez maske, varnostnik pa naj bi ji zaradi tega nasilno odvzel prostost.

V celjskem Sparu naj bi se včeraj zgodil incident. V trgovino je stranka vstopila brez maske, varnostnik pa naj bi bil zaradi tega do nje nasilen

»Varnostnika ob vhodu ni bilo, ali pa me ni videl, ko sem vstopila v trgovino. Na blagajni pristopi do mene, me vpraša, zakaj nimam maske in kar hitro pove, da bo poklical policijo.

Hitro, kot mali otrok, ki želi zatožiti prijatelja, vzame telefon in jih poklice. Angele v modrem. Plačam, kar sem imela namen kupiti in takrat mi varnostnik zapre pot in me ne spusti od blagajne.

S prekrižanimi rokami hodi proti meni, me stisne v kot in obrazloži, da mi je odvzel prostost in me bo zadržal do prihoda policistov. Zakaj? Ker nisem nosila maske. Želim se preriniti mimo njega, nakar se začne kalvarija,« se začne pripoved stranke trgovine na Facebooku.

Uporabnica družbenega omrežja Facebook ob tem doda, da naj bi jo varnostnik zagrabil in naj je ne bi spustil iz prijema.

»V Sparu na Ljubljanski cesti v Celju nakupujem skoraj vsak dan. Z vsako prodajalko spregovorim lepo besedo, delim optimizem, veselje, pustim napitnine ... Skratka, trudim se biti dober potrošnik. 

In v primeru, kot je bil današnji, upaš, da se kdo postavi zate. Pa se ni. Prodajalke, ki so vedno tako rade klepetale z mano, so se danes zbrale v krogu in gledale, kako me varnostnik premetava v Sparu. Ena prodajalka je celo rekla, da sem histerična baba,« še nadaljuje pripoved.

Policija jo je razočarala, varnostnika srečala tudi pri zdravniku

Policisti, ki naj bi prispeli na kraj, so stranko trgovine razočarali, pravi: »Katastrofa. Brez besed. Za zjokat. Tazadnje mi je šlo kar dobro od rok. Prvič. Ker nisem imela ob sebi osebne izkaznice, mi bodo izdali zato plačilni nalog. Drugič. Ker nisem nosila maske, mi bodo spet izdali plačilni nalog. Tretjič. Ker sem napadla uradno osebo, pa sledi kazenska ovadba!«

Ko je odšla k zdravniku, pa naj bi v čakalnici srečala omenjenega varnostnika iz Spara.

»Baje sem ga tako poškodovala, da bo ubožček šepa. Vsi zdravniki so najprej slišali njegovo zgodbo (če ima dobro domišljijo, se lahko predstavi kot narodni heroj, ki je 52-kilogramski ženski z vso njegovo silo preprečil, da bi hodila po trgovini brez maske). Bravo, varnostnik iz Spara, bravo,« je še pripomnila.

Kako si incident razlagajo pri trgovskem podjetju Spar?

Za komentar smo se obrnili tudi na trgovsko podjetje Spar, kjer se je incident zgodil. Kot so pojasnili za uredništvo, spodbujajo kupce k odgovornemu ravnanju in obveznemu nošenju mask, kot je predpisano z vladnim odlokom. 

Incidenta ne zanikajo, kot pravijo, so pregledali posnetke kamer in dogodek obžalujejo. 

»Pri dotičnem primeru smo po pregledu videonadzornega sistema v trgovini mnenja, da je varnostnik postopal v skladu s pooblastili, ki jih določa Zakon o zasebnem varovanju. Stranko, ki si kljub opozorilom ni želela nadeti maske, je varnostnik opozoril, da bo poklical policijo in jo pridržal do njenega prihoda.

Pri tem sprva ni uporabil sile, vendar ga je stranka fizično in verbalno napadla, on pa se je pri tem branil in jo želel umiriti. Nato je na prizorišče prišla policija. Opravila je uradni postopek in tako stranko kot tudi varnostnika sprejela v nadaljnjo obravnavo. Dokler zadeve niso v celoti razjasnjene, je o konkretnih ukrepih še preuranjeno govoriti.

V Sparu sicer sodelujemo z zunanjimi varnostnimi službami, ki pogodbeno opravljajo storitve varovanja v naših trgovinah ter pri tem delujejo v skladu s standardi in postopki.

Vsekakor pa obžalujemo, da je do tega incidenta prišlo v naši trgovini. Čas izrednih razmer od vseh nas terja veliko mero strpnosti ter potrpežljivosti in le s skupnimi močmi ter medsebojnim razumevanjem bomo lahko uspešni v boju proti epidemiji,« so zapisali v Sparu.

Domnevni incident preverjamo tudi na Policijski upravi Celje.

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Ni imela maske ne osebne izkaznice pamet pa zgleda, da le za jezik vrtet-pravilen postopek varnostnika in policije(pred tremi tedni v nedeljo v MS v mačkovi trgovini vstopila šiptarka brez maske noben je niti ni pogledal varnostnika pa najbrž nimajo v trgovini),kaj si ti ljudje mislijo,če so pravila so za vse nas.

pravilnik (nepreverjen)

Tej pravila so samo za vas opranoglave korona histerike. Normalni ljudje želimo normalno živeti, brez ka bi nas vojni zaslužkari, podkupljeni politiki in stroka, ter histeričen sprestrašeni narod omejeval in zajebavo.

In reply to by Delavec na minimalcu (nepreverjen)

sepravuk (nepreverjen)

po tvojih pravilih lahko ti samo v tvoji hisi zivis. Kaj ce je na semaforu rdeca, se lahkompeljem, ker pac meni noben ne bo govoril pri kateri barvi se moram ustavit. Upam da ne hodis na volitve, ker ce ja, je potrebno uzakoniti obvezni test logike.

In reply to by pravilnik (nepreverjen)

zaal (nepreverjen)

kda si sposoben napisati taksen komentar normalen nikder nebos. zal, vecno bos samo bogi tan zgoraj

In reply to by pravilnik (nepreverjen)

Nikatetika (nepreverjen)

Palik ena pametna, kera mislis ka se svet okoli nje vrti

Replika (nepreverjen)

Iskala je sanjskoga moškoga v baute,pa je mogla obraz pokazate.

bvv (nepreverjen)

kaj te ženski ni jasno??

realnoo (nepreverjen)

FOLK NE NASEDAT. TE ZADEVE SO VSE NASTAVLJENE S STRANI RAZNIH GIBANJ OZ. DRUSTEV.
NAMEN JE PROVOCIRANJE:)
MEDIJI PA MAJO NEKAJ ZA PISAT:)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Kot prvo upam, da je ženska videla razsodbo sodišča v Kopru in bo poiskala sodno varstvo glede globe okrog mske !!!!

Kot drugo je lahko "varnostnika" sram, da se spravi na žensko !!!!!

No, saj ne čudi, ker ima čevlje večje, kot IQ.

Nič kaj boljši ni policaj.

Oba ščiti neka uniforma in najlažje se je pač spravit na 50 kilno žensko.

Nekoč se miličniki s takimi norostmi niso ukvarjali.

Danes pa srečen, da lahko napiše položnico in zraven doživi orgazem.

Me zanima, če bi "varnostnik" bil tako glasen in močan, če bi nasproti stal en 130 kilni traktorist !!!!

Jojoj, kje so danes "gentlemani", kot so bili nekoč ?

******* (nepreverjen)

Glej, ce ma trgovina taksa pravila ( bedasta) glede nosenja mask jo pac mores mete. Ka je tu nej jasno? Te pa naj ide v drujgo trgovino pa fertik. Naj bi si madko dala gor za tistih par minut pa fertek, ali nej, mogla je bite pametna.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

laowoe (nepreverjen)

pravila in zakone ki veljajo v posamezni druzbi ali drzavi, ali podjetju, skrajni levicarji tezko razumejo. malo se jim oprosti, ker nisi glih brihtni, drugace pa vedno znova rabijo pojasnila. Razen ko se prisesajo na proracun brez dela, to obvladajo.

In reply to by ******* (nepreverjen)

🔥 (nepreverjen)

Hojs, kaj je s tabo???
Po navadi imaš normalne komentarje🤨

In reply to by ******* (nepreverjen)

haaa (nepreverjen)

In ka majo veze kile in spol? Te suje zenske nemrejo siriti korone ali kome kaj narediti? Ale ka ma to sploj veze zdaj? Ona je nej upostevala predpisov on pa je opravljo svoje delo. pika. kama pa pridemo ce de saki delo ka de scel. te placati cez cas tudi vec nede nika nucala ce se odloci ka njoj to pripada in to senki.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

opasne (nepreverjen)

Megi jerebicova je tudi nej mela vec kak 50kg pa je eni glavo razcesnila. tak ka kilaza je relativna :) opasne so lejko male zenice opasne

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

red pa mora bit (nepreverjen)

naj bi nosila masko kot vsi drugi moramo in naj se ne dela norca iz drugih in misli da lahko počne kar koli tudi jaz bi jo vrgel ven iz trgovine

xxxxx (nepreverjen)

Covid gestapo. Prišel bo čas ko bodo ljudje zapirali ali še kaj hujše samo zato ker se ne podrejajo absurdnim ukrepom, kot je nošnja maske.

Busybee (nepreverjen)

popolnoma podpiram in zagovarjam dejanje varnostnika
Pa ta baba bi lahko okužila na tisoče Slovencev

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

če nasa svinja na farmi ne nosi maske
gre po hitrem postopki v klavnico

In reply to by Busybee (nepreverjen)

Manual (nepreverjen)

Pravilno, dobla babnca kar je iskala!!!

Kak pa načik (nepreverjen)

Pa to so izzivači - skrajni levičarji, ki jih že več kot leto dni vidimo protestirati na ulicah, samo ka se pokažejo,
da se upajo zoperstaviti vladnim ukrepom. Opranoglavci to delajo za nalašč pod taktirko naročnikov.

black panter

ge san skrajni desničar,pa san proti ukrepon pa ten kurčevin maskan
pa ka te če je nej mela maske,tistih par minut,ka mislite ka virus skače samo tak z enoga na drugoga...

In reply to by Kak pa načik (nepreverjen)

Mikimalu (nepreverjen)

Če moraš imeti masko v trgovini,moraš in pika,če se ne strinjaš s to določbo ne hodiš v trgovino in vse ok,ampak zmeraj se najde en pameten.

mucccek (nepreverjen)

Vidim, da ste gor sami debili. Pa ni fora f tem, če je nosila masko ali ne. Če bi vsaj malo vedeli, kako se virus prenaša bi vam bilo jasno, da vsa ženska ne more okužiti, č sami nosite masko in ste na razdalji od nje. Pa ni to bistvo.
Bistvo je, ka se je našel en polpismeni v uniformi, ki komaj čaka, da bo nad nekom igral šerifa. Tudi policaj zelo podobno reagira, ker nuca nekoga, da mu zateži in napiše položnico, da izpolni normo. V tem je problem, da sta se našla dva, ki mislita, da sta zaradi iste barve jopiča in hlač malega boga potegnila za brado.
Vseeno je, kaj je ženska počela. Tip, ki bi naj bil kao varnostnik je nima kaj fizično napadat. Ma srečo majo pri nas, da nismo v ameriki, kjer je vsak drug oborožen.

VRANA (nepreverjen)

Daj ne seri!! Tistih par minut imeti masko pa res ni nič posebnega in dramatičnega!

Vsi so heroji, ko izzivajo!! Tudi tale babura. Ko pa je dobila odgovor na njeno izzivanje in nasilje, pa v jok in na Fakebook!!??
Morala bi dobiti po kepi, mogoče bi se streznila!!!
"Vseeno je, kaj je ženska počela. Tip, ki bi naj bil kao varnostnik je nima kaj fizično napadat." Zakaj pa potem sploh varnostnik je tam???? Zaradi lepšega??? Če si NASILEN (kar je babura bila), dobiš z enako mero nazaj !!!! Bravo !!!!

In reply to by mucccek (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Ti VRANA se po navadi oglašaš, kjer so kakšne tematike okrog RKC in podobno.
Tudi v primeru delitve otrok pri Svetem Juriju si se ustil.
Po pisanju si tipičen desnuhar !!!!!!
Vidim, da se zelo nespoštljivo obnašaš do žensk. Zelo tipično za primerek, kot si ti.
Po besedah, kako nazivaš žensko se vidi, koliko si vreden in kakšen si !!!!!!!
Po vrhu pa še odobravaš nasilje !!!
In to nasilje nad ženskami !!!
Samo primitivci podpirajo nasilje nad ženskami !!!!!!
Res si cvet desnuharjev in pravih zaguljenih konzervativcev.
In še enkrat.
Pravi GENTLEMAN se NIKOLI ne bi znesel nad žensko !!!!!!!!!!!
No, ti si preveč primitiven, da bi vedel, kaj je to !!!!!!!!!!!

Vanek76 (nepreverjen)

Ni vas sram takšnih komentarjev, varnostnik ki verjetno obvlada neke borilne veščine se je spravil na ubogo žensko. Pa če je že kupila zakaj jo ni izpustil ven?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice